SEMESTERREFLEKTIONER



Aktiviteten på bloggen är för närvarande låg då jag har semester. Sol och bad kommer i första hand. Men imorgon skall jag förhoppningsvis se Henrik "oikofoben" Rydström och vårt KFF spöa Elfsborg på Fredriksskans.


Piratspaning på Öland                    

Har varit på Öland och spanat efter pirater men inte lyckats se en enda liten piratflagga.

Däremot hittade jag detta motiv på östra Öland som väckte en stor saknad.



Hur många känner igen motivet?

Eftersom kameran alltid är med och så var också fallet när jag besökte den terroristhotade hamnen i Kalmar. Men det närmaste jag kom terrorister var denna tankbil i hamnen.





"Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer."

Jag vill påstå att den här mångkulturella marknadsföringen är ganska tokig och inte specieltt framgångsrik även om den väcker ett och annat skratt. Det finns en baksida som inte är speciellt ljus.

Undrar om man på företaget Oljeshejkerna Johnsson praktiserar sharialagar och kvinnoförtryck med mera?

Kommentarer
Postat av: Niklas Bergström

jo de kan ju tyckas vara kul o harmlöst bilden på oljeshejkerna. men verkligheten i sverige idag är ju något helt annat. För oss som är förankrade blir de hela spektaklet uppenbart islam skämtar man inte me på detta vis. när Islam breder ut sig mer o mer, har värderingar som inte är förenliga me svenska värderingar. Desutom har Islam alldrig kunnat genom historien integrerats i de nya samhälle som Islam slagits sig ner i.

2009-08-01 @ 20:55:28
Postat av: natasha

Thoralf, ha det så skönt under din semester och kom tillbaka med en förnyad styrka! Den behövs inför valet nästa år!

2009-08-01 @ 21:12:08
Postat av: Nalle i Växjö

I morse berättade jag för min fru vad den så kallade kapningen av faryget utanför Gotland kunde vara.

En låstsasatack för att visa att Sverige inte ens kan skydda fartyg i Östyersjön. (Förmodligen inte heller utanför Somalia.)



Sedan skulle Ryssarna ta som sitt uppdrag att skydda fartygen i Östersjön med sina marina styrkor.



Naturligtvis var detta mina egna funderingar efter att fått fram att faryget var ägt av Ryssar och inte något Finlänskt företag som PK pressen skriver, naturligtvis utan att kolla fakta.



I kväll läser jag lite på olika bloggar och jag är inte helt ensam om att tycka pressens är ute och badar som vanligt.

Hittade följande blogg om samma sak men med lite mera fakta.



Tänk att PK pressen alltid ska dölja fakta som att fartyget var Ryskt.



Postat av: HenrikP.

Det stämmer Thoralf...bilden från Kurt Lundgrens östra öland väcker upp känslor med stor saknad. Var ju själv på Öland för ett tag sedan och då sökte även jag denna vy. Vi kommer aldrig att glömma denna man och hans fantastiskt underhållande blogg.... R.I.P.

2009-08-01 @ 23:11:09
Postat av: Bahlool

hehe..alla terrorister är muslimer?

http://motbilder.se/2007/04/27/islamister-inte-bakom-terror-i-europa/



Statistik som visar att andelen muslimer som begår terrordåd i Europa är bara ett fåtal % medan övervägande terrorattacker begås av nationalister, ja såna som ni säger er företräda ;)

2009-08-01 @ 23:15:26
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Skånepåg

Gör er inte besväret att läsa den tillrättalagda smörjan på bloggen Motbilder.



Där anges bl.a.

"Tillägas bör också att Danmark och Storbritannien också påstått sig lyckats förhindra två dåd till, som därför inte finns med i statistiken, som skulle utförts med märkliga kemikalieblandningar. Eftersom dåden är fysiskt omöjliga att utföra (se The Register), varken planer eller förberedelser gjorts och informationen om dem getts under tortyr kan vi nog ignorera dem."



När någon anser att danska underrättelsetjänsten sysslar med tortyr, då säger detta allt om det övriga innehållet på den aktuella bloggen!

2009-08-01 @ 23:35:14
Postat av: Bahlool

skyldigtilltortyrslipper_straff" rel="nofollow">http://sv.wikinews.org/wiki/Dansk_milit%C3%A4rskyldigtilltortyrslipper_straff



Dansk militär skyldig till tortyr slipper straff

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

Hoppa till: navigering, sök

Danmark



12 januari 2006



Köpenhamn – En domstol i Köpenhamn fastslog att den danska underrättelseofficeren Annmette Hommel och fyra poliser gjort sig skyldig till tjänstefel när de utsatt irakiska fångar för kränkande behandling, men varken Hommel eller de medåtalade var tillräckligt förberedda för uppdraget de hade menar domstolen som gav samtliga straffeftergift.



I mars och i juni förra året ledde Hommel förhör av irakiska fångar i det danska lägret Camp Eden. Fångarna tvingades sitta i smärtsamma ställningar och utsattes för kränkande glåpord. De palestinska tolkar som anlitades vid förhören anmälde behandlingen av fångarna.



Domstolen konstaterade att Hommel visserligen gjort sig skyldig till överträdelser men att det danska försvaret inte borde ha givit henne det uppdrag hon hade. Både Hommel och hennes kollegor slipper därför straffpåföljd.



Varken Hommel eller hennes medåtalade var nöjda med domen och kommer att överklaga till högre instans.



2009-08-02 @ 02:39:29
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Joakim.

första bilden är STILIG!

2009-08-02 @ 02:52:16
URL: http://joakimforsberg.blogg.se/
Postat av: Skånepåg

"En domstol i Köpenhamn fastslog att den danska underrättelseofficeren Annmette Hommel och fyra poliser gjort sig skyldig till tjänstefel när de utsatt irakiska fångar för kränkande behandling,"



Här anger domstolen en kränkande behandling och inte tortyr, vilket är en avsevärd skillnad. Vi vet ju alla hur oerhört "lättkränkta" en muslim är. Visade Annmette brösten eller villa hon att de skulla hälsa på henne genom att ta i hand?



Beträffande terrordåd så har islamisterna de senaste åren "lyckats bra" i Glasgow, London, Madrid, Israel, Pakistan, Indonesien o.s.v. Trots flera uttalanden och hotelser från al-Qaida, så har man ännu inte lyckats överträffa 9/11. Man har även lyckats ganska bra med upplopp i olika stora städer runt om i Europa. Mördat politiker i Holland och Belgien. Några judar i Frankrike har blivit torterade till döds och många andra (bl.a. några judiska barn i Danmark) har blivit svårt misshandlade. Och givetvis inte förglömma att gruppvåldtäkterna i Sverige är ett nytt "pikant" mångkulturellt inslag i vårt en gång trygga samhälle.



Någon som har uppgifter om hur många hundra nedbrända kyrkor det hitintills varit i Kosova? Här några YT-länkar som visar exempel på just detta och dessa människors fullständiga förakt för andra religioner. Märkligt eftersom man i alla sammanhang beskriver hur kärleksfull denna religion är.



http://www.youtube.com/watch?v=5u4-A8cvpww&NR=1



http://www.youtube.com/watch?v=bcihr0fwqiQ



http://www.youtube.com/watch?v=KEXYjOLDUVE&NR=1



http://www.youtube.com/watch?v=ItONcp0nlyo



Avskyvärda videoinslag, men troligtvis rena lördagsunderhållningen för vissa!

2009-08-02 @ 09:11:03
Postat av: Skånepåg

Rättelse:

"Märkligt eftersom man SJÄLV i alla sammanhang beskriver hur kärleksfull denna religion är."

2009-08-02 @ 10:26:34
Postat av: Skånepåg

Från bloggen SpikHarry.



"Terrorattacken var riktad mot "otrogna" som kämpar mot islam och muslimer



"En av attackerna mot två hotell i Jakarta var riktad mot Manchester United. Detta enligt ett meddelande på Internet med en militant islamistisk grupp som avsändare.



Gruppen tar på sig ansvaret för explosionerna på två hotell i Indonesiens huvudstad för två veckor sedan. Manchester United skulle bo på ett av hotellen under sin turné i Sydostasien. Efter explosionerna ställde United in sina matcher i Jakarta.



Attacken ska ha varit en varning till indonesier "mot ankomsten av fotbollsklubben Manchester United" till hotellet.



Meddelandet fortsatte:



Spelarna är kristna. Muslimer bör inte ära och respektera Allahs fiender, skriver brittiska Daily Express.



Meddelandet dök upp i onsdags och hade undertecknats av en i Sydostasien misstänkt terrorist: Noordin Mohammed Top. Han är känd sedan tidigare och eftersöks av polisen.



Sju människor dödades och 50 skadades vid explosionerna på lyxhotellen Ritz-Carlton och J.W Marriott.



Gruppen menar att explosionerna generellt riktade sig mot den amerikanska affärsvärlden och "otrogna" som kämpar mot islam och muslimer.



Muslimska terrorister fortsätter mörda oskyldiga människor. Ni som står i vägen för "fredens religion" ISLAM skall torteras lemlästas och dödas, muslimer bör inte ära och respektera Allahs fiender.



Dom få personer som fortfarande inte tror att Islam inom kort blir världens ledande religion borde öppna sina ögon på vid gavel och inse vad som är på väg att hända. Tillåter svenska politiker en fortsatt massinvandring av muslimer så gräver dom en grav åt alla svenskar.



Både kristna, ateister etc etc kommer på sikt att tvingas konvertera till Islam eller dö. Personligen tror jag att riksdagen redan 2014 senast (2018) får ett nytt parti att handskas med (muslimska partiet) om en tredjedel av dom boende muslimerna i sverige skulle lägga sin röst på ett sådant parti då är riksdagsplatsen i stort sett klar.



Varför vill ni inte inse faran ? är ni förblindade av makt och pengar ? Adolf Hitlers utrensing av miljontals judar kan ni gångra många gånger om när Islam/muslimer tagit över stora delar av världen.



Daily Express. These players are Christians, so Muslims should not honour and respect these enemies of Allah.



http://nyheter24.se/sport/fotboll/england/291100-man-united-var-malet-for-attacken

Postat av: Ronken

mer Danmark - Irak:



http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1201369.ece



I Sverige finns säkerligen flera liknande fall, men svsnk media skulle aldrig skriva om det.

2009-08-02 @ 10:56:34
Postat av: s-e karlsson

Ett skutt bland ämnena !

Sverigedemokraterna i Högsby är femte största partiet i kommunen med 204 röster ! Ändock är det stört omöjligt att få in en kommentar på OT:s Högsbysida om kommunens egendomliga sparåtgärder ,

alltså man säjer upp töser inom hemhjälp / äldrevård men man fortsätter lika fullt med att ta emot anhöriginvandring som om det vore den värsta högkonjuktur ! Får man inte in några kommentater så blir det ju ingen ändring heller !

Man måste väl korka igen alla hål där pengarna rinner ut annars är det ju fullständigt meningslöst !

Bara att hoppas på en radikal framgång för Sd i kommunen nästa år , iallafall borde vi få deras röster som blir uppsagda inom hemtjänst/äldreomsorg !!

S-E Karlsson .

2009-08-02 @ 11:43:35
Postat av: World Traveller

Bahlool - Danskar "torterar" irakier genom att laata dom sitta i obekvaema staellningar.



Vet du hur irakier och talibaner behandlar sina faangar?



Foer ungefaer 4 maanader sen paatraeffade soldaterna jag var med (inte svenska) en man som talibanerna tyckte var dum, saa de skar upp buken paa honom och slet ut en del av inaelvorna och plockade ut oegonen paa honom. Han var fortfarande vid liv naer helikoptern kom och haemtade honom. Jag vet inte hur det gick sen. Jag kan rabbla upp otaliga liknande haendelser foer dig men det vore ganska meningsloest eftersom du tycker att islam aer det baesta som har haent Sverige, eller hur?

2009-08-02 @ 18:41:23
Postat av: World Traveller

Jag foersoeker igen



Till Dragan: Jag foersoekte skicka fraagorna till din mail adress men den fungerar inte. Staeller fraagorna haer istaellet (aeven till Thoralf).



'Hej Dragan/Thoralf,



Jag naemnde foer ett tag sen att man aldrig faar naagra svar naer man skriver till Sd-representanternas bloggar. Jag hoppas verkligen Sd kommer in i Riksdagen 2010. Det jag undrade var om ni har politiker som aer specialiserade paa olika omraaden. Genom mitt jobb kommer jag ofta i kontakt med brittiska politiker, baade regeringstjaenstemaen och fraan oppositionen. Brittiska Tory's har en komplett skuggregering och skulle kunna ta oever fraan den nuvarande regeringen paa en dag. Till exempel deras Haelsominister aer helt insatt i vad som gaeller foer NHS och allt som det beroer, Foersvarsministern aer helt "up to date" angaaende foersvaret och genomfoer regelbundna besoek paa regementen och i de laender Storbrittanien har trupp, Finansministern traeffar regelbundet ledningen foer ECB och World Bank, David Cameron har ett schema som paaminner om Premiaerministerns o.s.v.



Jag undrar om Sd aer lika vael foerberedda. Om ni kommer in i Riksdagen och faar en foerfraagan att ta ansvaret foer en ministerpost, vilken som helst, kan ni daa goera det?



Sen tycker jag det vore oenskvaert om ni hoerdes mer. Det aer orovaeckande tyst fraan Sd nu. Jag roestade paa er i EU-valet och foersoeker paaverka alla jag kaenner att goera likadant.



Ni maaste boerja vaaga staella krav. Aeven om ni har massmedia emot er saa har ni stoerre delen av folket paa er sida, fast tyvaerr vaagar de flesta inte laegga sin roest paa er. Ni maaste hitta ett saett att aendra paa det.



Gaa ut mer till medlemmarna och fraaga vad dom tycker, fraaga efter ideer fraan vanligt folk.



Ett litet oppositions-parti som inte har kontakt med sina medlemmar blir inte laangvarigt i censurens Sverige.



Lycka till med allt ert arbete. Det aer mycket uppskattat.'

2009-08-02 @ 18:45:38
Postat av: Robin_Shadowes

"Foer ungefaer 4 maanader sen paatraeffade soldaterna jag var med (inte svenska) en man som talibanerna tyckte var dum, saa de skar upp buken paa honom och slet ut en del av inaelvorna och plockade ut oegonen paa honom. Han var fortfarande vid liv naer helikoptern kom och haemtade honom. Jag vet inte hur det gick sen. Jag kan rabbla upp otaliga liknande haendelser foer dig men det vore ganska meningsloest eftersom du tycker att islam aer det baesta som har haent Sverige, eller hur?"



Har läst denna skribents kommentarer under längre tid nu. Vad jag förstår så har han personlig och lång erfarenhet av att jobba i muslimska länder och har sett eländet på nära håll. Jag tycker Sd borde rekrytera World Traveller. Efter inträdet i riksdagen så lär partiet få bättre tillgång till media än nu och då är WT ett ovärderligt vittne som kan berätta för svenskarna om det "underbara islam". Hur det verkligen ligger till med den saken.

2009-08-02 @ 20:36:58
Postat av: World Traveller

Robin Shadowes - Jag aer inte i Sverige mer aen ett par maanader om aaret men kommer att sluta mitt nuvarande jobb om ca: 2 aar och daa stanna i Sverige foer gott (jag flyttade tillbaks till Sverige 2002 men har inte foerraen de senaste 2 aaren bestaemt mig foer att bo kvar. Sverige aer trots allt ett mycket fint land och det aer en skam det som nu sker. Vad ska man goera foer att faa folk att vakna upp? Att sluta med att bara jobba maandag till fredag, betala det mesta man sliter ihop i skatt som sen gaar till livstids foersoerjning av maenniskor som inget hellre oenskar aen att se oss doeda. Sen paa helgen super man till det, tittar paa tipsextra paa loerdag och droemmer sig bort. Visst finns det bra muslimer, jag kaenner flera, men islam i sig aer det stoersta hotet vi har idag. Gloem allt om att raedda miljoen och utrotningshotade djur. Kommer islam till makten i Sverige eller bara faar lite mer utoekad makt saa aer miljoen det sista vi behoever oroa oss foer. Svenska ungdomar borde aaka paa studieresa till Saudi-Arabien och se Mecka och Medina....nae va dum jag aer, daa blir dom ju ihjaelslagna. Infidels faar ju inte vara daer.

Hur faar man medelsvensson att laemna soffan och sluta tro paa svenska ljugmedia och roesta "som dom alltid har gjort"?

2009-08-02 @ 21:29:55
Postat av: Skeåning

Ha en skön semester! Viktigt att koppla bort bloggandet och annat ibland för att ladda batterierna också. Jovisst känner man igen den vyn. Där förlorade vi en viktig motståndsman och opinionsbildare med engagemang, som det finns aldelles för få av bland journalisterna i Sverige. Kurt Lundgren med sin raka journalistik lämnade ett stort hål efter sig och är saknad i Sveriges vimmel av politiskt korrekta journalister.

2009-08-02 @ 22:23:43
Postat av: Thoralf A

World Traveller



Jag är inte rätt person att svara på dina frågor men du kan i varje fall få min uppfattning.



SD har enligt mig inte den bredden att vi skulle kunna ha ministrar till en skuggregering. Det finns ett antal personer som helt säkert skulle klara en ministeruppgift men inte till alla poster. Så att ta ansvar för någon ministerpost ser jag inte som något problem. Ministrar i dagens regering och tidigare regeringar har i många fall varit väldigt svaga kort och där skulle vi inte vara sämre, utan snarare bättre.



Sedan håller jag med dig om att det är väldigt tyst från partiledningen/partistyrelsen. Jag skulle gärna se fler utspel och ställningstagande i de dagliga politiska frågorna. Vill vi vara med på spelplanen måste vi också våga vara lite "uppkäftiga" i vissa frågor.



Sedan skall alla veta att det sker mycket arbete som aldrig riktigt når ut till allmänheten. Vi bygger vårt parti från grunden och inte från toppen. Därför kanske det ibland kan kännas som att inget händer.



Men jag kan lova att det händer en hel del. T.ex. jobbas det just nu mycket med valplattformen inför nästa års valrörelse.

Nya medlemmar kommer till partiet och i ett fall är det en etablerad politiker i Kalmar län som hoppat av från sitt parti och nu blivit Sverigedemokrat men det är ännu ej officiellt.

2009-08-02 @ 22:44:49
Postat av: World Traveller

Thoralf



Tack foer ditt svar. Jag haaller tummarna foer er. Se till att satsa och ge allt stoed ni kan kan till naagra riktigt bra kandidater, ge dom chansen att saetta sig in i politiken paa riktigt saa att seaga. Jag vet att det kraever stora ekonomiska resurser och uppoffringar men det aer enda saettet att bli tagna paa allvar och inte aaka ut ur Riksdagen efter en mandatperiod. Inte foer att de politiker som sitter daer nu aer baettre, snarare tvaertom, men de aer ju saa genomkorrumperade och har massmedia paa sin sida saa ni har inte raad med skandaler och misstag. Ni kommer aldrig att faa en andra chans om ni goer fel. Mona Muslim daeremot......ja ni vet. Har ni naagot samarbete med era norska och danska motsvarigheter? En annan sak aer att ni MAASTE kraeva oberoende valobservatoerer till valet. Annars "foersvinner" nog de flesta Sd roester.

Nae, nu maaste jag kila, ska ut i den stora sandlaadan en svaeng.



Mvh World Traveller

2009-08-03 @ 05:49:33
Postat av: s-e karlsson

Nu vill FP:s Jan Björklund ge fler miljarder till Sveriges kommuner ! Ja , det kanske på ett sätt är bra men på ett annat dåligt , dåligt för det lockar kommunerna till att tänka att vi har råd med invandring/anhöriginvandring ! Nummer ett vore att kommunerna sa nej till asyl/ flyktingmottagning , det är ännu så länge inte förbjudet , och därefter rätta till sina ekonomier ! Mutpengarna från staten är kortsiktiga pengar när dom är slut så är det vi skattebetalare i kommunerna som får stå för fiolerna !

Tänk om alla kommuner kunde inse att det inte är förbjudet att säga nej till flyktingmottagning och därmed få igång sina ekonomier som det var förr !

Min syn på det hela !

Mvh S-E Karlsson .

2009-08-03 @ 06:29:00
Postat av: s-e karlsson



Hej, igen !

OT har idag på Högsbysidan två notiser om invandrarrelaterade bråk !Ett av dem med en kraftigt berusad flicka , det andra "bråket "rörde sej om en kvinna som ifrågasatte en invandrares sätt att försörja sej i Sverige !

Den berusade flickan hade uttalat rasistiska tillmälen !

Man ser att det finns opinion , men det kanske inte är rätt att den visar sej genom alkoholintag !

Bättre är att dom ställer upp för oss i Sd !

Mvh S-E Karlsson .

2009-08-03 @ 07:08:23
Postat av: Skeåning

World Traveler, Thoralf.



Jag tycker det känns bra att partiet har byggts och byggs upp från grunden. Det bör ge frukt och i längden en bredd. Istället för att man kanske som Ny Demokrati hade några riktiga toppar direkt, som partiet sedan stod och föll med. Bättre att ha en grund och stå på när man kommer in i riksdan. Ett inträde i riksdan kan nog innebära att det ganska snabbt kan hända mycket gällande rekrytering av starka kandidater också. Men i vilket fall, så kommer bredden, det gäller nog bara att nöta på och jobba långsiktigt. Samtidigt tycker jag också som det skrivits här att partiledningen ibland måste vara vassare eller kraftfullare i sin kritik. Lite elakare och uppkäftiga. Opinionen finns i landet, det känns som att folk bara väntar på något.

2009-08-05 @ 17:05:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0