FANERDUN/ KINAPROJEKTET, 106 DAGAR TILL INVIGNINGEN.

Hur länge kan Fanerduns VD Mr Luo mörka om förseningen av projektet?

Idag kom också uppgifter i media om att två av styrelsens medlemmar avgår. Lite senare under dagen kom uppgifter om att en av dessa stannar kvar i styrelsen.
Jag har lyssnat på delar av presskonferensen och kan bara konstatera att det är mycket märkligt att Fanerdun kan hålla sig med en så fruktansvärt dålig tolk.
Några riktiga fakta framkom inte under presskonferensen utan det var som vanligt mest svammel om kulturkrockar och så vidare.

Kommer det att så småningom läcka ut uppgifter om varför dessa styrelseproffs valt att hoppa av uppdraget. Det troliga är väl att de inte fått någon insyn i vad som händer i företaget och därför inte anser sig kunna ta ansvar för vad som sker. Styrelsen har med stor sannolikhet inte fått mycket information från Mr Luo som nog anser att han driver detta bäst själv

Om några dagar är det mindre än 100 dagar till invigningen av etapp nr 1 men jag kan inte se någon förändring på byggarbetsplatsen. Följande foto är från den 13 juni.

70599-18Jämför det med följande bild från 14 mars och försök fina fem fel.

image15

Om jag har förstått uppgifter i media rätt så är den enda byggaktivitet som pågår en del arbeten i den befintliga byggnaden.

Man kan ju fråga sig vad Fanerdun skulle ha de 40 st betongarbetare som man annonserade efter i februari. 

Kommentarer
Postat av: Robban

Skillanden pa bilderna ar 4 portar i vaggen plus en antenn? Kineser arbetar i en kommunist diktatur, de ar vana vid att allt som gors ar hemligt, deras riktiga agenda kommer inte ut. De privata foretagen verksamma i Kina lever enbart pga korruptionen. Om man vill ta reda pa fakta om hur kineserna jobbar sa kan man bara gissa sej tilll det, Min gissning ar att dom vill kopa billig mark, fa kommunala bidrag, sedan salja egendomen med god vinst, gora en god affar helt enkelt. Var kan man lasa mer om finansieringen av detta project, det vore intressant i den maen man har tid att lasa om alla korrupta projekt?

2007-06-14 @ 06:49:32
URL: http://www.folkomrostning.blogspot.com/
Postat av: Mattias

Kan inte se någon skillnad? Hua, det har ju hänt mycket, jag kan åtminstone se ett antal skillnader:
1. Träden har fått löv
2. Stenen i spåret från den 14 mars har försvunnit
3. Har dom tagit ner skorstenen/antennen?
4. Bilen till höger om Huvudbyggnaden står inte kvar
5. Stackmoln kan blottas från sommarbilden
6. Portarna
:)

2007-06-15 @ 08:46:06
Postat av: Rune

Kan man våga gissa att Kalmar med Fanerdun har åkt på en blåsning?
Och att "Mr Lou" kommer att vara oanträffbar och som uppslukad av jorden inom en snar framtid.
Kom att tänka på det när jag för en stund sedan satt och tittade på bilderna från övergivna platser http://www.jornmark.se/ och bildsviten från Silverdalen där en kines vid namn "Mr Tang" skulle bygga ett stort kinesiskt varuhus men istället försvann med pengarna. Titta på bildsviten om Silverdalen nästan framme vid slutet.

2007-06-15 @ 20:29:17
Postat av: Thoralf A

Tack Rune, för tipset om hemsidan med bilder från Silverdalen.
Jag jobbade där från 1980 till nedläggningen 2002 och har givetvis följt Mr Tang och det kinesiska företaget som skulle starta ett stort varuhus där.
Det finns ju faktiskt en och annan likhet med Fanerdun.
För den som är intresserad att se bilderna från Silverdalen och läsa berättelsen är den här länken
http://jan.jornmark.se/places_intro.aspx?placeid=108&lang=

2007-06-16 @ 20:44:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0