SOCIALDEMOKRATERNAS STARKE MAN


En läsare av bloggen har bidragit med detta fotocollage.

Turerna runt Håkan Juholt men även runt den lokale socialdemokratiska politikern Steve Sjögren börjar mer och mer likna TV-serien Starke man. Men samtidigt tycker jag faktiskt lite synd om Håkan Juholt för det fruktansvärda mediadrevet han utsätts för just nu. Det finns dock ett ordspråk som säger som man bäddar får man ligga.

Enligt de uppgifter som figurerar i media så flyttade Håkan Juholt in till sin nya flickvän.
Därmed borde han haft så mycket förstånd att han med vanligt sunt småländskt bondförnuft kunnat räkna ut att riksdagen och de svenska skattebetalarna inte kan stå för hela hyreskostnaden. Om förhållandet varit det motsatta att hon flyttat till Juholt hade det varit något lite annorlunda men inte mycket. När han flyttade till henne borde det varit en självklarhet för Håkan Juholt att kolla upp regelverket. Möjligtvis vägde den småländska snålheten över, före klokheten.

Att sedan Håkan Juholt även avstod från att medverka i Agendas debatt är helt makalöst och ett felbeslut som kommer gå till historien.
Jag tror dock att orsaken kan vara en helt annan än den vi kunnat läsa i media. Håkan Juholt hade ställts i ett mycket svårt dilemma under debatten då han måste distansera sig från Alliansen men även göra det mot Sverigedemokraterna. Att samtidigt driva en framgångsrik linje och samtidigt distansera sig från Alliansen och SD kräver sin man och den är uppenbarligen inte Håkan Juholt mogen ännu. Varje antydan till samma linje som SD i någon fråga hade fått Alliansen att hugga som kobror. Det blir betydligt mycket enklare i riksdagens partiledardebatt imorgon där programledaren (talmannen) inte kommer ställa kritiska frågor till Håkan Juholt.

Östrans ledarskribent Peter Akinder har försvarat Håkan Juholt i två ledare denna vecka.
Något han är ganska ensam om på ledarsidorna i Sverige. Medias uppgifter om Juholts hyresbidrag och okunskap om reglerna betraktar Peter Akinder som ”ett soppkokande på en spik.” Aftonbladets uppgifter om förhållandena inom Socialdemokraterna anser han inte vara trovärdiga men som det gamla ordspråket säger ingen rök utan eld. När det gäller avhoppet från debatten i Agenda stödjer Peter Akinder beslutet något han också torde vara ganska ensam om. Barometern har för en gångs skull uppmärksammat Peter Akinders märkliga argumentering i en artikel.

Att Peter Akinder är på mycket dåligt humör blir väldigt uppenbart i en annan artikel på ledarsidan idag.
I artikeln försvarar han den hårt ansatte ordföranden i KSRR Steve Sjögren. Socialdemokraten Steve Sjögren har gjort sig skyldig till en hel rad märkliga beslut och inte minst att han vägrade lämna styrelsemötet på grund av jäv när hans eget agerande skulle diskuteras vid ett styrelsemöte. På den punkten är kommunallagen glasklar men det struntade Steve Sjögren fullständigt i. Jonas Löhnn (MP) ansåg att senaste styrelsemötet var en värre version än TV-serien Starke man och det vill inte säga lite.

När sedan Jonas Löhnn driver frågan vidare om både en överklagan till Förvaltningsrätten och en polisanmälan mot Steve Sjögren för trolöshet mot huvudman kommer den tappre s-riddaren Peter Akinder till Steve Sjögrens försvar. Peter Akinder menar att Jonas Löhnn ”utslungar vildsinta attacker och anklagelser omkring sig i de lokala medierna”. Är det någon som slungar anklagelser runt omkring sig är det just Peter Akinder på ledarsidan. Botten nås dock i bildtexten till artikeln där han skriver ”Självfallet är inte bebisen i Anne Thores knä Jonas Löhnn, även om någon skulle kunna tro det”. Ett påhopp som jag tror att både Anna Thore och Jonas Löhnn reagerar starkt på.

Jag hoppas att Jonas Löhnn går vidare med både överklagan och polisanmälan och om Jonas Löhnn vill ha med någon mer på dessa handlingar får han gärna kontakta mig. Vi kan mycket väl ställa oss bakom en överklagan och en polisanmälan även om vi inte är representerade i KSRR:s styrelse.


SVERIGE - HOLLAND 3-2

Vem fan saknade Zlatan? Den som lyssnade ordentligt kanske hörde hur kommentatorerna sa att Sverige har vunnit alla matcher i kvalet som inte Zlatan varit med i laget. Något att tänka på!


Kommentarer
Postat av: alf

Det ser ut som åtminstone någon i (M) är på väg att vakna ur sin slummer. Jag undrar vad de högre potentaterna anser om en sådan artikel.http://politikerbloggen.nyheterna.se/2011/10/10/47278/

2011-10-11 @ 23:05:21
Postat av: allemand

Där är vi förmodligen helt överens, Zlatan var bra en gång i tiden men nu är han förbisprungen.

2011-10-11 @ 23:26:25
Postat av: allemand

@alf, får se hur han röstar med tanke på SD:s motion om stasi-listan.

2011-10-11 @ 23:28:35
Postat av: Lotta

@Thoralf jämför detta stoppade bygge med Gota Medias bygge. Man tog upp det på TV4 Kalmarnyheterna. Där tog man också upp att en socialdemokratisk politiker jagades av kronofogden pga 47000 i skulder. Namnet? Näe det nämde man så klart inte.

Postat av: Thoralf Alfsson

LottaTack för länken. Detta kan utan tvekan användas vid överklagan av Gota Media bygget.

2011-10-12 @ 00:04:39
Postat av: Magnus S

Bragdmatchen.Sverige med statsministern (iklädd Sverigeduk på läktarn) gjorde en bragdmatch och slog kanske världen bästa landslag. Detta utan allas vår Zlatan. Landslaget som ibland benäms med sonika Zlatan?! Han må va en gudabegåvad lirare i Milan och Barsa. Men det landslaget idag gjorde utan Zlatan (Jesus) var en bragd som pk-media har svårt att glädjas över.Jag undrar hur Reinfelt tänkte på väg hem. När han landat lite efter att ha slängt den blågula duken i hinken.

2011-10-12 @ 00:20:32
Postat av: Mattias

Bland det roligaste fotocollage jag har sett på bra länge.. Finns många likheter mellan dessa två herrar.

2011-10-12 @ 00:27:50
Postat av: Magnus S

Jag undrar vilka nationella vibbar en sån som Statsministern känner efter en sån här seger. Om det är samma vibbar som jag nationalisten Magnus känner?2011-10-12 @ 00:41:02
Postat av: Sven Dacke

Hur är det med framgångsagan om Somalierna som kommer till Canada och som är så framgångsrika enlit Centern.Här kommer ett kortare avsnitt ur en artikel, OBS dataöversatt ( Googel) till Svenska, och inte redigerat. Originalet på engelska läser ni på länken.Tisdag 4 maj, 2010 Livskvalitet för somalier i Toronto fortsätter att minska. Livskvaliteten för Toronto somalier inte blir bättre även när samhället växer. Somalier har varit i Toronto i över två decennier, men det stora antalet fortfarande inte har någon känsla av tillhörighet till Kanada.Antalet somalier som har bra jobb har inte förändrats sedan 1990ï ¿½ s när somalier först bosatte sig i Toronto. Mindre än 10% av somalier har vad som kan beskrivas som tillfredsställande jobb. Den arbetslösa Antalet svävar runt 70%. Mer än 50% av somalier, däribland stora familjer, bor i regeringen bostäder. Enligt vissa studier är boende och jobb diskriminering grasserar i Toronto och denna rasism ofta måltavlor svarta och muslimer.

Men även dessa siffror är ytliga på grund av Statistiska Canadaï ¿½ s praxis ï ¿½ utformade för att skydda identiteten på respondenterna i folkräkningssamling Kanada som bara ger ett mått på tävling med bara fem kategorier: Vit, Svart, södra Asien, kinesiska, andra synliga minoriteter, ï ¿½ enligt Michael Ornstein rapporten, som publicerades 2000. Rapporten ger den mest omfattande bild av ras, fattigdom och hemlöshet i Toronto.

Som ett resultat är den verkliga omfattningen av fattigdom och hemlöshet bland somalier dolda. Mer måste göras för att få den verkliga bilden av problemet som nästan 20 år gammal nu.

När det gäller bostäder, thereï ¿½ är ingen fråga rassegregation lever och mår bra i Toronto. De allra flesta somalier, särskilt kvinnor och barn, lever i regeringen bostäder som segregerar dem i fickor över hela cityï ¿½ s innerstad. Vare sig medvetet eller inte, är somalier avveckling klustrade i några av de köra de flesta ner byggnader i Toronto.

I kvarteren runt om i staden, är somalier begränsad till boende i shabbiest byggnader och arbetar i några av de sämst betalda jobben, oavsett vad deras utbildningsnivå.Tänk så mycket skitsnack Svenska politiker släpper ur sig i debatter, och lika illa blir det troligen i dag i Riksdagsdebatten framför allt från " Eulalia"

Postat av: mullis

som vanligt den största behållningen av bloggläsning får man hos thoralf, och ändå bor jag i en annan del av landet

2011-10-12 @ 07:49:10
Postat av: jägarn

Vi måste få till en röstning i Riksdagen om öppnande av STASI-listan. Svenska folket måste få se vilka partier/politiker som vill skydda landsförrädarna. Det finns bara ett skäl till att beskydda dessa och det är att man själv har något att förlora på öppenhet.

2011-10-12 @ 08:07:54
Postat av: N. Roheda

Han som motionerar mest, herr Örnfjäder, har också bidrag för att hans son bor i lägenheten i Sthlm. Är alla smålänningar snåla?

2011-10-12 @ 08:49:41
Postat av: Hulda

Tack till den som gjorde fotomontaget! Skrattade gott!! Men skillnader finns. Svinarp finns inte mer än i en hunorserie på tv.

Att Sveriges störtsa oppositionsparti har en ledare som inte sköter sig är värre.

Sossarna sitter i saxen rejält nu. Skulle Juholt avgå, blir det ännu ett misslyckande efter katastrofen Mona Sahlin....Lyssnar nu på riksdagsdebatten. Jimmie Åkesson fick omedelbart in en fullträff på Juholt om söndagens märkliga Agenda-debatt.....

2011-10-12 @ 09:55:48
Postat av: Inte-en-till

"Vem fan saknade Zlatan? Den som lyssnade ordentligt kanske hörde hur kommentatorerna sa att Sverige har vunnit alla matcher i kvalet som inte Zlatan varit med i laget. Något att tänka på!"Det gick snabbt, men även jag noterade att det enligt statistiken är bättre att Divan inte är med. Dessutom var det skönt att slippa honom på planen, eftersom det gav möjlighet för andra att kliva fram, flera andra. Med andra ord spelar Sverige som ett lag när Divan inte är med.Det sägs att Divan håller på att tröttna på fotboll. Hoppas han tröttnar snabbt. Det är nämligen så att han inte bara förstör lagspelet genom sin närvaro. Hans namn och divalater förstör även varumärket Sverige.

2011-10-12 @ 10:11:59
Postat av: Inte-en-till

Apropå Jugholt så är han en typisk sosse:Landsbygdsbo, lågutbildad, bidragsberoende och bidragsfuskare.

2011-10-12 @ 10:13:56
Postat av: Ludvig

Lyssnar just nu på riksdagsdebatten och slås av, det jag förut konstaterat att statsministern har egentligen inget att säga.

2011-10-12 @ 10:18:03
Postat av: Anonym

jägarenDet kommer bli en omröstning/votering angående Stasilistan i och med att SD lämnat in två motioner om detta. När dessa behandlas av konstitutionsutskottet kommer vi givetvis yrka på vår motion vilket innebär att den kommer behandlas i kammaren med en votering.

2011-10-12 @ 10:48:23
Postat av: Ronny

Nu tänker sossarna och LO lägga 150 miljoner på ännu ett försök att få folk att "tänka rätt". Man skall alltså satsa fackavgifter till att starta ett propagandaföretag. Man kanske anser att AFA, Expo, SAC, Ung Vänster m.m. inte gör tillräckligt för att hota och skrämma oliktänkande. Jaha, bäste löntagare, så kommer dina surt förvärvade pengar att läggas på, en åsikts och propagandaapparat, för att likställa dina åsikter med "partiet".

2011-10-12 @ 10:51:22
Postat av: Hulda

Jägarn:... BRA! Släpp aldrig STASI-listan. De som förådde vårt namn antingen av ideologi eller pengahunger måste tas fram i ljuset. Att stödja diktaturer istället för sitt land ska straffas!

2011-10-12 @ 11:41:48
Postat av: Sven Dacke

Varför tog inte Åkesson upp dom fakta som finns angående invandring i Canada.

Tycker det är dags att stoppa fakta i halsen på den vackra damenSe tidigare inlägg några steg upp

2011-10-12 @ 12:18:46
Postat av: Sandra

"Apropå Jugholt så är han en typisk sosse:

Landsbygdsbo, lågutbildad, bidragsberoende och bidragsfuskare."haha ja röstade själv på sossarna och sådär är väl inte jättesmidigt att säga om era eventuella framtidsröster som kommer därifrån. Hoppas det var partiledarna du menade. :PAngående matchen så var det en go vinst och ännu bättre utan Zlatan!

näpp nu ska jag läsa lite om vad "Julholt" pysslat med idag.

2011-10-12 @ 12:54:01
Postat av: Magentan

@ DackeOm de framgångsrika somaliska entreprenörerna:

En majoritet av "entreprenörerna" från Somalia är analfabeter.Migrationsverket i Finland uppskattar att 85-90 procent av de somalier som kommer till Finland är analfabeter. De räknar även in barnen i denna siffra.

http://svenska.yle.fi/nyheter/sok.php?id=183040&lookfor=&sokvariant=arkivet&advanced=yes&antal=10Över 60 procent av de vuxna somalierna är analfabeter.

Somalier är för närvarande den största gruppen invandrare till Sverige. År 2009 fick ca 6 900 somalier permanent uppehållstillstånd (PUT) här. (Under flera år har irakier varit största gruppen invandrare, och under åren 2005-2009 har ca 50.000 irakier fått PUT i Sverige. Irakier är nu näst största gruppen invandrare.)Andra länder med hög andel analfabeter är Afghanistan, Eritrea och Pakistan. Sammanlagt ca 4800 personer från dessa länder fick PUT här 2009.Analfabetismen i Sverige utrotades redan i slutet av 1800-talet, när allmän skolplikt hade införts. Nu går vi med raska steg tillbaka i utvecklingen igen. Hur många analfabeter finns det i Sverige 2011 och bland vilka grupper hittar vi dem?

2011-10-12 @ 12:57:17
Postat av: Sven Dacke

Aha Magentan:Jag ser en plan nu. Naturligtvis är det för att alliansen privatägda företag skall utbilda alla dess analfabeter och då är det helt rätt grupp vi satsar påSynd bara att Åkesson inte stoppar fakta som detta i den vackra damen, alltså hon som kom efter Maud2011-10-12 @ 13:04:19
Postat av: Magentan

Dacke skrev: "Varför tog inte Åkesson upp dom fakta som finns angående invandring i Canada."Om Åkesson nämner något negativt om en speciell invandrargrupp i en partiledardebatt ger han omedelbart de övriga i 7-klövern en anledning att sätta fullt med fula rasiststämplar i pannan på honom. Den glädjen ska man väl inte unna dem.2011-10-12 @ 13:19:55
Postat av: Sven Dacke

Magentan :Varför skall politiker få fortsätta med felaktig information om "den lyckosamma invandringen" i Canada

2011-10-12 @ 13:24:54
Postat av: Hulda

Det är väldigt bra att Jimmie Åkesson nu sedan ett år kan står i Riksdagen och säga saker som inte ens tuffa journalister vågar ta i.

Att han inte kan ta i för hårt är självklart. Att ge de andra partiledarna och media chansen att anklaga honom för "rasism" måste han undvika.

Men bara att säga att brevbärarna i Malmös förorter måste bära överfallslarm borde väcka många frågor hos medelsvensson.

2011-10-12 @ 13:45:53
Postat av: Magentan

@ Dacke

Det finns väl ingen anledning alls att "Smilet" Lööf ska få fortsätta med denna desinformation, men det kommer säkert lämpligare tillfällen att upplysa henne om verkligheten.

2011-10-12 @ 14:27:58
Postat av: AWSvensson

Äntligen satte Jimmie ner foten och talade klartext om invandringen,något dessa väggar i riksdagen inte hört tidigare. Den salige Lööf som antagligen skulle blivit predikant istället för politiker drog tillbaka smilbandet och såg närmast skamsen ut.För stunden innan hade hon lovprisat det mångkulturella ,människor som jobbar och betalar skatt,som berikar samhället ,alla är glada i det himmelska paradiset.

Att hon inte tog replik får väl hänskjutas till svårigheter att bemöta verkligheten. Ohly och människovärde,godhetens baksida är det onda ,generositetens motkonto är indragningar. Att Reinfeldt inte replikerade på Juholts när han nämnde att socialbidragen skenat berodde på att det kunde hänföras till invandringen,och den debatten ville han inte ta. Jimmie var strålande i sitt anförande och stod för dagens replik, att Juholt tagit sig tid att komma till debatten.

2011-10-12 @ 14:33:26
Postat av: Svensson

På tal om föredettingar , kika in det här inlägget

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/12/hur-man-kanner-igen-foredettingar/

2011-10-12 @ 14:40:12
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Martin J

Ett kort blogginlägg om debatten:http://smgodis.blogspot.com/2011/10/partiledardebatt.html

Postat av: Magentan

RÖSTA!

Det bär mig verkligen emot att länka till Aftonblaskan, men här kan ni rösta på vem ni tyckte var bäst i partiledardebatten, och jag gillar inte att Reinfeldt ligger 1:a nu.http://www.aftonbladet.se/

2011-10-12 @ 15:19:18
Postat av: Tjadden

Jag lyssnade på riksdagsdebatten i förmiddags och måste tyvärr erkänna Juholt var bra i debatten.

2011-10-12 @ 15:31:42
Postat av: S.E.K.

Jo jag tyckte också att han var tuff ,men hans regelrätta utskällning av Jimmie när han själv ertappats med byxorna vid fotknölarna och skägget i brevlådan var j-----t ful !

2011-10-12 @ 15:55:14
Postat av: AWSvensson

Ja Reinfeldt hade ju ägnat gårdagskvällen åt fotboll så han tog väl debatten med en klackspark. Det var Reinfeldt som gjorde Juholt chimärt bra ,men vad hade han för konkret,jag kommer inte på något. Att alliansen har minskat på antalet förtidspensionärer har sin naturliga förklaring i att man inte längre delar ut livslånga försörjningar , fast detta gäller inte somalier och andra arbetsoförmögna, men det nämner Reinfeldt inte att det ekonomiska biståndet istället rusar i kommunerna.

2011-10-12 @ 16:06:58
Postat av: Stefan A

Det statliga kulturrådets ordförande Kerstin Brunnberg har mellan 2008-2011 delat ut 1 075 000 kr,(minst,bara skummat) av våra skattepengar till den så kallade tidskriften Expo,med styrelsemedlemmen Kerstin Brunnberg,man kan ju undra vad det är för "kultur" denna tidskrift sprider som berättigar till denna generositet från staten och skattebetalarna,år ut och år in(statliga bidrag skall väl fördelas på så många som möjligt och inte gå till samma hela tiden), deras huvudsakliga sysselsättning är ju att förfölja och smutskasta ett riksdagsparti, Sverigedemokraterna.Verkligen ovant och roligt att höra lite andra tongångar från riksdagens talarstol än det gamla vanliga hyllandet av mångkulturen, det märks att de andra partierna fortfarande lider av beröringsskräck när SD tar upp problemen med massinvandringen.

2011-10-12 @ 16:09:26
Postat av: sofia sörensen ♥

jättefin blogg! om du har över 300 besökare skulle det vara jättekul om du ville göra ett länkbyte med mig. själv har jag mellan 1500-2000 unika per dag. kram :)

2011-10-12 @ 16:29:57
URL: http://avfia.blogg.se/
Postat av: Inte-en-till

Thoralf - viktigt:Någon härovan länkar mycket riktigt till:http://politikerbloggen.nyheterna.se/2011/10/10/47278/...där en M-riksdagsman skriver att han vill att Stasi-sanningarna ska avslöjas.OBS att C-riksdagsmannen Staffan Danielsson (om det är han) bland kommentarerna på samma sida skriver att han ska lämna in en motion med samma innebörd.Det här kan bli mycket spännande!

2011-10-12 @ 16:31:10
Postat av: Robert Stöm

han skulle ju holt sig till reglerna. Zlatan vem är det?

2011-10-12 @ 16:41:39
Postat av: jylice

Hej! Vet du kanske vilja Dj'sarna Rebecca & Fiona är? Har iallafall en blogg om dom, check it out! :D www.rebeccafiona.blogg.se

2011-10-12 @ 17:12:20
URL: http://rebeccafiona.blogg.se/
Postat av: Henrik

Ljuvligt roliga bilder.

Instämmer i Slatanfrågan.

När ska folk begripa att han inte tillför i landslaget, oavsett om han är bra i Milan eller inte.

2011-10-12 @ 17:28:47
Postat av: Tjadden

Om du inte visste det så finns det invandrare som är lika stora offer som svenskarna som tytt sig åt PK politiken som går ut på att smutskasta deras meningsmotståndare.Jimmie%25C3%2585kesson_10767838.asp" rel="nofollow">http://www.sourze.se/K%C3%A4reJimmie%C3%85kesson_10767838.asp2011-10-12 @ 17:53:03
Postat av: Tjadden

Tala om att vända kappan efter vinden.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/juholt-stod-bakom-temporart-medborgarskap_6546123.svd

2011-10-12 @ 18:59:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0