FANERDUN KINAPROJEKTET, 77 DAGAR TILL INVIGNINGEN

Nu är det bara ca 11 arbetsveckor kvar till invigningen av Fanerduns mässhallar i Kalmar och Mr Luo håller fortfarande fanan högt med invigning den 28 september. Det är möjligt att det i Kina går att lura befolkningen men i Sverige tror jag inte ens att den mest optimistiska person tror på Mr Luo längre.
En annan lite märklig sak är ju att Fanerdun börjat annonsera efter företag till mässhallarna i Norden och Europa. Var det inte meningen att det var kinesiska företag som skulle ställa ut i mässhallarna? På det sättet skulle ju alla köpmän slippa åka till Kina för att inhandla dessa produkter. Nu tycks Mr Luo tänka sig att t.ex. Italienska företag skall ställa ut i Kalmar och att köpmännen skall ta omvägen över Kalmar med dess "fina" kommunikationer med Europa för att inhandla italienska varor. Det verkar som hela affärsidén håller på att rämna. 
Sanningen är väl helt enkelt den att ingen eller väldigt få har köpt några utställningsandelar i mässhallarna och som sista alternativ marknadsför Mr Luo detta även till europeiska företag. Detta är nog på förhand dömt att misslyckas är jag rädd för så inom en snar framtid tror jag att vi får läsa i media att Mr Luo har reviderat sina planer och att vi får ett nytt datum för en invigning.

När jag skulle ta månadens bild av mässhallsområdet visade det sig att det mest bestod av vattenpölar eller små insjöar och lervälling så jag fick fotografera från skogskanten istället. Bara att dräneringen från området tycks vara obefintlig gör mig mycket fundersam.

mÄSSHALLAR 12 JULI
Mässhallsområde den 12 juli

Om ni jämför med tidigare bilder så kan se att det inte är någon förändring även om det är en annan vinkel men det gick helt enkelt inte att ta sig fram utan stora stövlar.

Fanerdun har nu även fått bygglov för sitt hotell med 300 rum som skall stå klart i mars 2008 enligt Mr Luo. Då gäller det nog att han sätter spaden i marken men det är snart en månad sedan bygglovet beviljades men det har inte hänt något ännu som ni kan se på följande foto.

Hotell 1 juli
Hotellområde 1 juli, endast några högar tegel.

Några kinesiska byggnadsarbetare har vi inte heller sett till några den senaste tiden. Jag håller med Kurt Lundgren som skrev följande på sin blogg för ett tag sedan angående kinesiska byggjobbare.

"Det som vidare faller utanför mitt förståndsområde är vitsen med att hämta arbetare från Kina, ge dem svenska löner och hålla dem med bostäder när det finns svenskar på plats som kan göra samma jobb till samma pris?

Om kinesjobbarna flygs hit kostar det väl 10 000 per resa för varje kines, en miljon kr för att få 100 man på plats, eller kommer de med båt tillsammans med teglet"

Kommentarer
Postat av: Per Petersson

Om ni har tur så blir det en pissekur.
Att en del politiker är så lättlurade.

2007-07-17 @ 01:49:42
Postat av: Bertil

Men dom får ju det precis så som dom vill ha det,eller hur!

2007-07-25 @ 20:31:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0