REINFELDT VÄGRAR FÖRDÖMMA FLAGGBRÄNNING

Statsminister Fredrik Reinfeldt går från oklarhet till oklarhet. Att en borgerlig regering lyckats strula till så mycket på 11 månader måste nog vara något av ett rekord. Fastighetsskatten och försvaret är bara några av de exempel som alliansen lyckats med att göra sin egen politik minst sagt svårförståelig.

Detta tyder på ett mycket dåligt ledarskap från Fredrik Reinfeldt. De nya moderaterna tycks ha stora problem med att ställa in kompassen och under tiden blir svenska folket bara ännu mer förvirrade. Idag vet knappast någon vad som är höger eller vänster. Ett exempel på detta är ju att Lars Ohly försvarade värnplikten som alliansen tydligen vill avskaffa, inte undra på att många inte känner igen sig längre.


70599-96

När sedan Sveriges statsminister först besöker Stockholms moské och sedan bjuder in 22 ambassadörer från muslimska länder för att diskutera in karikatyr av en rondellhund så är regeringen och statsministern nere på dagisnivå.

Fredrik Reinfeldt är ingen ledare utan en riktigt feg "kärring" från fjollträsk.

Ambassadörer från bland annat följande länder närvarade:

Afghanistan

Algeriet

Bangladesh

Egypten

Indonesien

Irak

Iran

Jordanien

Kuwaits

Libanon

Marocko

Pakistan

Syrien


Hur många av dessa länder är fullvärdiga demokratier?


70599-95
Samah Mohamed Sotouhi

Detta är ett citat från Dagens Nyheter och jag rekommenderar er att läsa det flera gånger så ni förstår innebörden i vad Egyptens ambassadör säger


"Egyptens ambassadör
,

Samah Mohamed Sotouhi, har dessutom en lista med frågor som han särskilt vill diskutera. Där finns kontroversiella förslag som direkt berör svensk inrikespolitik och svenska lagar, bland annat förslag på svensk lagstiftning mot skändning av profeten Muhammed, och synpunkter på hur skola, utbildning i Sverige och även den svenska riksdagen ska organiseras, med ett särskilt riksdagsutskott mot islamofobi".

Dialog innebär inte bara att vår statsminister skall lyssna på dessa ambassadörer han skall också kraftfullt markera Sveriges demokratiska hållning och påtala demokratiproblemen eller helt avsaknad av demokrati i vissa muslimska länder. Även den brist av jämlikhet mellan könen som råder i muslimska länder.

Fredrik Reinfeldt borde givetvis ta den Egyptiske ambassadören i örat och tala om för honom att han befinner sig i Sverige och om det inte passar så skall han åka hem till pyramiderna igen.


70599-83

Statsministern skulle givetvis också kräva en ursäkt av Pakistans ambassadör för bränningen av en docka föreställande Fredrik Reinfeldt och svenska flaggan.


Men vad gjorde och sa Fredrik Reinfeldt? Det kan man undra!


Enligt Syriska Nyhetsbyrån skall statsministern ha bett om ursäkt för den svenska grundlagen.
Läs här


Och franska nyhetsbyrån AFP rapporterar att Kuwaits ambassadör uppfattat resultatet av mötet som att några fler Muhammedteckningar inte kommer att publiceras i Sverige.
Läs här


Här följer några andra kommentarer från bloggar som också ifrågasätter vad Reinfeldt sagt under mötet.

spørger Erixon com i denne postering:
Det är något som inte verkar stämma i de arabiska och muslimska ambassadörernas kommentarer efter mötet med statsministern igår. De är väldigt, väldigt nöjda. Som om Reinfeldt lovat att tillmötesgå deras krav. Syriska nyhetsbyrån hävdas att statsmininister Reinfeldt bett om ursäkt för den svenska grundlagen, Sweden Apologizes for Newspapers Offending Muslims.................Erixon


Todays Zaman citerede den svenske Ankara ambassadør for denne passage:
"Swedish Ambassador to Ankara Christer Asp also condemned the cartoons, referring to them as "provocative." Speaking to Today's Zaman, Asp said a majority of Swedish people were against the publishing of such cartoons in a local newspaper. The ambassador expressed his opinion that freedom of the press was not unlimited and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved. "


Det är nog dags att kalla hem ambassdören från Ankara om detta är sant!!

ETT MYCKET SVAGT AGERANDE AV VÅR STATSMINISTER SOM INTE INGER NÅGOT FÖRTROENDE.


Kommentarer
Postat av: Magnus A

**** Hear-hear! ****

2007-09-09 @ 09:48:24
Postat av: Magnus A

Själva ordet "dialog" betyder nog förresten inte detsamma som "möte" eller "samtal" utan innebär snarare ett möte mellan parter med olika ståndpunkter där syftet är att genom ömsesidig anpassning och/eller förståelse nå fram till en lösning på en konflikt.
Att inbjuda till dialog kan alltså betyda att man ger efter, om man inte med ordet dialog bara avser att man vill förklara vad som gäller. Men då är det inte i egentlig mening dialog, utan det är i så fall bara ett sätt att använda ordet dialog för att få en slags kommunikation till stånd.
När det gäller Reinfeldt verkar det dock röra en inbjudan att jämka. (Frågan är om det inte nästan, i någon mening, gränsar till landsföräderi?)

2007-09-09 @ 10:09:34
Postat av: Jonas Gustafsson

Sverige har inget att lära sig av dessa länder, tvärtom.

2007-09-09 @ 11:32:19
Postat av: maggihaglund

Här är en gammal "moderatkärring som tänker byta parti. Och jag tänker tala om det för alla, utan att skämmas. Anledningen är eran huvudfråga och sedan får jag bara hoppas på att SD för en för övrigt något hyfsad borglig politik. Jag har fått nog och ser islamist hotet som mycket allvarligt. Har egen ganska god erfarenhet efter att ha varit bosatt över 10 år i ett muslimskt land. Tror SD kommer bli ett stort parti efter valet 2010. Lycka till och kämpa på. Ni har många bakom er.

2007-09-09 @ 15:01:36
Postat av: Anonym

Vad jag har förstått vill SD tydliggöra att de har andra viktiga punkter i sitt partiprogram än invandrings- och "bevara Sverige svenskt"frågor? Hur kommer det sig då att varenda inlägg på denna blogg på något sätt alltid handlar om invandrare eller hur mycket sämre östländerna är?

2007-09-09 @ 15:47:49
Postat av: Kurtan

Från Kurtan,
Tar mig friheten att försöka förklara för personen utan namns inlägg idag 9 sept 15:47.
Om man objektivt ser på samhället idag kan man se att massinvandringen till Sverige, främst då från de muslimska länderna, har en mycket ödesdiger negativ effekt som ger genomslag på hela samhället.
Inte bara att den kostar ofantliga miljarder kronor per år, så mycket så att regering och riksdag vägrar att komma ut med dessa siffror, samt den katastrofala ökningen i våltäkter mord misshandel etc, som till en mycket stor del är att tacka invandrarna från de muslimska länderna för.
Se rapporter från BRÅ samt liknande undersökningar i Norge och Danmark som tillskillnad från ynkryggarna i Sverige inte mörkar dessa siffror...
Eftersom en så stor del av våra gemensamma resurser går till massinvandring så sparas det kraftigt in på t.ex försvaret skolor äldreomsorg sjukvård you name it.
Därför är det primära att stoppa invandringen så mycket det går men samtidigt värna om de verkliga flyktingarna. Siffror som delvis har visats från immigrationsverket är under 10 procent verkliga flyktingar enligt gällande konventioner.
Frågan är varför ta in folk som inte behöver asyl, som inte är flyktingar och som de flesta har kastat sina identitetshandlingar så att de veliga svenska myndigheterna inte kan sparka ut dom. Därutöver utfärda PUT på löpande band istället för som det skall vara TUT. TUT skall vara regel inte undantag som nu....
En sammanfattande beskrivning. Hoppas du nu förstår.... Rasistiskt knappast !!! Sanningen kan inte vara rasistisk, eller hur...
MVH

2007-09-09 @ 17:26:33
Postat av: Anonym

Varför SD anser att invandringen bör stoppas hade jag redan klart för mig, men tack för ytterligare ett klargörande! Min fråga är ändå inte besvarad: finns det inget inom skolpolitiken, finanspolitiken eller likande som SD vill kommentera? Annars är det ju bevisat att ni är ett enfrågasparti.
Vill också förtydliga att jag inte nämnde något om rasism i mitt tidiagre inlägg!

2007-09-09 @ 18:55:39
Postat av: Thoralf A

Om du läser lite bloggen hittar du den senaste veckan inlägg om media, centerpartiet, vårdnadsbidrag och Kalmar kommuns försäljning av mark.
Det kommer mer om vårdnadsbidrag under morgondagen.
Antagligen är du så inställd på att bara kritisera sd så du hoppar över alla inlägg som inte handlar om invandringen eller islam.

2007-09-09 @ 19:35:10
Postat av: Göran

"Okänd": Varför inte gå in på Sverigedemokraternas hemsida http://www.sverigedemokraterna.se/? Under menyn "Våra åsikter" hittar du mycket matnyttigt om du nu mot all förmodan skulle vara seriöst intresserad?

2007-09-10 @ 04:27:53
Postat av: Anonym

Gjorde som önskat och fann något mkt intressant:
Brottslighet, missbruk och sjukskrivningar
Brottsligheten är hög, antalet missbrukare bli större och sjukskrivningarna är snart flest i världen. Sverige är ett sjukt samhälle, därför att medborgarna inte trivs. Bara en nationalistisk politik kan ge den trygghet och den omtanke som minskar kriminaliteten, får bort drogerna och ger de sjuka livslusten åter.
Man sjukskriver sig och tar droger pga att man inte trivs i samhället? Skulle vilja veta vilka vetenskapliga studier som denna fakta baseras på! Förklara gärna hur en nationalistisk politik skulle förändra statiska arbetsställningar, tunga lyft inom vården, eller psykologiska besvär? Oj, oj, oj!

2007-09-10 @ 13:06:54
Postat av: Anonym

Glömde visst källhänvisa citatet till www.sverigedemokraterna.se. Ber om ursäkt för detta!

2007-09-10 @ 13:08:11
Postat av: Mange

Till anonym: Fler och fler personer konverterar till SD. Svenskarna börjar äntligen få upp ögonen. 63% av expressens läsare tycker det skulle vara bra att SD kom in i riksdagen. Varför måste det daltas med dig? Varför måste du övertygas som uppenbarligen har gett dig den på att blunda i tjugo år till.
Vad är dina lösningar då? Eller finns det inget problem alls i det här landet?

2007-09-10 @ 14:11:43
Postat av: Thoralf A

Mange, konverterar till SD, den var bra! Den skall jag komma ihåg till något lämpligt inlägg.
Vi har faktiskt en numera före detta aktiv vänsterpartist som konverterat till SD och blivit medlem. Under senaste veckorna har vi fått en hel rad medlemmar över hela länet.

2007-09-10 @ 16:07:22
Postat av: Anonym

Mange: Visst finns det problem, men man behöver ju inte hitta på låtsaslösningar bara för att fylla ut sitt partiprogram!
Ingen behöver dalta med mig, men om man inte använder en hyffsat deduktiv metod i sina resonemang och kan diskutera är väl inte det egentliga politiska intresset så stort?

2007-09-10 @ 18:17:28
Postat av: Magne

Förstår inte vad du hänger här om varje dag då och ifrågasätter oss neadertalare. Finns det verkligen ingen mer intellektuell sida som bättre passar dig där ute?
Vad har du för deduktiva metodlösningar på detta då? http://sydsvenskan.se/malmo/article231723.ece

Postat av: Staffan Levinsson

Till okänd.
Varför kan du inte framträda med ditt namn? Du kanske kör samma stil som afa och osynliga partiet? Dom terroristerna maskerar sig och offentliggör inte sina namn.
Du borde väl vara lika oroad av utvecklingen i Sverige son vi andra? Du läste väl artikeln i sydsvenskan här ovanför? Sverige upplever ju en skenande brottslighet både till mängd och karaktär. Invandringen ligger faktiskt bakom detta till stor del. Plus en slapp kriminalvårdspolitik.
Jag fattar inte hur i hela fridens namn man kan blunda för detta!

2007-09-29 @ 12:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0