STASIFRÅGAN LEVER I VÅRA NORDISKA GRANNLÄNDERI Sverige vill en majoritet i riksdagen lägga locket på och dessutom lägga över ansvaret på Tyskland att få fram Rosenholz-kartoteket. Våra nordiska grannländer har en annan syn på Stasiarkiven. Bara den senaste veckan har det varit aktuellt i både det danska folketinget och i Norska stortinget.

I Norge kritiseras den svenska justitieministern Beatrice Ask och därmed Sverige för oviljan att få Rosenholz-kartoteket utlämnade från USA. Den norska justitieministern Grete Faremo ser helt annorlunda på saken.

”Justisminister Grete Faremo (Ap) har lovet Stortinget å gå inn i spørsmålet om de norske Rosenholz-kortene med full tyngde.”

Läs artikel i Aftenposten.

För en tid sedan ville Beatrice Ask hänga ut sexköpare men när det handlar om personer som förrått vårt land är hon inte ens intresserad att få fram fakta. Vad är det som oroar 7-klövern? Vilka är liken i garderoben?I vårt andra grannland Danmark har man också höjt tonen.
En forskare påstår sig ha uppgifter om en storspion i Danmark men kan inte bekräfta uppgifterna och namnet innan forskaren får tillgång till Rosenholz-kartoteket. Detta har fått politiker i oppositionen att reagera och enligt Berlingske tidning kan en majoritet i folketinget kräva att justitieministern agerar.

Läs artikel i Berlingske.I Finland har också Stasifrågan varit aktuell helt nyligen. En finländsk professor uppges ha spionerat för DDR och Stasi under minst 10 år

”I Stasis dokument beskrivs rapporterna som "mycket intressanta". I synnerhet forskningsprojektet "Eiscat" om ett radarsystem ovanför Norden intresserade östtyskarna som ansåg att det var ett beställningsarbete från Nato.”

Läs artikel från YLE.

Uppgifter som även borde intressera svenska SÄPO men uppenbarligen har man i Sverige lagt allting på is. Risken är kanske för stor att känsliga uppgifter om inblandade personer kan komma upp till ytan. Någon annan förklaring har jag väldigt svårt att se.

I Sverige försöker vi istället tysta den enda forskaren, Birgitta Almgren som gräver i Stasiarkiven i Berlin och som har lyckats få läsa Säpo:s akter om Stasispionerna. Eller rättare det material som anses lämpligt att hon ser. Jag är övertygad om att det finns mycket som är ”hemligstämplat”.


Kommentarer
Postat av: Lassekolja

Jag skulle faktiskt inte bli särskilt förvånad om jag finns med på nå´t sätt i STASI´s arkiv, eftersom jag gav "fel" svar till Volkspolizei i Sassnitz 1969 el.-70 på frågan vem jag hade tänkt ge en flaska Bacardi när jag hade en för mycket i bilen. Det kostade 3tim. förhör men slapp "Gefängnis" utan fick åka vidare (till Italien). Det blev "lärtid" och under 35år gick passagerna smärtfritt.

När sedan "die Wände" (Wiedervereinigung) kom 1989, kändes det väldigt konstigt när dessa stela och korrekta statstjänstemän (som nu blivit vanliga tyska tullare) plötsligt började prata om vädret och "blev som folk".

Jag har även stått och huggt med handslägga och huggmejsel på muren i början av 1990 men det det var jag inte ensam om men det är mycket intressant att ha fått uplleva denna historiska händelse på ort och ställe!

KÄMPA PÅ Thoralf!!!

Postat av: OT

"Arbeit macht frei" säger bara den som inte gjort ett hederligt handtag i sitt liv och vill andra illa (närmare 6 miljoner döda bekräftar detta).Du skall arbeta i ditt anletes svett säger en Kristen utifrån sin tro och kärlek tilla andra människor.Men du STASI agent, varför är alla kommunister så rika? Och varför "Hast du nicht me gefragth?" är det bara för att jag skulle sagt "Nein"?: http://www.youtube.com/watch?v=aWE2IDEofmISTASI agent, är min kultur inte fin nog för dig, och varför kränker du mig och varför behandlas jag inte likvärdigt med andra inom Sveriges gränser och enligt FN:s konventioner (undrar en basker blå)?

2012-04-21 @ 00:07:18
Postat av: carl

det är nog mucket mygel de vill dölja. vem kan ha förtroende för 7 klövern ?det verkar ha växt fram en politiker klan som använder svenska folket och dess land som ett verktyg för deras egna syften.nu skall de stjäla 70 miljarder till från svenska folket!

http://www.friatider.se/sverige-med-och-raddar-euron2012-04-21 @ 02:50:18
Postat av: Hulda

Som stor anti-kommunist blir jag rasande när namnen på STASI-listan skyddas. Men undrar varför.

Det måste finnas väldigt heta namn på den.

Men till slut kommer namnen fram, det är bara en fråga om tid....

Då kommer en tid när Sverige skakar i sina grundvalar....Till något helt (nästan) annat.

Lyssnar nu på Ring Så Spelar vi. Gästprogramledare är idag Robert Aschberg.

Mannen, myten, legenden...

Mycket finns att läsa på "EXPO exponerat" om denne man....

2012-04-21 @ 07:59:43
Postat av: InfoHULDA: HAR DU SETT ATTstatens bulvanstiftelse, Aschbergs EXPO, har gett ut en ny upplysningsskrift i svenska folkets tjänst:http://expo.se/2012/expo-slapper-boken-positiv-antirasism_4905.html2012-04-21 @ 09:19:01
Postat av: Hacke

Sverige framstår alltmer som Nordens DDR.

Skillnaden är att vi inte kan hoppas på att någon mur kommer att rivas och att vi per automatik går upp i en demokrati.

Förhoppningsvis kan Danmark ta över som förmyndare under en övergångsperiod tills vi vant oss vid demokrati och öppenhet.OT. Expohövdingen Robert Achberg gör just nu allt för att försöka bli folklig i radions Ring så spelar vi.

Det går som det brukar för strebrar av hans sort.

2012-04-21 @ 09:22:50
Postat av: Solidus

Jag är historiker och vet att de namn som finns med kommer skaka om Moderaterna så stort att det partiet kommer gå under.Socialdemokraternas agenter spelar ingen roll för Betongsossarna. De är immuna mot allt...

2012-04-21 @ 09:37:53
Postat av: Hulda

Info..

Tittade lite på din länk. Mycket otrevligt. Men bara en liten titt, annars når mitt blodtryck farliga nivåer..

Solidus..

Har du någon vetskap om några namn på Stasilistan? Kontakta då Thoralf så kanske vi också får veta.

Några heta namnsläpp strax före nästa val skulle vara spännande..!

2012-04-21 @ 10:25:48
Postat av: rksmrgs

@HuldaHelt rätt, gräv och böka fram till juni-juli 2014, och släpp sen några lämpliga namn ur sosse- och moderathögarna, så tror jag att vi kommer att få se på gnistor.

2012-04-21 @ 10:34:31
Postat av: InfoSTASI OCH SVERIGES RADIOAtt frågan om offentliggörande av svenska STASI-förrädare fortfarande är brännande (även om Sd-ledningen av okänd anledning passat i frågan) är naturligtvis väl känt för Sveriges radios samtliga redaktioner.Kanske en anledning till att just nu blanda bort korten. Till exempel idag genom programmet Konflikts våldsamma angrepp på Sannfinländarna, Sverigedemokraterna och ungrarna.Hur många gånger jag hörde dessa ord upprepas i programmet kunde jag inte räkna till:högerpopulismen

främlingsfientlighet

populistiska sannfinländarna

högerradikalismen

rasismen

nationell populism

förenklade problemlösningarBland de inbjudna (oemotsagda) experterna befann sig bl.a. Lisa Bjurwald, f.d. Expo-medarbetare.

2012-04-21 @ 10:43:51
Postat av: InfoBREIVIK, BJURWALD OCH SVERIGEDEMOKRATERNADen som till äventyrs inte kände till Lisa Bjurwalds våldsamma oikofobi kan läsa mer om den här:http://www.ka.se/index.cfm?c=98253"Massmördaren Anders Behring Breiviks politiska manifest är inget nytt. Hans åsikter förs fram varje dag på nätet av sverigedemokrater och andra."2012-04-21 @ 11:05:03
Postat av: J B Doe

Off Topic:

Idag är det en glädjens dag!

Barometern meddelar att Ulf Wickbom slutar som ledarskribent. Sörjd och saknad av ingen!

2012-04-21 @ 11:14:39
Postat av: S-E Karlsson

: J B Doe , japp det blir en Cuba Libre i kväll för att fira med !

2012-04-21 @ 11:20:25
Postat av: MetalHeadViking

OT:Turkiet, EU och Medelhavsunionen.http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2012/04/eus-hemliga-plan-for-massinvandring.html

2012-04-21 @ 13:53:00
URL: http://detopaverkadesinnet.blogspot.com
Postat av: Carl

det måste vara något alldeles extra som göms i staZi arkiven.ju mer 7 klöverns vill mörka ju mer nyfiken blir man.är det nån strategi som 7 klövern håller för att få SD och svenska folket att missa nya mygel som de inför?nu är det så många som vaknat upp politisk korrekta "PK"- träsket, så det vore fullt möjligt att starta ett media bolag med tidning och webbtv.om 1 mijon personer sätter in 1000 kr ungefär som "aktieprogrammet SD in i riksdagen" blir det 1 Miljard i startkapital.1 Miljard! 1000 kr * 1 000 000 personer= 1 000 000 000 krnog är det 1 miljon personer som insett att mångkriminella/mångkulturella samhället inte fungerar.Nog är det 1 mijon personer som insett att EU inte är bra för Sverige och inte bra för den enskilde medborgarens framtid i Sverige.En helt fri tidning som inte lyder PK. vore ett nytt 1000 falt större problem för 7 klöverns kreatur än vad StaZi-listan är.nu finns bara tidningen Nationell idag som skriver sanningen.En rikstäckande SD kuriren behövs, kommer bli större än DN och SvD tillsammans

2012-04-21 @ 14:51:36
Postat av: Info

DU SKÖNA NYA SKOLVÄRLD (BRAVE NEW SCHOOL WORLD)I en viktig artikel i SVT Debatt 3/4 2012 beskriver kulturredaktören och feministen ISABELLE STÅHL den bild av skolans verklighet, som hon bär inom sig. En uppfattning av rådande förhållanden, så som hon tolkar dem, som hon tror på och som hon kräver, att också alla andra skall ha som existentiell utgångspunkt. Hör här:”När jag var sexton skrev Linda Skugge en raljant krönika om pinsamma tonårstjejer som ´sabbar för sig själva´ genom att kalla sig feminister och ha sotiga ögon och crazy frisyrer. På den tiden kallades jag feministfitta varje dag i skolan och killarna kastade pinnar på mig för att de hatade mig så mycket. Linda Skugge hade varit den som fått mig att klänga mig fast vid den övertygelse som alla andra betraktade ungefär som en paranoid vanföreställning. När killar kallade mig för hora och lärarna lät killarna skrika och slåss i klassrummet men blev rasande om jag och en tjejkompis fnissade fick Linda Skugge mig att tro att min ilska inte bara var paranoia utan ett symtom på vantrivsel i en struktur.”Isabelle Ståhl, 24 år (f. 1988), är för ögonblicket litteraturredaktör för Nöjesguiden. Därutöver har hon medverkat i Sydsvenskan, Axess, Aftonbladet, Expressen, Helsingborgs Dagblad, Opus , Skånska Dagbladet, Sweden Rock Magazine, Sveriges Radios P1 och P3, Norra Skåne och Lundagård samt i en ”fun fiction”-

antologi, betitlad Vad gör de nu? – Isabelle, en betydelsefull kvinna.MEN DET VAR VÄRRE FÖRRIsabelle Ståhls skola var alltså ett helvete på jorden. Låt oss glädja henne med att det trots allt var värre förr. Ett oöverskådligt antal välmenande skolreformer sedan 1960-talet har ju, trots allt och som alla vet, i alla fall dragit upp skolan en liten smula ur det ännu hetare helvete, där den tidigare befann sig.Om jag skisserar några drag i de gamla skolorna (folkskola, läroverk, tekniska gymnasier, realskola, flickskola, praktiska yrkesskolor, grundskola före 1968 osv.) så förstår var och en, att ”utvecklingen gått framåt”:• Ordet ”hora” uttalades över huvud taget aldrig öppet i skolsammanhang – allra minst såsom riktat till någon kvinnlig klasskamrat.• Ett ord som ”feministfitta” varken utsades eller tänktes tyst – av den enkla anledningen att ett sådant ord inte ens var uppfunnet i det svenska språket.• Inga lärare ”lät killarna skrika och slåss i klassrummet”. Varför det? Därför att både skrik och handgripligheter var förbjudna och ansågs inte höra hemma i en skolsituation. Om någon till äventyrs skrek på ett olämpligt sätt vid något tillfälle så sänktes obönhörligt betyget i uppförande (det fanns ett sådant kränkande och ”exkluderande” och högerpopulistiskt betyg förr i tiden). Om någon dessutom slogs i klassrummet eller uppenbart förolämpade en lärare där så var det ajöss med honom. Han blev relegerad på grått papper, utan fallskärm och utan efterföljande, upprörda insändare och journalistiska godhetssnyftningar.• Något som ingen ens kunde drömma om var att en vanlig lärare skulle bli RASANDE på en tjej som FNISSADE.• Inte heller kunde någon kille drömma om att ”kasta pinnar på tjejerna” eller ägna hela dagarna åt att ”hata tjejer”. Så betydelsefulla som Isabelle tror att hon är var inte flickorna (töserna) förr i världen.SKOLVERKET SATSAR VIDARESom sagt, skolan har kommit en bit på väg, men ännu är det (som vanligt) ”långt kvar”. Skolverket, styrt av f. planeringschefen, f. statssekreteraren, f. SACO-ordföranden och en massa annat fint, numera skolverksgeneraldirektören Anna Ekström, tog nyligen ytterligare ett steg i rätt riktning genom att tillåta niqab och burka i svenska klassrum.http://avpixlat.info/2012/01/24/skolverket-lagger-sig-platt/Nu går Anna Ekström vidare. I Skolverkets pressmeddelande 2012-04-20 utlovas många frikostiga skattemiljoner under hela tre år till tio särskilt lågpresterande skolor.Som av en händelse befinner sig alla de utvalda skolorna i ”spännande” (Reinfeldt) ”lönsamma nybyggarområden” (Annie Lööf): Bergsjöskolan, Gårdstensskolan, Ryaskolan, Göteborg, Fröknegårdsskolan, Kristianstad, Sofielundsskolan, Malmö, Hjulstaskolan, Stockholm, Hovsjöskolan, Södertälje, Arabyskolan i Växjö…Bild av konungen, Sofielundsskolan i Malmö samt elever:http://eyewitness.se/2011/02/h-m-k-carl-xvi-gustaf-inviger-sofielundsskolan-i-malmo/”En av de skolor som är med på Skolverkets bottenlista är invandrartäta Arabyskolan i Växjö. Skolverkets satsning är dock inte den enda som gjorts på skolan. Kommunens politiker har sedan tidigare försökt vända Arabyskolans negativa trend genom att förvandla skolan till kommunens modernaste och mest högteknologiska. 100 miljoner kostade uppfräschningen av skolan förra året och i samband med nyinvigningen fick varje elev fick dessutom en egen dator, datorer som kan kommunicera med de specialinköpta svarta tavlorna, meddelar SMP.Förutom satsningen på 100 miljoner kronor erhöll Arabyskolan ytterligare 10 miljoner kronor som bland annat gick till föräldrarutbildningar, uppger SMP.”http://www.friatider.se/bottenskolor-i-ny-skolverketsatsning

2012-04-21 @ 15:45:41
Postat av: Svensson

Moderaterna kanske är utklädda som Stasiagenter,när massmedia inte uppvaktar dom. Tänk lill Fredde iklädd lädermösa, och läderkallingar så skinkorna syns, det var nog det som fick Filippa att dra S

2012-04-21 @ 16:07:54
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Gubben o Gumman

OT : För som älskar OT inlägg som inte har ett skit med Thor-alfs blogginlägg, så har vi sett Linda Skugge idag på televisionen,Linda säger att vänstermänniskor är mera intelligentare än högermänniskor .

Innebär det då AW Svensson att en vänsterSverigedemokrat är en braight lax, och en högerSverigedemokrat äger en katastrofskalle.

2012-04-21 @ 16:54:49
Postat av: Gubben o Gumman

"alla"

2012-04-21 @ 16:56:21
Postat av: Gubben o Gumman

"att göra" hehe

2012-04-21 @ 16:57:10
Postat av: Solidus

Svar till Hulda,Jag vet namn. Vi är några historiker som samarbetar på att ge ut en egen bok. Dock har vi börjat att lyfta på Nazilocket som har legat på som ett brunnslock till det bruna avloppet.Vi lyfter även på Stasilocket då det röda fanorna har färgats med blod från regimkritiker i DDR.Sverigedemokraterna har satt fingret på den demokratiska knappen dvs de har motionerat om att lyfta på lock. Men ingen hörsammade detta vilket avslöjar mer.Återkommer

2012-04-21 @ 17:13:51
Postat av: Hulda

Solidus...

Bra! Lyft på locken och publicera vattentäta säkra namn. Då händer det saker!!

Det måste finns några riktigt fula fiskar under brunnslocken..

2012-04-21 @ 17:33:26
Postat av: S Småland

Rapport från Burma , förlåt Högsby ,utanför invasionsverket Högsby står det varje helg minst 7 stycken lyxbilar stilla dessa borde kunna användas till att skjutsa äldre och handikappade så att dom kan få en utflykt under helgerna ,troligtvis finns det säkert många chaufförer som är arbetslösa och skulla kunna ställa upp som förare . Det är ju vi skattebetalare som äger bilarna !

2012-04-21 @ 18:20:17
Postat av: Solidus

Från Nazitiden finns det för allmänheten kända namn men det är inte alla som vet. Kan vara bra att visa för Socialdemokrater att de haft en före detta Nazist som Minister i Regering mellan 1955 - 65, Ragnar Edenman som bytte namn från R. Eriksson under kriget och blev sakkunnig i SAP redan 1946.Han slutade som Landshövding i Uppsala.Detta är ett av många namn som många av oss känner till men det är bra att det skrivs här så att Sossarna skall veta vilka bruna fiskar de haft i sin regering.Tillförordnad skolminister Birgitta R. Grabe i den borgerliga regeringen 1976 är ett välkänt namn till. Hon var hängiven nazist.De namn som vi lägger ut i kommande bok hoppas vi skall komma från Riksdagen innan vi släpper boken strax innan valet 2014. Det vore mer rätt mot det svenska folket att vädra ut den unkna doft av Rödvin och avslaget Bayerskt öl som druckits av de landsförrädare som svikit sitt land och fortfarande gör det genom att inte förstå talad svenska som de duktiga Sverigedemokrater vi har i Riksdagen som gjort upp med sitt förflutna.

2012-04-21 @ 18:50:43
Postat av: Repell

Vi har USA, FN och EU att tacka för att muslimerna väller in i Europa!Fd, presidenten George Bush lovade muslimerna i mellanöstern teknologisk hjälp och fri entré till Europa om USA blev garanterade olja i från deras oljeländer.Och i samband med detta så har man bestämt att göra mellanösterns länder till demokratier.Och vi har fått svaret på dessa beslut, Europa ska i praktiken bli en Islamsk världsdel.Att nu bli kallad för rasist och främlingsfientlig för att vi protesterar mot vad som nu sker och blir Europas undergång, är DEMOKRATI I HÖGSTA GRAD och då ska inga politiska idioter och tillika journalister inte ens öppna käften!

2012-04-23 @ 13:19:38
Postat av: Nostradamus_i_norr

Det finns troligtvis gravade hundar i STASI-arkiven och det är märkligt att det går bra att offentliggöra namn på nazister men inte på medlöpare till DDR-kommunisterna. De flesta svenska nazister som var aktiva före och under 2:a världskriget är avlidna men det finns en del kommunistiska landsförrädare som ännu inte är jordgubbar, trots att de är röda.Anledningen till att alla partier utom ett i Riksdagis inte vill offentliggöra de så kallade Rosenholtzakterna beror sannolikt på att alltför många journalister, politiker och myndighetschefer eller andra höga företrädare för samhället har haft ”fingrarna i syltburken” DDR. Om detta skulle komma till allmänhetens kännedom skulle det kunna ställa till med oreda i samhället genom att det så viktiga och fundamentala "kittet", d v s det förtroende på vilka högtillits- och högskattesamhällen av Skandinavisk typ bygger på, kunna komma att rubbas. Tilltron till myndigheter skulle minska. Det låga förtroendet för politiker skulle minska ännu mer. Det skulle även drabba gammelmedia och för journalistkåren skulle deras redan låga förtroende bli lika med noll, eftersom personer bland dessa jämte (s)- och (v)-politiker torde vara dem som varit allra mest insyltade. Alternativa media skulle få ett ökat förtroende på de etablerades bekostnad. Vidare skulle offentliggörande kunna ge opinionsmässiga framgångar till partier som är kritiska till den politik som bedrivs av de sedan länge etablerade partierna. Inget av detta vill man nu riskera och därför har man över blockgränserna kommit överens om att det bästa är att "låta locket ligga på". Politiker från (mp) och (sd) har antagligen inte varit involverade i denna smutsiga byk eftersom (mp) bildades 1981 och (sd) 1988.

2012-05-01 @ 18:42:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0