MigiLeaks



Besök MigiLeaks

Kommentarer
Postat av: AWSvensson

"Det fanns inte lättmjölk i affären i hemlandet så jag anser mig behöva skydd i det här landet", ja varför inte . Ett land som styrs av idioter, som tillsätter idioter att sköta asylhanteringen kan bara resultera i idiotiska beslut.

2010-12-28 @ 10:40:37
Postat av: Info

TALA SVENSKA ÄR DÅLIGT – UTOM I FORM AV SVORDOMAR



Rektorer, som inte tillåter eleverna att svära fritt och högljutt under lektionerna - t.ex. "jag knolla din jävla moscha" - riskerar att avskedas av Sjupartiet:



SKOLVÄRLDEN 2010-11-01

”Den så kallade svordomslistan på Skrävle Skola kan leda till att flera rektorer får sparken. Det menar Karlskronas ledande skolpolitiker, folkpartisten Jan-Olof Petersson.



Eleverna vid en skola i Karlskrona tvingades städa bänken eller andra utrymmen i skolan när de hade svurit. Dessutom skrevs deras namn upp på en lista för allmän beskådan. - - - Sedan skolinspektionen, som anser att svordomslistan strider mot skolans värdegrund, upptäckte listan togs den bort. Men svordomslistan kan fortfarande få konsekvenser för skolans tidigare samt nuvarande rektor.



Både den förre och nuvarande rektorn löper risk därmed risk att flyttas eller bli av med sina jobb – detta trots att den nuvarande rektorn nyss har tillträtt.”



MEN I ÖVRIGT anser Sjupartiet det svenska språket vara en belastning i svenska skolor:



SKOLVÄRLDEN 2010-12-10

”Undervisning på engelska bra för inlärningen. - Grundskoleelever med undervisning på engelska klarar sig bättre än elever som undervisas på svenska.”



Varför bara i skolan? Är inte det svenska språket exkluderande – och alltså främlingsfientligt – i förhållande till ALLA andra språk? Jo! Snart dags alltså att förbjuda det svenska språket rent generellt. Först på krogar och allmänna platser. Sedan i hemmen. Sedan i bibliotekens hyllor. Sedan i folks hemliga tankar.



2010-12-28 @ 11:51:57
Postat av: Tony Ingman

Fin bild på 8 landsförrädare. I dagens nyhetssändningar bassuneras ut att sju av tio svenskar föredrar Fredeik Reinfeldt som statsminister??? Är Svenska folket så enormt korkade så att man inte kan se hur framtiden kommer

att gestalta sig med denna brist på kontroll över

vilka människor som släpps in i landet, och framförallt vilka löjliga skäl som anges!



HAr någon möjligen en lösning på hur detta djupt sovande folk skall väckas till medvetande????

2010-12-28 @ 12:31:10
Postat av: Nalle i Växjö

Det kan fortfarande vara förtal att kalla Jimmie Åkesson nazist

Postat av: Skånepåg

Adjöss med Sverige. Pat Condell sammanfattar hur Sverige håller på att gå åt h-e!

Postat av: Info

REINFELDT ÄR SVERIGES MEST ÄLSKADE POLITIKER!



Detta enligt statsvetaren Sören Holmberg nyss i Sveriges radio. Troligen aldrig förr har en svensk politiker haft så stort stöd bland Sveriges väljare som Fredrik Reinfeldt – som enligt de senaste opinionsundersökningarna visas få STORT-MYCKET STORT förtroende hos inte mindre än 70-80% av väljarkåren.



Reinfeldt är helt enkelt de Nya Moderaternas lysande varumärke.



Det kan därför vara på sin plats att än en gång erinra sig en del av de uttalanden, som skapat hans popularitet:



• ”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar - - - visar sig väldigt ofta vara svårt att försvara.” (Sveriges statsminister i riksdagen 10/12 2010.)



Är det gamla svenska folket en ”grupp”? Som dessutom inte kan urskiljas? Till skillnad från finnar, samer, romer, kurder, assyrier, irakier, kineser?



• ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist [loppcirkusdirektör] och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat.” (Statsminister Reinfeldt inför M-stämman i Västerås 27-30/8 2009.)



• ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.´ Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen. Det första utländska besöket som statsminister gick till Finland. Det första inhemska gick till assyrier-syrianerna i Södertälje.” (Nyhetsartikel i DN 15/11 2006.)



• ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande på ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant [t.ex. terroristattentat] händer.” (Statsminister Fredrik Reinfeldt om Sd enl. Helsingsborgs Dagblad 2010-09-14.)



• ”Nyheter i korthet: Polisen betraktar bombdådet i Stockholm som ett terrordåd. Statsminister Fredrik Reinfeldt är OROLIG FÖR ÖKAD FRÄMLINGSFIENTLIGHET och vädjar om tålamod.” (Avanza Banks hemsida 2010-12-13.)



För övrigt går de Nya Moderaterna i det mesta på Feministiskt initiativs linje. T.ex. Schlingmann: ”Bilar åt flickor, dockhus åt pojkar” (Sourze-artikel). De Nya Moderaterna vill dessutom könskvotera i alla upptänkliga sammanhang, skärpa den svenska sexköpslagen samt genuscertifiera såväl arbetsplatser som högre och lägre undervisning och också all verksamhet inom förskolans ram.



FREDRIK REINFELDT själv sa bl.a. så här i Dagens Eko 25/1 2010:



”Jag tror att många kvinnor upplever att män som inte alls kan lika mycket och inte alls är lika begåvade ibland tar sig fram på ett sätt som är svårare för kvinnor och som kräver större insatser när kvinnor försöker göra på motsvarande sätt. – – -



För att nå de här målen krävs det bland annat stora utbildningsinsatser i genusfrågor inom all pedagogisk utbildning. Jag tycker att vi har ett samhälle som ofta är väldigt inställt på att män får mer makt trots att tjejer, kvinnor ofta är bättre i skolan och har bättre förutsättningar att ta ansvar många gånger.”



2010-12-28 @ 13:34:22
Postat av: Åke Malmros

Aftonbladets analys.

Det är så man vill spy.



http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraterna/article8338623.ab

2010-12-28 @ 14:41:31
Postat av: Anonym

@ Skånepåg, - anknyter till tidigare bild!

- - - - -

I Moskva finns det fler muslimer än i någon annan europeisk huvudstad: 2 miljoner - och det märks naturlivis - liksom annorstädes. Vid muslimska helgdagar med sk offer-blot kommer tusentals turistande muslimer till sta'n - på öppna platser hänger man sig åt att helt sonika skära huvudet av fåren som skall spisas och på de islamska helgdagarna fylls gator med tusentals bedjanden muslimer.



http://www.pi-news.net/2010/12/moskau-wehrt-sich-gegen-die-islamisierung/



http://4.bp.blogspot.com/_md61S_gChL0/TRgG9C1RmmI/AAAAAAAACuo/C_VeWgg-CpE/s400/russianislammap.gif



2010-12-28 @ 14:43:45
Postat av: Skånepåg

Suverän debattartikel av Ted Ekeroth i Skånskan.



Citerar slutstycket:

"I fallet av den första självmordsbombaren i Sverige är det tveklöst så att islam är hans drivkraft och motivering. Debatten måste alltså inrikta sig på islam. Görs inte det kommer Sverige inte lära sig någonting och vara helt oförmögna att möta nästa hot."

Postat av: Skånepåg

@ Åke Malmros



Hos denna tidningen vill man tydligen ta varje tillfälle i akt att försöka sätta nytt bottenrekord i slaskpressjournalistik.

"Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, tror att placeringen beror på att Jimmie Åkesson inte har några tydliga ledaregenskaper."

Har knappast hört hustrun svära på alla år vi varit gifta, men när hon läst ovanstående tog hon igen detta med råge!

2010-12-28 @ 14:55:51
Postat av: Martin J

Thoralf, du som sitter som suppleant i näringsutskottet borde läsa detta;



http://smgodis.blogspot.com/2010/12/under-och-efter-peak-oil-sverige.html



Övriga läsare av denna blogg som därmed även torde vara intresserade av sveriges framtid rekommenderas också att ta del av detta blogginlägg, där jag ger konkreta förslag på hur vi ska tackla den kommande energikrisen. Saknar ni den grundläggande kunskapen så läs först inläggen Peak Oil, del 1-3.

Postat av: Skånepåg

@ anonym



Slutstycket i din länk från artikeln om vad som sker i Moskva, är något som SD kanske borde motionera om i Riksdagen och byta ut Berlin mot Stockholm i nedanstående. Då kanske det händer saker och ting hos det "sovande" folket?



Ungefärlig översättning från tyska:

”Kanske Berlin verkligen bör införa sharia som ett test för ett år, som Pierre Vogel har föreslagit. För många naivt optimistiska och hoppfulla medborgare i detta land hjälper förmodligen inget annat än en chockterapi. Vi kommer att följa händelserna i Ryssland, eftersom de är för oss även en lysande lektion inför framtiden."

Postat av: allemand

@Martin J, vet inte hur gammal du är men jag upplevde själv samma trams under tidigt 70-tal. Då infördes ransonering och annat tjafs som bara gladde de som kunde sälja ransoneringskort på svarta börsen.



Under trettio-fyrtio år har inte ett dugg hänt av det som pressen skrämde oss med så att nu upprepa samma saga funkar inte.



Jmf själv globala uppvärmningen, jo, tack du, Al Gore sitter och värmer sig genom att elda dollar sedlar. Mig skrämmer ni inte.

2010-12-28 @ 15:27:34
Postat av: Hajen

Kulturberikning i Göteborg. Tonårsliga åtalad i Göteborgs Tingsrätt för grova rån och rå misshandel.



Mamoun Yunis, 950609

Ashkan Shariati Gazgazareh, 930708

Hasan Hussein Salih Salih, 950723, irakisk medborgare

Ali Hussein Salih Salih, 930207, irakisk medborgare

Muntazar Radi Hassan Al-Edhari, 920521, irakisk medborgare

Saad Abu Snaemeh, 930308

Layth Majid Abdulhameed Abdulhameed, 911203, irakisk medborgare

Idiris Sabriye Jama Abdi, 940610

Göteborgs tingsrätt, B 4755-10



2010-12-28 @ 16:14:47
Postat av: Skånepåg

@ allemand



Du kan väl i alla fall kolla bifogade länk och ta dig en liten funderare?



Jag har själv varit med om 2 bensinransoneringar och vid båda tillfällen var det en strypning av råoljetillförseln till raffinaderierna beroende på krig i Mellanöstern. Nu är det i så fall en helt annan orsak som framgår av länken.

2010-12-28 @ 16:42:26
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Peak_oil
Postat av: Anonym

Hör-du-Svenne, du är bra dum du. Gud, vars existens det inte finns det ringast bevis för, försvarar du gärna, men 'global warming', som är ett faktum, förnekar du hårdnackat. Varför inte låta en muslim skära av dig huvudet, det har du ingen nytta av, det är bara ivägen - och kräver en massa eneri i onödan för en hjärna, som alltid tickar på tomgång. Men så tycker du också att Reinfeldt är en hyvens kille.



http://www.idg.se/polopoly_fs/1.254000!imageManager/1703238791.jpg



Tack vare/på grund av den globala uppvärmningen har Arktis isar smält så mycket att vanliga, icke isbrytande fartyg kan ta sig runt den vägen. Det är en tveeggad vinst. Visserligen kommer det att spara massor av bränsle åt sjöfarten och därmed minska koldioxidutsläppen, men å andra sidan var det utsläppen som fick passagen att öppna sig.

"Intet onst som inte har.............."

2010-12-28 @ 17:15:32
Postat av: Kalle

Nordostpassagen seglades redan på 1880-talet. På 1930-talet seglades det komersiell sjöfart på Nordostpassagen. Dock endast sommartid.Nu vill man segla där igen.



Historien och klimatet går igen.

2010-12-28 @ 17:44:59
Postat av: Kalle

Nordostpassagen seglades redan på 1880-talet. På 1930-talet seglades det komersiell sjöfart på Nordostpassagen. Dock endast sommartid.Nu vill man segla där igen.



Historien och klimatet går igen.

2010-12-28 @ 17:45:40
Postat av: Martin J

Peak Oil är inget man kan välja att tro på eller inte, det är fakta. Konsekvenserna av Peak Oil däremot går att motverka eller i alla fall lindra, därav att jag skriver om det, för att öka folks medvetenhet om ett annalkande problem. Kommentera gärna på min blogg istället för här så kan jag utveckla svaren lite mera.

2010-12-28 @ 18:00:01
URL: http://smgodis.blogspot.com/
Postat av: allemand

@Martin J, fakta för dig, ja. Jag fortsätter som vanligt precis som jag gjorde när Al Gore satt och ljög i svensk TV. Om man skall tro på alla skrikare som dyker upp så vore det lika bra att hoppa från trottoarkanten och dö.

2010-12-28 @ 19:00:00
Postat av: allemand

@Skånepåg, i början på 70 var oljan slut sades det, inte att det var krig någonstans. Jaha, vad har vi använt under de senaste trettio-fyrtio åren?



Dröm en dröm, dröm en saga, en saga är en saga.

2010-12-28 @ 19:03:13
Postat av: Martin J

allemand: Alla har förstås rätt till sin egen åsikt. Hoppas du kommer ihåg den här lilla diskussionen om 20 år...

2010-12-28 @ 19:59:28
Postat av: Kalle

Den nyöppnade sidan. SD i riksdagen verkar vara utslagen. Har varit det i flera timmar.



Hackerfäktningen mot SD fortsätter. SD verkar krympa på nätet.



Det är synd för vi behöver alla nätkanaler som finns för att föra ut vårt politiska budskap till allmänheten.

2010-12-28 @ 20:13:25
Postat av: allemand

Martin J, likväl som att jag kommer ihåg vad som sades för trettio-fyrtio år sedan om oljans upphörande så kommer samma sak att hända om tjugo år. Alla bränner på som vanligt och mängden olja i globen bara ökar, ingen vet nämligen vad som händer där under oss. Spekulera och gissa går bra men ingen vet.



De du skall snacka med är inte oss dödliga här i Svedala, vår förbrukning är försumbar. De du skall snacka med är USA, Ryssland och Kina där har du problemet. Börja där och rapportera gärna här på bloggen hur det går.

2010-12-28 @ 20:40:47
Postat av: Lotta

Tommy Möller professor, vilket stolpskott så professor han skall vara. I kvällens Aktuellt diskuterades SD:s roll i riksdagen. Professorn börjar med ett klargörande: SD kallar sig vågmästare men man skall mera se dem som tungan på vågen. Jaha professorn men är inte det samma sak?

2010-12-28 @ 21:17:34
Postat av: Martin J

allemand: Du har uppenbarligen inte läst mina inlägg om Peak Oil del 1-3. Om du gjort det (och förstått) hade du inte skrivt som du gör.



Det hela är mycket enkelt;



1. Man hittar en oljekälla.

2. Man utvinner oljan.

3. Källan sinar.



Om man inte hittar ny olja i samma utsträckning som tidigare och som vi nu förbrukar den så kommer det att uppstå en brist.



Sedan kan jag upplysa dig om att när du kör 1 mil med din bensinbil så förbrukar du lika mycket fossilt bränsle som om en amerikan eller Kines kör 1 mil med sin bil.

2010-12-28 @ 21:31:06
Postat av: Skånepåg

@ allemand



Det ena tillfället var Yom Kippurkriget 1973. När det andra tillfället var minns jag inte, men det var också troligtvis oroligheter någonstans i MÖ. Vet bara att jag köpte ett par "hamstringsjeepdunkar" som jag flyttat med mig och som finns någonstans i garaget.



Att orsaken skulle vara ett upphaussat rykte om att råoljan i dess egentliga bemärkelse skulle vara på väg att ta slut, och som ledde fram till ransoneringen vid dessa tillfällen, kan jag inte minnas att jag hört tidigare. Men detta är en annan historia och har inte med peak oil att göra.



Om man kollar på länken till Wikipedia som jag skickade tidigare så framgår tydligast på den översta bilden hur peak oil för flera länder redan är passerad.

2010-12-28 @ 21:38:56
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Peak_oil
Postat av: Dumle

Martin J@

Du har rätt i att vi skall sträva mot andra energikällor än olja. Men inte för att det skriks att de sinar eller påverkar klimatet. Utan för att de ger islamfascister miljoners miljarder oljedollar att upprusta, sprida islam och företrycka människor med. Om nu efterfrågan på olja kommer att överstiga tillgången kommer priset att öka och andra energislag att få ökad betydelse. Helt utan myndigheters medverkan! Vad vi gör i lilla Sverige spelar NOLL roll för utvecklingen globalt. Varje svensk kan köra en bensindriven stridsvagn till jobbet utan att det syns i de globala siffrorna. Inrikta dig på utvecklingen i Kina, Indien och USA. Händer det något där, påverkas vi också. Alla miljöskatter/ avgifter i Sverige är bara en bluff för att få in fler sköna miljarder att bestämma över för våra politiker. Någon nytta för klotet gör de inte.

2010-12-28 @ 22:08:44
Postat av: Robin Shadowes

En humoristisk kortfilm om mångkultur och negerbollar.



http://www.youtube.com/watch?v=L_3qD5j_lUQ&feature=player_embedded

2010-12-28 @ 22:32:01
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Martin J

Problemet är ju att det INTE "skriks att de sinar". Problemet med de islamistiska diktaturerna har jag nämnt i ett av mina inlägg och jag håller med om att det är ett skäl så gott som något. Lösningarna på alla dessa tre problem, Peak Oil, islamistländerna och klimatförändringarna är dock desamma, löser man det ena löser man också de andra två.



Myndigheter och staten är tvungna att engagera sig i denna fråga och är det redan idag. Vattenfall som ägs av staten äger och driftar 7 av 10 kärnreaktorer och 102 vattenkraftverk i Sverige. Staten subventionerar drivmedlet E85 genom att varje liter etanol som konsumeras i Europa subventioneras med ca 7 kronor. Staten är genom Sveaskog den aktör som äger mest skog av alla i hela Sverige. Skog är råvara till många av framtidens biobränslen. Man äger dessutom LKAB och bestämmer genom olika instanser om och vem som skall få och inte få utvinna mineraler genom gruvdrift eller borra efter olja.



Detta är exempel på väsentlig statlig inblandning som gör att politikerna inte kan luta sig tillbaka och lita på att "marknaden" skall lösa alltihop. Särskilt inte som vi också har en global finanskris fullt i paritet med depressionen på 30-talet på gång. Denna finansiella oro kommer att leda till att eventuella privata företag som vill satsa kommer att ha mycket svårt att få lån till sina satsningar.



Vad vi i lilla Sverige gör spelar all roll för utvecklingen i Sverige och det är där i alla fall jag bor och vill fortsätta bo. Att köra stridsvagn till jobbet eller inte är inte det jag pratar om. Jag pratar om den nödvändiga omställningen som måste till för att vi som nation skall kunna vara konkurrenskraftig i framtiden.



Ett exempel: I framtiden kommer elektricitet att bli dyrare. Är det då bättre att vänta och inte göra något alls och sedan få importera dyr el från t.ex. Finland som nu bygger nya kärnreaktorer. Eller är det bättre att nu, medan tid och resurser finns, bygga egna kraftverk för att sedan vara de som exporterar och tjänar pengar?



Ett annat exempel: Norge är idag ett av världens rikaste länder på grund av sina oljeinkomster. Om Sverige hade varit på hugget och hängt på i oljebranschen på 50- och 60-talet så hade vi haft en bättre ekonomi idag. Varför ska vi göra samma misstag en gång till och passivt se på när andra länder skaffar sig fördelar?



Svensk forskning och högteknologiska uppfinningar kan skapa många arbeten, välfärd och exportinkomster i framtiden, men då gäller det att staten aktivt är med och stöttar dessa uppfinnare när de skall gå från idé till handling.



Här är ett lysande exempel på vad jag menar;



http://www.uppfinnaren.com/nr1_01/cell.htm

2010-12-28 @ 22:54:47
URL: http://smgodis.blogspot.com/
Postat av: Skånepåg

En av invandringskostnadernas offer och givetvis etnisk svensk!



Postat av: LN

Pappa Svenne säger till förrhoppningsfulle sonen: -Svante, ät nu upp din brysselkål, tänk på alla barn nere i Afrika som måste gå och lägga sig hungriga!

=========================================



Mussarna i OPEC - jag tror det var under ledning av Sheik Yermani - skruvade till oljekranarna för de länder som stödde eller hjälpte Israel i Jom-Kippur-kriget. Högkonjunkturen tappade andan och fick våldsam hicka och Israel blev sedan strykpojke - men mussarna fick regält på truten och Israel la' rabarber på hela Sinaihalvön.

Synd bara att de inte fixade Västbanken medan de höll på och föste över alla mussar till Jordanien, där de hörde hemma.

2010-12-29 @ 00:55:07
Postat av: allemand

Martin J, kom igen kontakta USA, Ryssland och Kina som jag skrev tidigare och som Dumle också uttrycker. Rapportera på bloggen hur det går.



I.o.m att du fortfarande tjatar om att Sverige spelar roll så bevisar du din inskränkta syn på saken, kom igen, jobba där det behövs jobba.



Ha ha, en kines en mil, en svensk en mil, men gosse,

det finns 1,4 miljarder kineser som snart har bil, vi är c:a 9 miljoner.



Har du varit utanför stugknuten din? Jag har varit i alla världsdelar och sett slöseriet, vi är som en droppe i havet. Du lägger din kraft på fel ställe.



Fräls världen först, sedan Sverige.

2010-12-29 @ 09:14:59
Postat av: AWSvensson

De bensinransoneringar jag kan minnas ,efterkrigstiden,är Suezkrisen,då det var om jag minns rätt ransonering på bensintilldelning samt den omnämnda 1973 vars orsak finns att läsa i bifogad länk. Det framgår att redan då bluffade man sig till en höjning. Det goda med detta är att vi inte varit beroende av dessa araber utan Nordsjöoljan har tillgodosett våra behov. Utsläppsrätter och andra avgifter är ett led i detta bluffande allt för att plocka folk på pengar. Nej den globala uppvärmningens lösning , om den finns, är inte att finna i Sverige, i annan form än teknikexport.

Postat av: AWSvensson

kanske denna länk fungerar, 1974 var det.

Postat av: Kalle

Lyssna på Studio ett idag på P1.



""studio ett onsdag 29 december

Sverigedemokraternas första termin

Publicerat: kl 11:03, Studio Ett, Kommentera här



Vi ska titta närmare på Sverigedemokraternas första höst som riksdagsparti. När de kom in blev de ju dessutom tungan på vågen mellan blocken vilket många uppfattade som ett skräckscenario. I ett längre reportage har Studio Etts politiske reporter Pontus Mattsson tittat närmare på vad Sverigedemokraterna har uträttat. 16-timmen""

2010-12-29 @ 11:10:20
Postat av: Skånepåg



"The 1973 oil crisis started in October 1973, when the members of Organization of Arab Petroleum Exporting Countries or the OAPEC (consisting of the Arab members of OPEC, plus Egypt, Syria and Tunisia) proclaimed an oil embargo "in response to the U.S. decision to re-supply the Israeli military" during the Yom Kippur war; it lasted until March 1974."

Nu nog om detta.

Postat av: Anonym

...att vi inte varit beroende av dessa araber utan Nordsjöoljan har tillgodosett våra behov, skriver AWSvensson.



Javisst bluffas det - precis som inom Elförsörjningsbranchen. Samma resonemang och bluff- samt pris-mekanismer råder sannolikt i petroliumbranchen som i elbranchen. I liter nordsjöolja är lika litet märkt som 1 KWh vattenkraftsel.

Den heliga marknaden sätter priserna - Araberna + Chavez et al bestämmer oljepriset i förhållande till världsmarknadsbehovet (China, Indien); Tysklands och andras energihunger dikterar priset i Nya Sverige på den här i landet producerade elenergien. Samma reonemang gäller vete, majs, soja, palmolja, etanol, kaffe osv. - är det inte detta som kallas GLOBLISERING. Idag lönar det sig icke att vara en SPARA när SLÖSORNA är i majoritet (Lyckoslanten!).

In i ledet! - anpassning! - multkultur ahoy! Integritet kostar - för mycket?

2010-12-29 @ 12:41:32
Postat av: Martin J

allemand, du förstår uppenbarligen inte vad problemet är... Tror du att vi i Sverige får vår olja och bensin från ett eget lager någonstans i världen och att USA, Ryssland och Kina får sin bensin och olja från ett annat lager? Så är det förstås inte, alla världens länder får sin olja från samma globala marknad. När denna olja blir allt dyrare att utvinna och produktionen toppar och sedan avtar så kommer alla länder att drabbas, oavsett hur många invånare landet har. Sverige kommer dessutom att drabbas extra hårt då vi inte har någon egen produktion av olja utan importerar hela vårt behov. Oljeproducerande länder som Norge och Saudiarabien kommer alla att komma i det läget att deras inhemska behov överstiger den totala produktionen med följd att de inte längre kommer att exportera något.



Du verkar tro att detta handlar om att minska förbrukningen, det är fel, den kommer att vara fortsatt hög så länge det finns olja att förbruka. Det enda som går att påverka marginellt är i vilken takt vi förbrukar det.



Jag är övertygad om att vi måste ställa om VÅRT samhälle till detta. Vi kan inte påverka USA och Kina och andra länder, bara vårt eget land.

2010-12-29 @ 12:46:31
URL: http://smgodis.blogspot.com/
Postat av: Nalle i Växjö

Unga poliser beter sig som kriminella



Undra om etnisk bakgrund, och kvotering kommer att visa sig ha någon påverkan om vi tittar på samma grupp om några år.



Och hur kommer vår nya yrkesmilitär att fungera?

Postat av: Skånepåg

@ Nalle i Växjö



Artikel från Aftonbladet och hoppas att det är poliser som inte låter sig mutas. Men med hänsyn till den artikel du länkar till, kan man tydligen inte längre vara säaker?



"Vill skära av halsen

Lars Vilks bekräftar att han nu får skydd av Säpo men vill inte gå in på några detaljer.

Beslutet om skydd har fattats efter självmordsattentatet

i Stockholm och den senaste tidens allvarliga hot mot Vilks.

Terrorganisationen al-Shabab har i en videofilm på nätet lovat skära halsen av Lars Vilks.

– Vi kommer att ta dig, vart du än befinner dig, vilket hål du än gömmer dig i. Inshallah, vet att det som väntar dig är bara det här, det är halshuggning, säger terroristen Abu-Zaid på svenska och drar med fingret över halsen.

Klippet är inspelat i Mogadishu och nu granskar Lars Vilks de rent estetiska aspekterna av mordhotet.

– Det är väldigt teatrala iscensättningar de har och jag är mycket intresserad av deras form för estetik, säger Lars Vilks."

Postat av: Nalle i Växjö

Till Skånepåg



Tänk fortsättningen när dom "ensamma pojkarna" blivit lite större och gått med i yrkesförsvaret och skall ner och "hjälpa till" i Afganistan eller vid kravaller inom Sverige enligt nya förordningarna



Nä det var dumt, sånt ska man inte fundera på

2010-12-29 @ 14:14:07
Postat av: Riffi

Apropå Peak Oil

Det är samma trams som förut. Varje år sedan 1970 har jag hört att oljan tar slut om tjugo år. Det är lika fel nu som då.

Att oljan förr eller senare kommer att sina och att oljan blir dyrare är en självklarhet och behöver inte ifrågasättas. Men den som hävdar Peak Oil blir svaret skyldig till varför de senaste 40 årens Peak Oil om tjugo år inte inträffat. Dessutom måste han svara på när Peak Oil inträffar och sedan måste han svara på hur många århundraden oljan räcker efter det att Peak Oil inträffat.



Ursäkta en som har blivit trött på att höra att oljan tar slut om tjugo år och som dessutom trodde på det de första gångerna han hörde det.

2010-12-29 @ 14:25:48
Postat av: Skånepåg

@ Riffi



Skulle vara intressant att läsa hur du tolkar den översta bilden i Wikipedia?



Vet i alla fall så mycket att inom plastindustrin forskar man för att hitta annat råmateriel och andra metoder för framställning av olika plastsorter. Hörde en siffra i ett TV-inslag för några dagar sedan att X procent (minns inte vad som nämndes) av all råolja användes för framställning av dessa produkter. Skulle gärna vilja veta mer och kanske någon kan tipsa var det går att hitta detta?

2010-12-29 @ 14:48:02
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Peak_oil
Postat av: Martin J

Ingen har påstått i 40 års tid att oljan "tar slut om 20 år". Inte heller jag påstår detta. Däremot kommer efterfrågan att vara allt större i förhållande till utbudet eftersom produktionen kommer att nedgå. Det kommer förstås att finnas olja kvar om 20 år, om 50 år och förmodligen även om 100 år.



Peaken har med största sannolikhet redan inträffat och var en bidragande orsaken till finanskrisen 2008. Titta på den här sidan där världens produktion av olja visas (översta diagrammet):



http://oljepris.se/statistik



Man kan se att den globala produktionen i princip låg stilla mellan 2005 och 2008. Samtidigt steg priset från ca 40 dollar/fat till ca 140 dollar/fat under samma tidsperiod. Se här, scrolla ner lite:



http://www.energidirekt.se/index.php/energideklaration/72-oljepriset-utveckling



Om man hade haft möjlighet hade såklart oljeproducenterna ökat produktionen under dessa år för att dra nytta av det skenande oljepriset. Att man inte gjorde det är en mycket stark indikator på att det var toppen i produktionen vi såg.



För den som är seriöst intresserad av detta och inte bara håller för öronen, blundar och säger lalalalala, så rekommenderar jag den här filmen på Youtube;



http://www.youtube.com/watch?v=cwNgNyiXPLk&feature=related



När man tittat på den så sätter man sig i lugn och ro med en stor kopp kaffe, lite lussebullar och tittar på hela serien med Chris Martenson från del 1. Det är väl värt tiden!

2010-12-29 @ 15:10:02
Postat av: Martin J

Ungefär 4% av oljan används till plasttillverkning, om jag inte minns fel. Kan vara en gammal siffra iofs, men i den storleksordningen.

2010-12-29 @ 15:11:16
Postat av: alf

Nu är det några svenskar som har gjort bort sig igen.

http://www.expressen.se/

2010-12-29 @ 15:49:49
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Just nu presskonferens om "svenskarnas" tänkta bedrifter i Köpenhamn.



Dansk TV sänder direkt i ett extrainslag.

Svensk dito sänder pliktskyldigast på nätet....



Blir väl några minuter i kvällssändningarna och säkerligen kommer man lägga tyngden på att de är bara en liten klick osv som är av detta slag.



Men det är som att säga att rysk roulett är harmlöst för det är ju så många fler ofarliga kulor....

2010-12-29 @ 17:29:32
Postat av: allemand

Martin J, sluta nu och inse att du kommer ingen vart. Börja med USA, Ryssland och Kina för tredje gången. Rapportera här på bloggen hur det går.

2010-12-29 @ 17:36:21
Postat av: Kalle

Undrar hur många timmar det tar innan statsminister Fredrik Reinfeldt går ut till det svenska folket med ett tal om rådande situation. Nu är det "svenskar" inblandade. Tycker han något om att sååå många "svenskar" skämmer ut sverige och åker till ett grannland för att spränga folk till döds.

2010-12-29 @ 17:41:22
Postat av: LN

Och nu till något helt annat - till FARS av den högre skolan:



---= Julian Assange's GROUPIES! =---



Vad är en 'groupi' ? En ynre dam som erhåller i hennes tycke exeptionellt våldsamma och njutbara vaginalkonvulsioner om hennes sexuelle partner

är (världs)berömd, kändis (president!), musikidol, skådis eller bara heter Assange.



I detta fallet förekommer två groupis, men Nr 2 är blott en nolla - dock är hon kompis med Nr 1.

Nr 1 är en dame av värld och inflytande, tilltänkt riksdagsledamot för socialdemokraterna, kompis förutom med Mona Muslim, också med den lika motbjudande broderskaparen Weiderud; givetvis är hon medlem i Weideruds lilla sekt (som nu håller på att konvertera till islam). Hur kunde Assange vara så illa informerad att han prostituerade sig hos broderskaparna?



Nedanstående videoclip ger en ganska god bild av situationen. Nr 5 är inte komisk, den är tragisk i sitt avslöjande av nysvensk, enfaldig advokatyr. Denne man skulle förtidspensioneras och inhysas på ett hem med somalisk och kurdisk personal.



1: http://www.youtube.com/watch?v=npBvNJl6X9w&feature=player_detailpage

2: http://www.ardin.se/

3: http://www.youtube.com/watch?v=4_cXUMcLrf0&feature=player_detailpage

4: http://www.youtube.com/watch?v=kVYn3lGYO4c&feature=player_detailpage

5: http://www.youtube.com/watch?v=L2jhI6-2Wz0&feature=player_detailpage

6: http://www.youtube.com/watch?v=aShXizIsP6s&feature=player_detailpage



2010-12-29 @ 18:03:42
Postat av: allemand

@LN, No 1 är dessutom till råga på allt kompis med Lena Sundström.

2010-12-29 @ 22:22:13
Postat av: Martin J

allemand; Din inställning och ovilja att förstå detta problem är precis varför det är så bedrägligt. Vi människor tenderar att basera vår uppfattning om framtiden på hur de senaste åren varit. Därför drabbas vi hårt när större förändringar kommer.

2010-12-31 @ 10:26:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0