KOSTSAM VINDKRAFT



Nyligen beslutade Kalmar kommun att man skulle satsa 70 miljoner kronor på två vindkraftverk. Varje vindkraftverk beräknas producera ca 5 200 000 kwh/år. Det låter ju väldigt bra!

Men det många inte känner till är att detta även kostar alla skattebetalare stora summor. Elcertifikatsavgiften kommer att ligga på ca 1 miljon kronor/år för elkunderna men det uteblir även en elskatt för staten då Kalmar kommun inte räknas som en elproducent då man inte säljer någon el utan förbrukar all produktion själva. Det innebär i praktiken att staten går miste om ca 1,5 miljon kronor/år för varje vindkraftverk. I praktiken innebär det att dessa vindkraftverk kommer att kosta skattebetalarna 5 miljoner kronor/år.

Jag har inget emot vindkraftverk men de skall bära sina egna kostnader.  Jag tror att var och en inser vilka enorma summor som vindkraftsutbyggnaden subventioners med. Det handlar om många miljarder varje år. Det märkliga är att det är så få som ifrågasätter detta.

Men det finns ju flera aspekter när det gäller vindkraft.

Lyssna på Josef Fransson (SD) i riksdagen på följande länk.

Sydost om Ölands södra udde på Midsjöbankarna planerar EON nu en enorm vindkraftspark. kanske upp till 300 vindkraftverk där varje verk skall vara på 3MW. Journalisterna gör då misstaget att multiplicera 3MW med 300 = 900 MW och jämför denna siffra med t.ex. O1:an och O2:an som har ungefär den effekten tillsammans. Det man glömmer bort är att det aldrig blåser konstant 13-14 m/s som krävs fär att dessa vindkraftverk skall leverera nominell effekt (3MW).

Istället är det så att vindkraftverk bara har en verkningsgrad på ca 35-40 procent vilket i detta fall innebär att de kommer leverera drygt 1MW istället för 3 MW sett över ett längre tispespektiv. Det innebär att dessa 300 vindkraftverk kommer leverera ca 350-400 Mw istället för de 900 MW som man jämför med i artikeln. Helt plötsligt är man inte ens i närheten av de 470 MW som O1:an levererar, oavsett om det stormar eller är vindstilla.

Läs artikel i Ölandsbladet.


Kommentarer
Postat av: Sven Ekholm

I Lekebergs kommun är SD vågmästare i frågan om vindkraft om en stor anläggning belägen i en olämplig del av kommunen. Det gäder oss att Sd både i riksdagen o i Kalmar har insett vindkraftslobbyns subventionskrav. Hjälp oss att påverka Lekebergs sd-representanter så att vi slipper jätteanläggningen i rel orörd natur

2012-03-26 @ 08:32:09
URL: http://Radda-lekeberg.se
Postat av: AWSvensson

Det som är än mer bekymmersamt är att det blåser när elpriset är som lägst. Om jag inte minns fel så var elpriset omkring 1 öre per kW en höstdag för några år sedan. Däremot en kall vinterdag när högtrycket lagt lock på Sverige så tar dessa vindkraftverk semester och behöver tillföras energi för att inte frysa sönder. Global uppvärmning,vindkraft och massinvandring för att rädda pensionerna är samma andas barn.

Konstigt att kommunalrådet i Katrineholms utspel där han satt grupp mot grupp nämligen löntagare och före detta löntagare dvs åldringar mot varandra inte fick större genomslag i media. Inte så konstigt förresten ,även media insåg den för dom farliga kopplingen till massinvandringens härjningar i välfärdssystemen.

2012-03-26 @ 10:01:21
Postat av: Sven Dacke

OT Gårdagens Agenda om uteslutna ur Transport.



Under Februari publicerade Barometern i Kalmar om den kvinnliga Transport medlemmen Maria Cimini som stämmer facket, vilket är mycket bra gjort.



I artikeln som finns på länken kom en kommentar från Maria vilket av Barometern klipptes på ett sätt som passade Barometerns "profil" och för att inte ge allt för mycket positivt stöd för Maria som ju är medlem i det "främlingsfientliga" partiet Sverigedemokraterna



Läs hela artikeln på länken och även dom länkar som finns i inlägget, samt en dela av artikelns kommetarer

Fult av Barometern

________________



Kommentar av artikeln av Maria Cimini



Tack allihopa för ert stöd! Det glädjer mig oerhört att det finns fler som ser det omänskliga och orättfärdiga i detta. Ni ska veta att bilden ovan på mig är tagen just i Etiopien då jag var där med Action Aid i höstas. Jag sprang i The Great Ethiopian Run för välgörenhet med Haille Gbrselassie och fick ihop över 25000 kronor till bl.a. den Etiopiska kvinna de klippt bort på bilden som nu har en egen liten affär istället för att bo på gatan. Jag frågade Barometern varför de klippte bilden och det var visst av utrymmesskäl. Personligen tycker jag att då en bild säger mer än tusen ord, hade den förstås visat en annan sanning än den Transport vill se.





Bildlänk, till originalet med Maria, men som klipptes ner av Barometen, måstes ses

______________________________________

http://mediacdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/215/1833/original.jpg

____________________________________________

Postat av: allemand

Ingen pratar om ett av de största problemen, nedisning av rotorbladen när snurrorna behövs som mest, på vintern. Står de dessutom ute i havsmiljö är problemet ändå större. Det här är en gigantiskt bluff som miljömaffian står bakom.

2012-03-26 @ 10:13:22
Postat av: Info

HAR KALMARFULLMÄKTIGE EXPO-UTBILDATS?



”På LO:s kursgård norr om Stockholm har ett jättelikt projekt just dragits igång. 150.000 debattörer ska utbildas i konsten att argumentera mot främlingsfientlighet och rasism. Om till exempel nån i fikarummet säger att invandrarna är för många, då ska debattören agera.” (SVT2 Agenda 2012-03-25.)



Bakom projektet står den halvstatliga, halvhemliga stiftelsen Expo, närmare bestämt EXPO AKADEMIN i Vindeln, vilkens ledare är Expos utbildningschef Alex(ander) Bengtsson.



När man i Thoralfs blogg läser om de kommunala besluten och det kommunala tillståndet i Kalmar, får man som utomstående en stark känsla av att kommunens fullmäktige och tjänstemän genomgått en intensivkurs i Expo Akademins regi.



”EXPO AKADEMIN MOT RASISM” massutbildar s.k. projektledare, vilkas uppgift är att på arbetsplatser, i skolor och inom fackföreningar m.m. föreläsa om och utbilda i hur den ”svenska främlingsfientligheten”, dvs. riksdagspartiet Sverigedemokraterna, med alla tänkbara metoder ska bekämpas.



http://tadebatten.blogspot.se/2011/10/hjalte-och-niclas-gar-pa-expo-akademin.html



Akademin tycks ha obegränsade ekonomiska resurser:



http://www.vindelnsfolkhogskola.se/utbildningar/expo/





2012-03-26 @ 10:29:35
Postat av: Kalle

""Sverigedemokraterna (SD) fick rätt mot kommunen i den segdragna tvisten om partistödet.

Förvaltningsrätten gav [Södertälje] kommunen rätt, men kammarrätten upphävde det beslutet. Enligt kammarrätten räcker det att ett parti fått mandat i fullmäktige för att ha rätt till partistöd.

SD fick 1,4 miljoner kronor i kommunalt partistöd.

skriver Länstidningen i Södertälje (LT)



Kommunerna gör det mesta för att trlskas med SD. Till slut får kommunerna på moppe av den svenska lagen som de försöker kringå på alla möjliga sätt.



""Enligt kammarrätten räcker det att ett parti fått mandat i fullmäktige för att ha rätt till partistöd."" tänk lite på de orden och sprid dessa ord runt om i landet. Det finns kanske flera SD-avdelningar där kommunen försöker bromsa SD. Nu har kammarätten till slut visat vart skåpet skall stå till kommunens stora förtret.



Demokratin segrar till slut med de små, små stegen!!!



Postat av: Peter

Hur går det med omröstningen av Genmanipulerad föda?

Var står SD i frågan?



Se video som påtalar att genförändring i grödor, påverkar osss människor. http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1520

2012-03-26 @ 10:59:50
Postat av: AWSvensson

Den personen som ligger bakom kokaininsmugglingen tillsammans med ensamseglaren gick under beteckningen svensk. Till medias förvåning och glädje så visar det sig att han är svensk ,vilket föranleder Aftonbladet att gå ut med namn för att tydliggöra detta,nämligen Jonas Oredsson, 39. Åter bekräftas regeln inget namn inte svensk.

2012-03-26 @ 12:42:40
Postat av: Magentan

@ Sven Dacke

Avpixlat har ju haft flera inlägg om Transports uteslutningar inklusive Maria Ciminis. Varför inte tipsa Avpixlat om precis det som du har skrivit i ditt inlägg ovan - med bild och allt?



Med den stora spridning Avpixlat har skulle det vara jättebra om de tog in det. Det visar väldigt tydligt att Transport och LO är ute på mycket hal och tunn is med sin uteslutning av Maria i synnerhet och sitt jätte-ljugar-projekt om att SD inte skulle vara för "allas lika rätt och värde" i allmänhet.



2012-03-26 @ 13:30:14
Postat av: Kalle

Terrorism

Bitte Assarmo om Terrorism i Newsmill.

""Vänsterjournalister daltar med islamistisk terror

Debattör: När Göran Greider skriver om morden i Toulouse berörs knappt alls den religiösa, islamistiska kopplingen. Istället ligger felet hos Israel, USA och hos de etniska fransmännen. "" skriver debattören på Newsmill.



Hon har så rätt så. Göran Greider verkar vara snart den ende som staliga media kan anlita för kommentarer. Julia Ceasar skrev också för ett tag sedan att hon var trött på Göran Greiders åsikter om allt och alla.

Är Göran Greider den mest anlitade kommentatören i SR "Godmorgon Världen" på söndagsmornarna?



Brukar byta kanal när jag hör Göran Greider på radion. Han är såå otroligt tröttsam med sin vänstervinkling på allt. Det är som en skivpelare har hakat upp sig och bara snurrar runt, runt med en massa strunt och daltar med islam.

Postat av: M

Fräscha korta nyheter utan egna vinklingar.

http://www.friatt.se/

2012-03-26 @ 14:01:06
Postat av: Info

KALLE 13.50: GOD MORGON VÄRLDENS STÅENDE PANEL



Först: Vet ni vem som är ordförande i Sveriges Elevråds Centralorganisation? Olle Svensson? Nej. Svenska elevers språkrör och främste företrädare är



SAMIR EL-SABINI



Vad gäller söndagsprogrammet God Morgon Världens panel, så är mycket riktigt sossekändisen Göran Greider en ständigt återkommande auktoritet, år efter år. Andra, fast kontrakterade figurer i samma panel är Jonas Thunberg (Flamman, socialistisk; tidigare kommunistiskt huvudorgan), Katrin Kielos (Aftonbladet, socialdemokratisk), Olov Abrahamsson (Norrländska Socialdemokraten, socialdemokratisk), Per Wirtén (Dagens Arena, LO-finansierad vänstertidskrift), Heidi Avellan (Sydsvenskan; Sd-hatare), Ann-Charlotte Martéus (Expressen; Sd-hatare), Anders Lindberg (Aftonbladet; Sd-hatare), Aron Etzler (Flamman, f.d. kommunistisk, nu bara "socialistisk" tidning), Lena Sandlin (Västerbottens Folkblad, socialdemokratisk) och Hanne Kjöller (Dagens Nyheter; Sd-hatare).

2012-03-26 @ 15:58:23
Postat av: Tony Ingman

Enligt Expo/Expressen väntar ett nytt krämjobb på

Sahlinskan som styrelseproffs i systembolagets

styrelse. Det fanns naturligtvis inga andra som var

kvalificerade att inneha en sådan krävande post!

Så kliar du min rygg, så kliar jag din....

2012-03-26 @ 16:16:40
Postat av: Tony Ingman

Att begå grova brott, och att samtidigt vara Svensk, innebär att man får både namn och bild

publicerade i EXPO/Expressen, det fick svensken som smugglade in tonvis med kokain erfara.

Jag har absolut inget till övers för knarksmugglare, men om det nu varit frågan om en Somalier som smugglat in några ton cat, så hade

bilden garanterat varit pixlad.

2012-03-26 @ 16:31:08
Postat av: S-E Karlsson

Jag trodde Sahlinskan skulle börja som snabbköpskassörska igen ! Åkandet i raggarbilar finns väl inte längre ?

2012-03-26 @ 17:26:58
Postat av: Rune

Här kan man i realtid avläsa driften av vindkraftverken http://www.vindstat.nu/

2012-03-26 @ 17:59:33
Postat av: Info

MILJÖ: VARFÖR ÄLSKAR LOUHICHI SVARTA KABA I KALMAR?



I en mot Sverigedemokraterna hatiskt riktad och hånfullt formulerad bloggpost d. 26/3 uttrycker en tongivande gammal kalmarbo med det egendomliga namnet LOUHICHI sin beundran för Kalmars arkitektoniska Kaba-monster:



”Sverigedemokraternas ryggradslösa politik utgår från personliga vendettor mot olika grupper och ger oftast ingen saklig åtgärd. Konstmuséet är en central punkt i Kalmars kulturliv och att förnya Linnéuniversitetets lokaler i Kalmar gör studentlivet mer attraktivt, vilket behövs om man jämför med Växjö! – FÖR ett attraktivt och solidariskt Kalmar”



http://alexanderlouhichi.wordpress.com/2012/03/26/sverigedemokraternas-ryggradslosa-politik-utgar-fran-personliga-vendettor/



Vad menas med det språkligt obegripliga ”och ger oftast ingen saklig åtgärd”?



Med det övriga menas tydligen, att eftersom Thoralf Alfsson ogillar svarta byggnadskartonger i gröna parkomgivningar, så är han en dålig människa. LOUHICHIS uppgift är att förklara detta för resten av svenskarna.



Här finns en bild på Kalmars nya skönhet:



http://kurtlundgren.webblogg.se/images/2008/dsc_0008_1208363403_5972292.jpg



Någonstans läser jag: ”Den valdes nyligen till Kalmars fulaste byggnad/plats i tidningen Barometerns omröstning.” Hur hänger detta ihop, Louhichi?



2012-03-26 @ 19:41:10
Postat av: Paulina

Verkar finnas ett stort demokratiunderskott bland den politiskt eliten i Kalmar läs: sossar

2012-03-26 @ 22:07:16
URL: http://paulinasekonomiblogg.blogspot.com/
Postat av: Gubben o Gumman

OT : 14 rader i en av Kalmars lokaltidningar om kvinnans som fick en pistol riktad mot sej vid tankning,inga löpsedlar här inte undrar varför det är så?

2012-03-26 @ 22:23:06
Postat av: fler måste stå upp för SD politiken

om man nu måste ha vindkraft att slösa bort de skattepengar som finns kvar borde de byggas på öppna jordbruksåkrar där ingen person ändå skall promenera omkring och marken är redan använd.



att bygga vindkraft krävs vägar och elledningar som förstör de sista vildmarksområden som finns kvar.



att bygga vindkraft till havs gör att ålen inte kan orientera sig när elektriska kraftfält från elledningar slår ut ålens naturliga sätt att orientera sig.



undrar om inte vågkraft skulle vara det mest effektiva energislaget, nya smarta lösningar finns:

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.355723/nu-kommersialiserar-abb-satsningen-av-vagkraft-i-skottland



info 26/3 10:29:

örebro universitet ger bort dina skattepengar till indoktrinering, i klass med expo:

http://oru.se/Nyheter/Forskningsnyheter/Forskningsnyhet/Svarare-att-bemota-framlingsfientliga-uttryck-i-skolan/



detta resulterar till att naiva tjejer kriver in i svarttaxi bilar och blir kulturberikade:

http://na.se/nyheter/1.1593653-misstankt-valdtakt-i-svarttaxi

2012-03-27 @ 00:34:26
Postat av: S-E Karlsson

Läste en insändare idag i Oskarshamns Nyheterna den hade rubriken "Sverigedemokraterna berikar sig på dina skattepengar " skribenten tycker att SD:s riksdagspolitiker har för höga månadslöner , är det inte det ena så är det det andra SD måste det hackas på !

2012-03-27 @ 07:01:09
Postat av: brainiac

Vindkraft handlar inte bara om att den är lågeffektiv och skattesubventionerad. Den FÖRSTÖR dessutom den miljö den ska värna om, vilket jag tycker sällan kommer fram.

Dels dras vägar genom tidigare orörd natur, dels skärs områden av vilka är livsnödvändiga i sin helhet för en rad arter.

Själv vägrar jag vindkraft.

Om det är något som är svenskt och värt att värna så är det våra stora naturområden.

Den hotas genom vindkraft, massinvandring och medföljande urbanisering, en växande turistindustri och en allt liberalare hållning mot utländska gruvbolags prospekteringsintressen.

2012-03-28 @ 12:41:19
Postat av: Freddy

Visst kostar vindkraften enorma summor men det gör även kärnkraft, och den som inte tror att kärnkraften är subventionerad bör nog titta lite närmare på dess kostnader. Eller en jämförelse som brainiac tycks missa "Dels dras vägar genom tidigare orörd natur, dels skärs områden av vilka är livsnödvändiga i sin helhet för en rad arter.

" Vad tror du uran kommer ifrån och hur tror du naturen ser ut efter att uran har brutits i området. Även här pratar vi om vägar som ska dras till brotten, sorry men uran hittar man inte på Willy´s... Vindkraft är inte tiptop men det är inte dess alternativ heller, tyvärr.

2012-03-29 @ 16:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0