OPINIONEN GER MEDIA INTRESSE?

I helgen har jag varit på besök i Östergötland och pratat om riksdagen och mitt bloggande på ett medlemsmöte för SD-Östergötland. Alltid väldigt trevligt att träffa SD-medlemmar och höra deras erfarenheter och idéer. Vädret var dock inget vidare med dimma så bilkörningen fram och tillbaka till Kalmar var dock inte lika rolig.

Idag kom en opinionsundersökning som var väldigt trevlig! SD fick en av de högsta siffrorna någonsin i en opinionsundersökning med 8,4 procent. Vi fick ett tapp efter de tragiska händelserna i Norge den 22 juli men sedan har siffrorna sakta men säkert vänt uppåt igen. Vilket varit helt förväntat. Att sedan Håkan Juholts ”affärer” även haft en positiv inverkan på våra siffror står nog helt utan tvivel. Tyvärr för socialdemokraterna är det nog inte den sista Juholtsaffären. Han kommer med stor sannolikhet göra flera märkliga utspel, om inte annat kanske han uteblir från flera debatter i SVT. Även om han deltar kommer han få det väldigt svårt att välja sida. Alliansen eller SD?



Jag hade hoppats på att vi skulle nå 10 procent i en opinionsundersökning innan årets slut och det är inte omöjligt om vi spelar våra kort rätt och övriga partier håller fast vid sin politik.

Hovet bjuder in Jimmie Åkesson till slottet på lunch. Något som tydligen är en tradition att göra med alla nya partiledare i riksdagen. Jag kan ändå inte annat än fundera på varför hovet valt en dag i samma vecka som nobelfesten. I mina egna funderingar tror jag faktiskt att det är välplanerat av hovet och att det skall ses som ett ”pekfinger” till nobelstiftelsens beslut att inte bjuda in Jimmie Åkesson till Nobelfesten. Det är faktiskt svårt att tolka det på något annat sätt.


Igår ringde Expressen upp mig och ställde frågor om varför jag hoppat av mitt politiska uppdrag? Den kvinnliga journalisten var minst sagt dåligt påläst så jag fick berätta för henna att jag sitter både i riksdagen och i Kalmar kommunfullmäktige. Men att jag avsade mig förtroendeuppdraget i landstinget på grund av de övriga förtroendeuppdragen. Jag gissar att hon ändå registrerar mig som avhoppare i landstinget för att statistiken skall se sämre ut i hennes artikel. Så nu vet ni vad Expressen jobbar på för ”skitartikel” om SD. Det lär nog inte dröja så många dagar innan den kommer.

Idag ringde en journalist från Kvällsposten och undrade om mitt ”släktskap” med Gustav Eriksson Vasa. Se mitt blogginlägg. Han ställde en hel rad frågor om gener och kulturell bakgrund och liknande. Jag gissar att han var ute efter någon vinkling om rasbiologi eller liknande. Jag har inga större förhoppningar om att det skall vara en artikel som kan ses som positiv.

Om de båda journalisterna på Expressen och Kvällsposten vrider till dessa båda artiklar till något politiskt korrekt och missvisande om SD i sina artiklar har jag pratat färdigt med dessa tidningar för lång tid in i framtiden.


Kommentarer
Postat av: OT

Om Barometern inte är kalibrerad mot verkligheten är den helt oanvändbar och bör kasseras.

2011-11-14 @ 21:56:21
Postat av: Lassese

Tack för ditt intressanta besök! Det var trevligt att höra dig berätta om arbetet i riksdagen! Hade ingen aning om att det var så mycket arbete.

Du får mitt kryss även nästa gång!

2011-11-14 @ 22:59:17
Postat av: Göran

Cirkus 113 kommentarer i förra tråden talar väl ändå sitt tydliga språk om denna bloggs genomslagskraft.

Östran kommer i sina bästa stunder upp i ett 40-tal kommentarer, och då vet ju i alla fall vi vad det är för ämnen som lockar folk i skrivklåda.



Jimmie bör nog stämma av menyn lite inför hovlunchen. Man kan ha valt något kryptiskt tema i måltiden. Som sedan vänds till (ärt)soppa i fulmedia.



På tal om fulmedia - ett varningens finger höjes härmed. Enligt utsago från tämligen säker källa så är det många praktikanter i omlopp på redaktionerna just nu.

Dessa är, om möjligt, ännu mer PK än de sedvanliga murvlarna.

De säljer gärna sin själ till Lucifer för en burk kikärter, klientelet vet GoG mera om.



Grattis till de fina opinionssiffrorna.

Jag inbillar mig faktiskt att Thoralf har en betydande del i det hela.



2011-11-14 @ 23:00:33
Postat av: SDSDSDSDS

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla snälla snälla…



skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8



Efter att du skänkt pengar så besök min blogg CLASSES LILLA BLOGG på wordpress så förstår du varför

——————————————————————————————————————————–

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla snälla snälla…



skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8



Efter att du skänkt pengar så besök min blogg CLASSES LILLA BLOGG på wordpress så förstår du varför

——————————————————————————————————————————



http://www.classeslillablogg.wordpress.com/ …………………..

2011-11-14 @ 23:27:31
Postat av: Notarien

Jag är förvånad över att Thoralf fortfarande pratar med tidningar som Expressen! Det enda raka är att lägga på luren när de ringer. Det blir bara skit i artiklarna. Vägra svara! Hänvisa till att du bara uttalar dig i fri media...

2011-11-14 @ 23:51:20
Postat av: Karlskronabloggen

Jag skrev också om opinionssiffrorna på http://www.karlskrona.nu/blogg/?p=6492 och det är verkligen glädjande att fler och fler svenskar börjar vakna!



Kungen får väl inte ha några politiska sympatier men jag minns på Ny Demokratis tid när Ian Wachtmeister vid ett möte hade helt avvikande illröda byxor och kungen några dagar senare höll ett tal med exakt samma illröda färg på sina byxor!

2011-11-14 @ 23:58:29
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: OT

SD nya opinions siffror slår ned som en blixt från klar himmel! Vilket vi firar med The BadPiper - ThunderStruck: http://www.youtube.com/watch?v=oO1bGlyHDNU



Hur skall det nu gå för alla STASIster? - "These Boots Are Made for Walkin": http://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

2011-11-15 @ 00:20:10
Postat av: OT

"Utbildningsradion" informerar allmänheten om Animal Farm-George Orwell: http://www.youtube.com/watch?v=6MKXgrF9IRc

2011-11-15 @ 00:54:23
Postat av: Magentan

Även jag gillar den här bloggen, trots att jag inte har minsta anknytning till Kalmar med omgivningar. Okej, jag gillar bloggens upphovsman också. Thoralf är rakryggad och ärlig och låter oss veta mycket om riksdagsjobbets problem och glädjeämnen.



Här har jag för resten hittat ytterligare en angelägen sak att slåss för och skriva en riksdagsmotion om vid nästa tillfälle.



http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/svensk-mjolk-snart-ett-minne-blott_6617032.svd



DRICK SVENSK MJÖLK! Den ska helst vara både närproducerad och ohomogeniserad.



Obs! Förväxla nu inte ordet ohomogeniserad med opastöriserad!

Pastörisering innebär att mjölken upphettas till 72-76 grader under några sekunder för att förstöra alla farliga bakterier. All mjölk som säljs i svenska butiker måste enligt lag vara pastöriserad, och det är bra.

Homogenisering däremot innebär att man med hjälp av värme och tryck piskar sönder och finfördelar de fettkulor som finns naturligt i ohomogeniserad mjölk. Den ohomogeniserade mjölken har alltså små fettkulor kvar som flyter upp på ytan och kan skummas av och användas till grädde och smör (som man gjorde förr i tiden). Den ohomogeniserade mjölken är mer naturlig och smakar godare. Homogeniserad mjölk smakar nästan ingenting.



Nu ska jag hälla upp ett stort glas ohomogeniserad, närproducerad svensk mjölk (från Wapnö Gård) åt mig. Mmmm så gott! Skål!

2011-11-15 @ 01:06:07
Postat av: Tjadden

SD opinionsiffror stiger i takt med sanningen, den sanning som råder trots allt i det politiska klimatet att ljuger man, så kommer sanningen ifatt lögnerna om SD.

2011-11-15 @ 01:19:24
Postat av: Magentan

Styrkt av mjölken orkar jag skriva ytterligare en kommentar innan jag somnar (för att ni inte ska glädjas alltför mycket åt de där 8,5 procenten i YouGovs undersökning).



I denna YouGov-presentation fick SD någorlunda bra opinionssiffror. 8,4% är ju faktiskt nästan hälften av vad SD borde ligga på. Tyvärr presenteras snart siffrorna från de tråkiga instituten Skop, Demoskop och Synovate, vilka säkert kommer att förstöra månadens hittills någorlunda skapliga medeltal för SD.



Jag tror att vi också kan vänta oss ett resultat från SCB den här månaden. SCB:s siffror brukar inte heller vara några höjdare för SD:s del.



Samtliga dessa sista opinionsinstitut använder sig av telefonundersökningar vad jag vet.



2011-11-15 @ 01:30:10
Postat av: Gute

Mordbrand i Visby!!

Bränderna sprider sig ut över öarna i Östersjön.

Pizzeriaägares lägenhet och bil utbrända, ägaren turligt nog bortrest!



http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7225714

2011-11-15 @ 06:31:19
Postat av: Sven Dacke

Om det vore val idag skulle socialdemokraterna få en stabil egen majoritet på 52,5 procent



Undersökningen är hemlig, men resultat publiceras i Östran, förmodligen för att stärka modet på Kalmar läns "stora" man Juholt.



Förmodligen är undersökningen utförd enbart på dom som är registrerade partifunktionärer hos Socialdemokraterna, och då är resultatet ganska troligt, det vill säga att lite över 50 % av registrerade Socialdemokraterna kommer att rösta på "S" i det kommande valet.



Undrar föresten varför man kallar det hemlig undersökning när man kan läsa resultatet i tidningen?

Postat av: Sven Dacke

Förfärande siffror från "Påfyllningsverket"



Ingen kommun kommer undan. och spridningen är effektiv.

Tänk om det i själva verket handlar om "Sleeper Cell" och med tanke på ålder och varifrån dom kommer är det ingen omöjlighet, och vet du inte vad det betyder så kolla med Google

Postat av: Sven Dacke

Tar upp ett gammalt inlägg.



"Sorseles önskan att locka ryssar till kommunen för att öka sin befolkning kan bli en succé. Mer än 900 ryska familjer har redan anmält intresse för att flytta till Västerbottens inland, rapporterar SVT:s Västerbottensnytt."



I Skåne finns många invandrare som saknar arbete och därigenom kostar pengar för samhället.



Är det någon som frågat dessa om dom eventuellt kan flytta till Sorsele där det tydligen finns massor med jobb men ingen arbetssökande.



Går man sedan in och tittar på vad Asbestförmedlingen har för behov är det följande.



Mystery Shopper 2 st

Kock 1 st

Servitör 1

Lärare i bild 1

Pizabagare 1



Totalt 6 personer, så 894 personer skall tydligen börja på en hemlig arbetsplats som inte anmält till Asbetsförmedlingen



Postat av: Gubben o Gumman

Dacke : Bra grävt nya socialfall som skall ge kommnunen bidrag kortsiktigt.

Rent för djävligt på vanlig svenska.

2011-11-15 @ 08:44:39
Postat av: S.E.K .

Högsby kommun minskar befolkningsmässigt varje år , man har alla möjliga förklaringar till detta det är dåliga förbindelser ,det finns inga arbeten ,ingen multihall det är en det ena än det andra , en trolig förklaring är att när invandrarna flyttar in så flyttar de svenska ungdomarna ut !

Kommunen tar emot 19 asylsökande varje år och minst lika många ungdomar flyttar ut men det är det här gamla att man inte ser skogen för bara trän , det gäller än !

2011-11-15 @ 09:05:45
Postat av: allemand

@Notarien, sista raden var frisk, uttalar bara mig för fria media. Använd det Thoralf.

2011-11-15 @ 09:18:48
Postat av: Ugglan

Som statschef representerar Konungen hela folket och får inte ta politisk ställning. Därför är det självklart att också SD-s partiledare blir inbjuden på lunch hos Konungen.



Att SD blir portade från Nobelfesten är skamligt när man betänker vilka personer som historiskt har belönats med Nobelpriset. Jag tänker då bland annat på Knut Hamsun och Verner von Heidenstam som båda två var öppet nazistiska.

2011-11-15 @ 09:44:16
Postat av: Tony Ingman

Dom patetiska nyhetsredaktionerna förnekar sig aldrig! Lyssnade igår på sydnytt, där man hade ett

stort reportage om ojämlikheten mellan man o kvinna, ja tro nu inte att det gällde våra kära berikare, för där är ju som bekant jämlikheten

total, o nej det var mellan svenskfödda där

kvinnan är mer hemma och passar barnen än mannen.

Att det kan vara en överenskommet val emellan två

parter det finns inte i deras föreställningsvärld.

Men varför syssla med millimeterrättvisa mellan

svenskfödda, när det existerar avgrundsdjup mellan

man och kvinna bland många utlandsfödda??

2011-11-15 @ 09:49:33
Postat av: Fredrik

Att PK kommer med en massa dirigerade sanningar om SD är inte nån större fara. Idag är medborgaren mer än vad vi tror medveten om detta och tar sig tid att söka,leta och höra sig för om hur det egentligen står till.



Man har igår skrivit ut på TextTV om VÅLDTÄKTSVÅGEN i Norge men vad som är lite udda är att man skriver att de är polisens fel? Trodde de var gärnings man eller män som var den skyldige?



Ja du milde vad skadade vi är i detta land.

Värdlandet och dessa olika instanser blir de som sitter på de anklagades bänk och förövarna pga av

etnicitet,kultur och religion är de kränkta?



Men en sak har PK samhället och dess anhängare rätt

i och det är: VI ÄR ALLA OLIKA!!Både när det gäller oss som individer och grupp. Men de stora skillnaderna är religiösa och kulturella.



Sverige står för den fria människan!



Ex..

När jag då läser att våra kommuner gör speciella tider för muslimska kvinnor så dom kan bada i våra badhus på skattebetalarnas bekostnad så blir jag mörkrädd.Vi går alltså denna vedervärdiga kultur till mötes? Hur är det möjligt? Att denna kultur har starka och stora problem med kvinnor och nakenhet får dom står för!! Inte vi! Att dom inte kan titta på en kvinnas bara armar eller ben utan att man känner ett behov av att behöva ha samlag utan att kunna besinna sig,än värre så är de då kvinnans fel om hon ej döljer sig??Detta får stå för deras kultur,värderingar och religion.I min bok så är det ett sjukligt och abnormt beteende



Så visst är vi olika! Rätt stolt att inte ha dessa värderingar och kulturella yttringar....



Så att visa detta nån respekt är imot alla sunda värderingar och principer!



Men som medborgare och skattebetalare så är det en

katastrof att se våra politiker låta detta ske!



Skrämsel propaganda?



Nja så vitt jag vet så har även Kalmar Kommun intagit PK hållning till att muslimska kvinnor skall ha egen kommunal badtid utan män i alla åldrar och då snackar vi från 1 år och uppåt!



Är detta normalt?

Seriöst!



Ungefär som att några idioter skulle kräva att endast vita männikor frå handla på Maxi mellan 16-21 och sista tim var för färgande? Är de ok? Eller vi kan byta ut kulören mot kön eller sexuell läggning så kanske PK fattar bättre!!



Självklart inte!!



Fundera på det ett tag innan ni tar megafonen

och skriker ut att jag med andra är rasister...



Handlar inte om färg eller etnicitet utan om den hederkultur eller religiösa kultur man ofta har från de länder våra nya medborgare kommer ifrån och de värderingarna är som olja på vatten.









2011-11-15 @ 09:49:54
Postat av: Dille

Om det vore val i dag skulle 13 procent av skåningarna rösta på SD. Bara var femte skåning (20,7 procent) skulle rösta S

Av socialdemokraternas väljare riktigi,riktigt många invandrare. Det innebär att Sd och (s) är jämnstrora bland svenskarna i Skåne.

Grattis SD!!!

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1573688/SD-och-MP-vinnare-nar-S-rasar-i-opinionen-43-8-6.html

2011-11-15 @ 10:05:14
Postat av: AWSvensson

Från statstelevisionen kan återges nyheten om att Sverige ska kunna deportera utomeuropeiska brottslingar ,personer med medborgarskap i dessa länder.Antagligen personer med dubbla medborgarskap,för närvarande i ett antal av 500000 i detta landet. Visserligen restriktivt och antagligen om det kommer till stånd,vilken är en självklarhet, med otaliga undantag. Det märkliga är emellertid att det ska behöva ta 2 år att genomföra,jämför det populistiska utspelet att man ska få ta hit sina åldrande och vårdbehövande anhöriga från hemlandet med fri vård och uppehälle och att detta skulle snabbehandlas på ett halvår.

2011-11-15 @ 10:10:02
Postat av: Robin Shadowes

Apropå sleeper cells, tänker man på balkan-kriget så blir man bara förfärad. Den dagen då det är dags att agera och dom blir aktiverade, kommer dom sannolikt gå från hus till hus och mörda så många otrogna hundar som möjligt. Finns en flik med förfärande foton på Bare Naked Islam.

2011-11-15 @ 10:28:02
Postat av: Ugglan

Sossarna är på god väg att bli ett 20% parti i hela riket. Här i Stockholm ligger dom redan på den nivån. S kommer att bli som övriga S partier i Europa. Inte klokt att Sverige tidigare varit en enpartistat.



Jag är inte helt nöjd med SD-s 8.4%, hade vid det här laget väntat mig att 10% strecket var passerat. Men SD ligger ändå över valresultatet 2010 så än finns det hopp.



Att klimatfacisterna ligger kring 10% är skrämmande. Helt obegripligt att riksdagens mest extrema, människofientliga och bakåtsträvande parti kan tilltala så många personer i valmanskåren.

2011-11-15 @ 10:56:36
Postat av: Stefan A

SD..SD..gamle vän..du växer än, snart är vi förbi Åsa-Nisse socialisterna, och det blir något att fira......Expressen "erfar" nu att kungahuset hade stora våndor med att bjuda in Åkesson, tror inte de våndades ett enda dugg, har man inget annat och göra på expressen än att sitta och hitta på saker och ting om SD gömd bakom källskyddet..pinsamt..inte minst för Bonnierkoncernen...

2011-11-15 @ 11:43:51
Postat av: Catarina

Angående Carema, kan det inte vara högaktuellt att reprisera er valreklam igen?

Ingen kostnad för framställande, högaktullell och tydlig betoning på er politik! Kan väl inte bli bättre.

Tycker ni skulle satsa på att marknadsföra er politik för pensionärer just nu.

Ha det!

2011-11-15 @ 11:56:24
Postat av: World Traveller

Da tror jag att Thoralf har pratat med Expressen och Kvallsposten for sista gangen. Jag kan inte taenka mig natt annat aen vi faar se ytterligare ett par artiklar fulla med logner och nedsvaertning av Thoralf och SD.

2011-11-15 @ 12:07:14
Postat av: Magentan

"Fredrik" skriver: "Att PK kommer med en massa dirigerade sanningar om SD är inte nån större fara. Idag är medborgaren mer än vad vi tror medveten om detta och tar sig tid att söka,leta och höra sig för om hur det egentligen står till."



Fel! - Att medborgaren är medveten och tar sig tid "att söka, leta och höra sig för" osv, som du beskriver är tyvärr en mycket vanlig missuppfattning. Om detta skulle stämma hade SD haft lika många väljare som SD:s systerpartier har i sina respektive länder, dvs någonstans mellan 15-20 procent.



I inget annat nordiskt land, eller västeuropeiskt land heller för den delen, bedrivs en så tydlig, systematisk och alltmer ohämmad form av lögnpropaganda (på senare tid även hetskampanjer) mot SD som svensk massmedia bedriver och som flera myndigheter och andra institutioner också tillåts (eller tvingas) delta i. En stor majoritet av de sedan decennier tillbaka välindoktrinerade medborgarna i Sverige är fortfarande helt omedvetna om verkligheten, och alltför många av dem som händelsevis råkar vakna upp då och då varken vågar eller ens ids rota efter några fakta.



Men för övrigt håller jag med dig i dina synpunkter.

2011-11-15 @ 12:11:28
Postat av: World Traveller

@ AWSvensson



Att Sverige ska kunna deportera "svenskar" till laender utanfor EU och Norden ar troligen bara efter en begaran fran de nya "demokratiska" regimerna i Mellanostern. De som deporteras kommer att vara Egyptiska kopter, Irakiska kristna och andra minoriteter som har missbehagat ledarna inom den "arabiska vaaren".

2011-11-15 @ 12:12:35
Postat av: vmm

Om att alla nya partiledare bjuds till slottet på lunch: SÅ himla ny partiledare är väl inte Jimmie? Det har ju gått sisådär 1 år och två månader sedan SD blev invalda i riksdagen.

2011-11-15 @ 12:45:11
Postat av: SM811

SD har fått 20% fler röster. Toppen!

2011-11-15 @ 12:48:41
Postat av: Magentan

"Notarien" skrev om Expressens och Kvällspostens telefonförfrågningar till Thoralf: "Hänvisa till att du bara uttalar dig i fri media..."



Ett utmärkt förslag till slutreplik tycker jag, eftersom man kan vara minst 100 procent säker på att detta kommer att ingå som en del i den vanliga, tarvliga propagandan mot SD.



Men ... å andra sidan tillhör det ju normaliteten för en väluppfostrad SD-are att visa vanlig enkel artighet till den som ringer upp - samtidigt som det tyvärr tillhör normaliteten hos svenska journalister att inte visa minsta hyfs gent emot SD:s representanter i sina alster.

2011-11-15 @ 13:06:50
Postat av: Tjadden

Lånad text av journalisten Maria Gerlofson.



I sin bok "Mod - att stå upp för sig själv!", uppmanar journalisten Maria Gerlofson varje människa att våga stå upp för sig själv. Inte bara för individens, och andras, bästa utan också för att mod utgör grunden för en mer demokratisk värld. Ju fler människor som vågar stå på sig och bibehålla den egna karaktären, desto mindre utrymme finns det för en statisk, sluten och död demokrati.



Martin Luther King, Nelson Mandela, Olof Palme, Carl Bildt och SD-ledaren Jimmy Åkesson är exempel på människor som tagit plats, haft mål och visioner i världen. De har bidragit till demokrati - filosofisk historia. Som svar på frågan "Hur står det till?" ska Åkesson, enligt en gymnasielärare, ha svarat "Inte så bra, men en dag ska jag visa dem att jag har rätt". Oavsett vad man tycker om Åkessons ideal, så har han ända sedan gymnasietiden haft modet att stå upp för sig själv och sina åsikter. Det ger honom en viss allmängiltig respekt.

2011-11-15 @ 13:19:44
Postat av: Tony Ingman

Enligt Expressen så var det med stor vånda som kungaparet bjudit in Jimmy Åkesson till slottslunchen, och då är det väl rätt, jag menar

Expressen är ju en väldigt sanningsenlig blaska!!!

När dom nu inte hittade något annat negativt att

skriva om SD, så går det väl alltid att tänja på

något som annars kunde blivit en positiv nyhet.

Om det är något som Kungen bör våndas över så är det när han öppnar skitblaskan Expressen.

2011-11-15 @ 14:14:09
Postat av: Sven Dacke

Välkommen till Världens största dagis



"I ett land som Somalia finns många barn som förlorat sina föräldrar och tas om hand av närstående släktingar. Inkludera även dessa icke-biologiska barn i uppgörelsen.



Undrar var man kan skicka fakturan, men man kanske kan ta lite från Pensionsfonderna

Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Apropå undersökningen i Östra Småland: Vi är större än KD, FP, MP, samt V i Kalmar. Däremot är ju siffrorna för M en katastrof. ( inte helt anmärkningsvärt ). Slutligen är väl bara att konstatera att Johan P har en stark position trots Salve, Fanerdun etc. Men som någon statsvetare har sagt " folk har dom politiker dom förtjänar ".

2011-11-15 @ 15:14:49
Postat av: Lassekolja

Betr. den Kungliga lunchen, jag tror, på goda grunder, att båda de Kungliga familjerna kommer att trivas alldeles utmärkt i Jimmie Åkessons (& Lisbeth Erixon´s(?) sällskap. Personligen vore det intressant att se Prins Daniel och Jimmie jämte varandra, gärna med Victoria i mitten.

Det är bra att nästa val dröjer till 2014. Då har SD goda möjligheter att eliminera den falska bild av SD, byggd på lögner och fördomar, som dessvärre figurerar hos en stor del av väljarkåren. När detta genomskådas kommer förhoppningsvis det stora genombrottet, som vi länge har väntat på.

Postat av: Da Capo

"Världens största dagis"



Historikern Jens Sörensen, som bland annat är verksam som lektor i globala studier vid Göteborgs Universitet, ska ge sin syn på situationen vid landets lärosäten, och han börjar i ett alternativt universum.(Obs 15/119)

- - - - -

"Vill du ha det röda eller det blå pillret? Sanningen eller illusionen? Frågan som ställdes i filmen Matrix från 1999 kan ställas till alla som har med svensk högskoleutbildning att göra. Sanningen är nämligen att kvalitetsnivån på svenska utbildningar och studenternas kunskaper, åtminstone inom samhällsvetenskap och humaniora, befinner sig i fritt fall. Detta är ingen nyhet, landets lektorer och professorer vet om det även om debatten är obefintlig. Man gillar läget. Det är det gamla Oxforduttrycket ’stiff upper lipp’ som gäller.



Problemet är att angreppet på universitetet kommer från både höger och vänsterhåll. Därmed finns det ingen politisk sida att vädja till, ingen mening att debattera. Det gamla bildningsidealet har inga egentliga vänner. Det gamla bildningsidealet förespråkade en bred allmänbildning i stället för att bara skaffa rent yrkesinriktade färdigheter. Idealet som har varit viktigt inom samhällsvetenskap och humaniora associeras med den tyske filosofen Wilhelm von Humbolt som grundade universitet i Berlin.



Men den marknadsorienterade högerliberalen ser endast till den mätbara ekonomiska nyttan och från vänsterhåll har man övergett all kunskaps- och bildningsideal och reträtterat in i en akademikerfientlig kultur. Det är full fart mot botten som gäller.



Ett av problemen är att tidigare regeringar använde högskolan som arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Plötsligt var ambitionen att nästan alla borde studera och genomströmningen av studenter blev grund för institutionernas resurstilldelning. Studenterna blev kunder.



Denna marknadsorienterade princip har inneburit ett hårt slag mot akademin. Den innebär ett starkt incitament att sänka kvalitén så mycket som möjligt, att få så många studenter som möjligt att strömma igenom på kortast möjliga tid.



Utöver kravet på att ha så lätta kurser och så låga krav som möjligt är problemet att studenterna kommer ifrån en svensk gymnasieskola som följer samma principer. Låg nivå från starten och med kravet att göra det så enkelt som möjligt för studenten att passera utan besvär.



Den nyliberala principen om marknadskrafter på högskolan i kombination med socialdemokratin och vänsterns antipati mot all form av kunskapselit och önsketänkandet om att alla ska kunna klara teoretiska studier har gjort att forskare, professorer och lektorer inte har någon politisk sida att vända sig till.



Problemen är egentligen djupare än så här. Det handlar också om universitetens byråkratisering och politiska styrning, vilket helt har urholkat den akademiska friheten. Det handlar om hur forskningen har försvunnit från tjänsterna och hur lektoraten har omvandlats till rena undervisningstjänster vilket gör att utbildningarna ofta inte längre har någon forskningsanknytning.



Att den svenske universitetsläraren har övertagit gymnasielärarens roll. Och, det handlar om hur högskoleexpansionen som socialdemokraterna drev igenom för något decennium sedan var underfinansierad både i toppen och i botten.



Hela den svenska högre utbildningen är systematiskt uppbyggd på tillfälliga tjänster och vikariat. Enligt facket är det ungefär 40 % av arbetskåren som saknar fast anställning. Det innebär att expansionen byggde på att man kringgick LAS, vilket alltså blev en strategi från statliga myndigheter medan facket aktivt medverkade eller stod och tittade på.



Samtidigt fanns en underfinansiering i botten som innebar att studiemedlet har hållits på en nivå som gör att de flesta studenter måste ha kompletterande inkomster bredvid. Detta i kombination med kravet på studentgenomströmning gör att det alltså aldrig riktigt kan bli tal om heltidsstudier.



Här har jag bara nämnt några av de problem som den svenska satsningen på att få Västeuropas sämsta studenter och utbildningssystem innebär. Kanske hade det varit bättre med det blå pillret. Att alla, och framför allt våra studenter, får leva i tron att vi har en högskola och utbildningskvalitet som klarar internationell konkurrens.



Att en svensk student eller utbildning är jämbördig med till exempel en dansk. Det röda pillret leder till motsatsen, att den svenska högskolan har blivit en forsknings- och akademikerfientlig inrättning. Det Humboldtska bildningsidealet är bortspolat. Den akademiska friheten avskaffad. Universitetet har blivit Humboldts helvete."



[googla: Anthony Grafton: Our Universities. Why Are They Failing? New York Review of Books, November 24, 2011]

- - - - -

Så hardet blivit sagt - en delförklaring till att Nya Sverige är vad det är, en hemvist för funktionella idioter i bara stigande antal.

2011-11-15 @ 16:22:55
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Nu är Italien över den sk magiska 7% spärren. Dvs marknaden tror inte att Italien kan reda ut sina ekonomiska problem. Även tycks Spanien börja vackla rejält. Att Europa går mot en mörk framtid kan en blind höna se, men inte regeringen. Man borde ju omedelbart slå till bromsen stenhårt både vad gäller arbetskraftsinvandring och flyktinginvandring utom kvotflyktingarna. Jag tror att sk vanligt folk håller på att se vad bär, men inte vår nuvarande regering.

2011-11-15 @ 16:32:22
Postat av: Anonym

Nu är Italien över den sk magiska 7% spärren. Dvs marknaden tror inte att Italien kan reda ut sina ekonomiska problem. Även tycks Spanien börja vackla rejält. Att Europa går mot en mörk framtid kan en blind höna se, men inte regeringen. Man borde ju omedelbart slå till bromsen stenhårt både vad gäller arbetskraftsinvandring och flyktinginvandring utom kvotflyktingarna. Jag tror att sk vanligt folk håller på att se vad bär, men inte vår nuvarande regering.

2011-11-15 @ 16:33:29
Postat av: Svensson

Märkligt att inte Expressen har lärt sig av Aftonbladet, att man inte ska dikta ihop fantasistorys, Aftonbladet tidningsupplaga är nu den lägsta någonsin.

2011-11-15 @ 17:51:03
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Ronny

Visst märks det tydligt att Expressen/ Kvällsposten lägger sitt focus, på att smutskasta Danmark, både för dom har ett växande nationellt parti, och för att det finns någon i fotbollsvärlden som INTE älskar Zlatan!! Eftersom jag har tillgång till Kvällsposten, ser jag tydligt deras focus på danska brott. Idag t.ex på förstasidan har man 2 artiklar om våld i Danmark. Hur fasen vore det om man höll rent framför egen dörr. Mer än jag som lagt märke till denna mörkläggning av brotten i Sverige, som Kvällsposten gör?

2011-11-15 @ 18:38:36
Postat av: Ölandslök

Räcker ju att lyssna på nyheterna på radio. Det händer aldrig något i Sverige. Dag ut och dag in får vi höra om stackars Lybien, Syrien, Burma och Egypten tills man spyr. Kunde de inte nämna den stackars lilla 16-åringen som bryskt blev utsatt av överraskningssex i Stockholm (Sverige) av två män?

2011-11-15 @ 18:43:21
Postat av: Rune

Ugglan skrev:

"Att SD blir portade från Nobelfesten är skamligt när man betänker vilka personer som historiskt har belönats med Nobelpriset. Jag tänker då bland annat på Knut Hamsun och Verner von Heidenstam som båda två var öppet nazistiska.

------------------

Vad grundar du ditt påstående på att Heidenstam skulle vara nazistisk?

Troligen har detta sitt ursprung i kommunistisk mytbildning. Vill minnas att Heidenstam var allmänt tyskvänlig. Men det innebär ju inte att han var nazist.

Det finns ingen anledning till att svärta ner hans minne med kommunistiska myter. Skall man kritisera Heidenstam måste man utgå från hans verkliga gärningar och skrifter.

2011-11-15 @ 19:24:16
Postat av: Ugglan

@Rune

Verner von Heidensam var en stor beundrare av Benio Mussolini. Vidare fick von Heidenstam år 1935 besök av Adolf Hitlers ställföreträdare Rudolf Hess på sin gård Övralid.

2011-11-15 @ 19:36:22
Postat av: S.E.K .

Zlatan, nä,nänä , tacka vet jag Therese Alshammar den verkliga kämpartjejen !

2011-11-15 @ 20:03:49
Postat av: Hulda

Juholt i blåsväder IGEN.... Nu får han intern kritik för lördagsintervjuen. Bla. hans kategoriska avståndstagande från SD i debatter och bångstyrigheten mot SVT retar kritikern.

SD,s medverkan i politiken sänker sakta Sossarnas väljarstöd och Juholts beteende ger oss många glada skratt...!

2011-11-15 @ 20:08:48
Postat av: AWSvensson

Carolina Klüft har deklarerat att hon efter att hon slutat hoppa längd ska ägna sig åt politik. Ett smakprov på hennes syn på demokrati kan utläsas i det öppna brev hon skrev under innan senaste valet.



"Vi ber dig, för Sveriges skull, rösta inte på ett främlingsfientligt parti i valet på söndag så att de kommer in i Sveriges riksdag".



Jag har svårt att se att hon tänker själv utan köper det politiskt korrekta paketet rätt av.

2011-11-15 @ 20:45:15
Postat av: Rune

Ugglan

Rudolf Hess besökte ju även England under kriget. Då var alltså engelsmännen därmed nazister.

2011-11-15 @ 20:52:28
Postat av: Rune

Ugglan

Rudolf Hess besökte även England under kriget. Därmed blev även engelsmännen nazister.

2011-11-15 @ 20:56:30
Postat av: Ugglan

@Rune



Det är riktigt att Rudolf Hess besökte England 1941 under kriget där han med all rätt hamnade i finkan.

2011-11-15 @ 21:32:13
Postat av: Nissolf

Det har börjat röra på sig i Borgholm. Flera små inslag i Ölandsbladet och på Ölandssidan i Barometern.

Postat av: Nissolf

Det rör på sig i Berga Centrum med. G&G, är ni på plats så vi kan få en objektiv rapport?

Postat av: alf

@ AWSvensson



Vilket parti avser hon, tror du?

Inte kan det vara SD i varje fall,

det är som jag ser det, skillnad på att vara främlingsfientlig och att vara kritisk till den förda invandringspolitiken.

F.ö. passar nog Karolina bra som politiker, hon är ju van vid att vara i sandlådan.

2011-11-15 @ 22:08:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0