HINDRADES ”ISLAMISTEN” ABDERIZAK WABERI ATT DEBATTERA LIBYEN?

När jag igår granskade talarlistan inför dagens debatt noterade jag att moderaten Abderizak Waberi som av många utpekas som islamist fanns på talarlistan. Min första tanke var att det skall bli väldigt intressant att lyssna på hans anförande.


Anmäld talarlista till debatten om Libyen.

När debatten startade fanns dock hans namn inte på talarlistan. Frågan är om den moderata riksdagsgruppen stoppat Waberi från att tala i denna fråga? Jag är övertygad om att Waberi inte dragit tillbaka sin anmälan till talarlistan utan påtryckningar från ansvariga moderater.

En annan sak som jag även reagerat på är hur media behandlat Libyenfrågan under veckan. Då framförallt TV-kanalerna, i normala fall brukar dessa vara väldigt måna om att olika parter får debattera sakfrågan i debattprogram och TV-soffor. Nu är det dock annorlunda! Sverigedemokraterna säger nej och 7-klövern säger ja och då gäller inte gängse praxis längre.

Nu har istället gällt att mörka Sverigedemokraternas negativa inställning till att skicka svensk trupp till Libyen och dessutom stoppa alla möjligheter till att Sverigedemokraterna får någon möjlighet att framföra dessa argument i våra TV-kanaler och i radio.

Misstroendet mot svensk media ökar ständigt hos en allt större del av den svenska befolkningen.

Apropå felsägningar som har varit så populära sedan Margareta Sandstedt missade några nollor vid en fråga till statsministern. Idag fick vi prov på en felsägning av Urban Ahlin (S) under Libyen debatten sa något i stil med att ”människor flyr från Libyen ut i dåliga båtar i Medelhavet och sköljs i många fall upp på Kanarieöarnas stränder”. Som nog de flesta vet ligger Kanarieöarna i Atlanten och inte i Medelhavet.


Kommentarer
Postat av: Allemand

Personligen tycker jag att det speglar väl det nivån på många i Sveriges största dagis.

2011-04-01 @ 12:07:20
Postat av: AWSvensson

Afrikas länder är inte lätt, förmodligen så var han i Liberia och med lite nordliga vindar så når man Kanarieöarna. Som du ser så är vi Sverigedemokrater av försonande karaktär till skillnad från media, som inte kommer att göra en affär av detta pga att det inte berör en Sverigedemokrat.

2011-04-01 @ 12:09:10
Postat av: Allemand

Själv undrar jag hur min egen nivå är?



Skall stå, personligen tycker jag att det speglar nivån på många i Sveriges största dagis.

2011-04-01 @ 12:09:47
Postat av: Kalle

Låt Afrika sköta om sina klankrig efter deras förmåga. Vi i Europa skall inte blanda oss i deras inbördes bråk. Låt Afrikanerna sköta om bråket enligt sina seder och bruk.



Börjar Waberi motas ut av moderaterna nu. Börjar de skämmas för vad de tagit in i moderatboet. Sent skall syndaren vakna.



2011-04-01 @ 12:20:33
Postat av: niblic

Det börjar nog gå upp för allt fler partier inom 7-klövern att det där med att visa sig "progressiv" och ha muslimer lite här och där i palamentet, diverse institutioner och organ kanske inte var så bra. Många pursvenskar tvingas av partierna bort från politiska uppdrag därför att muslimerna skall fram och ha plats. Men nu, när partierna känner att islam är en belastning och stör "arbetsron" börjar en försiktig kritik skapa ängslan t.o.m hos de mest PK. Kanske är det denna väg och insikt som räddar Sverige?

En flinande Måååna i slöja var nog droppen som fick en och annan socialdemokrat att bita sig i läppen.

Lago hann undan i sista sekunden; socialdemokratiska HSB blev hans räddning.

Men vem skall ta hand om Waberi? Totalt oanvändbar överallt. Wahabiterna i Sarajevo kan kanske vara en tänkbar intressent.

2011-04-01 @ 12:45:30
Postat av: Sven Dacke

Kostnaderna för Sveriges internationella fredsinsatser ökade med en miljard kronor från 2006 till 2010.

I fjol var anslaget 2,5 miljarder kronor och det är en ökning på hela 67 procent, skriver Dagens Industri.



Hoppas åldringarna har förståelse för varför det inte finns pengar till lingon och smörgåsar eller pengar till någonting som gynnar dom som "byggt" Sverige.

Postat av: Sven Dacke

Frånvarande politiker når högt förtroende



Konstig värld

Postat av: Boj

Thoralf visst är det väl så att sveriges radio/television som är finansierad av skattebetalarna skall vara opartiskt neutral.Har också lagt märke till att SD:s hållning i Libyenfrågan aldrig berörs eller överhuvudtaget icket nämns. SVT är väl egentligen skyldiga att informera svenska folket om detta.



tydligen försöker ledningen att inte säga något positivt om SD egentligen är det en medveten politisk handling vilket jag ej kan tänka mig är riktigt enl. bestämmelserna. Under lång tid både före och efter valet har alla småsaker som är negativa för SD basunerats ut och allt som kan tänkas positivt mörkats. Det måtte väl finnas någon instans som SD kan vända sig till och klaga på deras politiska ställningstagande.

2011-04-01 @ 13:24:21
Postat av: Tony Ingman

Jamän urban Ahlin brukar ju inte ha koll på läget,

inte ens när han är på konferens utomlands.

det var väl han som var full som en Alika och stod i hotellkoridåren utanför en kvinnlig partikamrats

dörr och skrålade att han ville komma in.

Var det var han ville komma in, är ju lätt att

räkna ut!

2011-04-01 @ 14:04:26
Postat av: MatsBern

Svenska Dagbladet har varit föredömliga i många frågor som annan media mörkar,även i detta fall.Heder åt dom.

Bara SD emot Libyeninsats.

Mikael Jansson från Sverigedemokraterna inledde riksdagsdebatten.



- Vad har vi för rätt att ta ställning i ett inbördeskrig genom ett ensidigt bombardemang, sade Jansson som förutspådde en lång tid av svåra inbördes strider, även om rebellsidan skulle segra.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bred-majoritet-for-libyeninsats_6057571.svd

2011-04-01 @ 14:33:07
URL: http://gudmundson.blogspot.com/
Postat av: lassekolja

Thoralf@, intressant att Du tar upp detta med SD i media om Libyenfrågan. Även jag har stört mig väldigt mycket på SR och Svt just eftersom SD ensamma har en avvikande mening i denna frågan. Det största bottennappet hade Svt:s mrgonsoffa (med Marianne Rundström), tror det var i förrgår. Dom hade bjudit in tre gäster och alla tre samtyckte i Libyenfrågan medan SD, som ju avviker inte fick vara med. Det är så barnsligt och sandlådeaktigt att man blir inte ens arg. Att TV4 agerar så är så väntat att i alla fall jag har slutat att reagera.

KÄMPA PÅ Thoralf!!!

2011-04-01 @ 15:30:03
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: World Traveller

Inte konstigt att Mullah Reinfeldt och 7-klovern stodjer rebellerna i Libyen. Jag var pa plats i Tunisien for 2 manader sen nar Muslimska Brodraskapet atervande efter exil i Frankrike. Det tog dom nagra dar att hitta och morda en polsk prast. Nagot svensk media "glomt" att namna i sin "nyhetsrapportering". Det ar samma fundamentalister som nu tar makten i Egypten och som med hjalp av NATO nu kommer att ta makten i Libyen. Av alla korkade handelser jag sett saa ar stodet till "de demokratitorstande frihetskamparna" i Libyen det mest korkade. Vi skulle latit dom skota saken sjalva. Khaddaffi ar ju inte helt frisk i hjarnan men han ar atminstone emot islamister och for att kvinnor ska ha en roll i samhallet mer an att foda barn och vara slavar.

2011-04-01 @ 15:41:28
Postat av: Magentan

Nedanstående artikel ur den politiskt oberoende tidskriften FOKUS borde varje riksdagsman ha läst noggrant före Libyen-debatten i riksdagen.



Valda citat ur "Rebellernas dubbla ansikte":



"Benghazi har länge varit en plantskola för självmordsbombare. Frågan är om svenska politiker vet vad de ger sig in i."



"Det moderna Libyen består nämligen av tre historiskt distinkta territoriella områden: Fezzan i sydväst, Tripolitanien längs med den nordvästra Medelhavskusten och så Cyrenaika som utgör landets östra halva."



"Maktkampen mellan Khadaffis Tripolitanien och rebellernas Cyrenaika har pågått i tusentals år, ständigt med inblandning av utländska makter."



"Cyrenaika var så sent som i början av 1950-talet ett självstyrande emirat under kung Idris as-Senussi, som den 24 december 1951 utropade staten Libyen och därmed tog kontrollen även över Tripolitanien."



"Monarkin störtades den 1 september 1969 av officeren Muammar Khadaffi, bördig från staden Sirt på nordvästkusten. Än en gång svängde pendeln. Nu var det Tripolitanien som bestämde."



Läs mer:

http://www.fokus.se/2011/03/rebellernas-dubbla-ansikte/



2011-04-01 @ 15:58:42
Postat av: Tjadden

Svensken har gått ifrån det pragmatiska och är hänfallen åt ett diktat av ideologier som bärs fram av massmedia, som de unga oförmögna politikerna är offer för, de som inte känt till ett annat Sverige, är också dem som ska styra över oss bl.a Fredrik Reinfeldt.



"När man inte tror på idèer blir man helt enkelt oförmögen att försvara sig mot fientliga idèer.

Steg för steg ger man pragmatiskt efter i en kamp vars poäng och allvar man inte ser"

2011-04-01 @ 16:01:44
Postat av: Storsvensken

...."sköljs i många fall upp på Kanarieöarnas stränder."



Tror inte mycket på att dessa båtar sköljs upp någonstans. Det mest troliga är att flytetygen ligger på Medelhavets botten efter att ha torpederats av u-båtar.

2011-04-01 @ 18:07:12
Postat av: Robin Shadowes

Varför har Blogg.se stoppat möjligheterna att kommentera i tråden ovan om glasmonstret?

2011-04-01 @ 21:37:13
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Stefan K

SD beskylls ofta för att vara ett enfrågeparti av media. När de bevisar att så inte är fallet, vägras de deltaga i debatter. Hmmm :) :)

2011-04-01 @ 22:12:43
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: OT

Till alla skatteslavar i Reinfeldts Ljugoslavien!



Morrongänget - Äntligen Fredag: http://www.youtube.com/watch?v=b2pHaHHgqks



P.S. Reinfeldt liknar den dåliga förlorare som Bosse Larsson fick problem med: http://www.youtube.com/watch?v=IUtIuf2bhPI

2011-04-01 @ 23:21:01
Postat av: OT

Var är alla våra skattepengar?



WHERE HAVE ALL THE FLOWERS GONE: http://www.youtube.com/watch?v=HkkwBOkFsMs



Where have all the tax money gone?

Long time passing

Where have all the tax money gone?

Long time ago

Where have all the tax money gone?

Politician have stolen them every one

When will they ever learn?

When will we ever learn?



Where have all the young ones gone?

Long time passing

Where have all the young ones gone?

Long time ago

Where have all the young ones gone?

Taken jobs abroad every one

When will we ever learn?

When will we ever learn?



Where have all the honest men gone?

Long time passing

Where have all the honest women gone?

Long time ago

Where have all the honesty gone?

Sold for money every one?

When will we ever learn?

When will we ever learn?



Where have all the soldiers gone?

Long time passing

Where have all the soldiers gone?

Long time ago

Where have all the soldiers gone?

Gone to Libya every one?

When will they ever learn?

When will we ever learn?



Where have all the tax money gone?

Long time passing

Where have all the young ones gone?

Long time ago

Where have all the honest Politician gone?

Gone with our tax money every one

When will we ever learn?

When will we ever learn?

2011-04-02 @ 00:13:17
Postat av: Robin Shadowes

Sidan kunde inte hittas



Sidan eller innehållet du letade efter går inte att hitta.



Det kan bero på att någon länkat fel, innehållet är trasigt eller att bloggen avslutats.



Om det är du som har denna blogg, prova att spara om inlägget. Fungerar inte det, var god kontakta kundservice.



Gå till Blogg.se startsida



Det är iaf det meddelande jag får när jag klickar på kommentera i tråden ovan denna.

2011-04-02 @ 01:36:49
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Observatör

Thoralf! Mycket av det du skriver tycker jag är riktigt och viktigt - en del är fördomsfullt eller och ogenomtänkt. För återgivandet av socialkleptokraten Urban Ahlins "resa" till Kanarieöarna tackar jag dig emellertid av hela mitt hjärta.

2011-04-02 @ 07:42:35
Postat av: Stefan A

Märkligt att i Sverige ska alla folkslag och religiösa inriktningar kunna samsas i en enda stor gruppkram enl. PK, samtidigt skickar vi JAS för att splittra ett annat land....

2011-04-02 @ 09:00:41
Postat av: Lotta

Eftersom det inte går kommentera frågan ovan om Gota Medias skrytbygge under artikeln får jag höra det här.



Man har i alla tider pratat om att "vi måste bevara detta åt våra barn och framtida generationer", gäller det inte när det kommer till Kalmars historia? Lärde man sig inget efter det katastrofala beslutet att låta konstmuseets några 1000 medlemmar för all framtid förstöra delar av Kalmars absolut äldsta delar och historia? Ett förening som har mage att "kräva" att lilla Byttan skall ha öppet året runt så att Byttan skall locka besökare till

museet. Det om något bevisar att konstmuseet inte av egen kraft lyckas locka besökare. Med så få besökare hade man gott kunnat vara kvar i sina gamla lokaler om än kanske i renorverad form. Nä se det gick inte. Skrytbygge skulle man vräka upp kosta vad det ville. Kanske var det någon som var tvungen att få upp ett monument över sin egen förträfflighet vilket kostade alla nu levande och framtida Kalmariter och Kalmarbor. Vi får innerligt hoppas det går stoppa Gota Medias lika vansinniga skrytbygge vid gamla vattentornet och den medföra förstöringen av ytterligare en bit av ovärderlig historia gör all framtid. Tänk nu efter före innan det är för sent är ett tips till Kalmars

kommunalpolitiker. Jag tror de allra flesta hellre dricker en kopp kaffe om priset för att dricka det i Gota Medias hus blir Kalmars historia.

2011-04-02 @ 10:53:02
Postat av: Argus

Kungen uttalar idag i GP, att han ställer sig bakom

svenskt deltagande i inbördeskriget i Libyen, vilket är i strid med SD:s uppfattning. Kungens politiska uttalanden måste med kraft bemöttas av SD.Det strider mot den representativa monarkiens

uppgift och berör säkert många 100.000 svenskar eller kanseke många fler som vill stå utanför krig.

Vad gör SD ?

2011-04-02 @ 11:33:38
Postat av: Gubben o Gumman

Att "Wabbe" inte får vara med är ju logiskt han blir ju fullständigt tillintetgjord i talarstolen.



Moderaterna kan ju inte skicka upp en kille som inte har en siffra rätt.



Fel man i fel parti i fel land.



Gubben o Gumman skriver som privatoersoner utan koppling till Mr Alfsson.

2011-04-03 @ 01:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0