”Vi hoppar av Champions League”


Satsa lite pengar på belysningen på Fredrikskans!                    Foto Thoralf Alfsson

Ännu ett märkligt uttalande från Nanne Bergstrand:

"Vi hoppar av Champions League"

  

Läs artikel i Barometern.


Då är det väl lika bra att man hoppar av allsvenskan också, eller?

Vad menar han egentligen?


Sedan kommer Nannes klagovisa över Fredrikskans som vanligt. Nu är faktum den att det blir ingen arena förrän tidigast hösten 2010 och då får man rätta sig efter det.


Klubben borde istället ta tag i de orsaker som gör att Fredrikskans inte är godkänd enligt Uefas regler. Det beror i första hand på för dålig belysning och för små utrymmen för media.

Gör en del förbättringar vad det gäller belysning och mediautrymmen och begär sedan en ny besiktning av Uefa. Kräv sedan att svenska fotbollsförbundet stödjer Kalmar FF och driver på för en dispens från Uefas-regler under 2009 och 2010 om man inte kan nå ändå fram med Uefas krav.

Kalmar FF hävdar ju att man kan klara ekonomin med en nybyggd arena för 270 miljoner kronor då skall man väl ändå klara av att investera 1-2 miljoner i Fredrikskans för att kunna bjuda sin hemmapublik på dessa fotbollsfester.

Men man kanske inte vill få Fredrikskans godkänd av Uefa!


I TV4-sporten gör Nanne Bergstrand ännu ett märkligt uttalande då han säger att "om vi fått spela hemma på Fredrikskans hade vi kanske varit vidare i Uefa-cupen"


Hur många minns inte när Nanne Bergstrand kallade Fredrikskans för en "förbannad plats" och en friidrottsplats och inte en fotbollsarena.

Hade det helt plötsligt varit bra att spela på Fredrikskans nu?

Det är inte lätt att förstå sig på Nanne Bergstrand men hur som helst är han en väldigt bra fotbollstränare och han borde hålla sig till det.


Kommentarer
Postat av: Micael Foghagen

Personlig reflexion...Större och "Pampigare" arenor inbjuder eventuellt till mer bråk och dylikt. Speciellt om det ligger avsides.Jag är helt övertygad om detta.Så låt oss kämpa för ett ombyggnat Fredrikskans till färre penning och ett resultat som är till gagn för alla fotbollsälskare och skattebetalare.P.S Kalmar vinner allsvenskan i år...

2008-10-03 @ 11:30:37
Postat av: Knutte

Självklart har Nanne rätt. Med hemmaplan hade KFF säkert gått vidare. Men faktum kvarstår att Fredriksskans är en allsvenskans absolut sämsta arenor. Detta kan ingen "make-up" för 2-3 miljoner dölja. Detta om något vore väl att kasta bort pengar.

Förstår att Toralf inte är någon fotbollsälskare. men oavsett var sympatierna ligger på sportsliga planet måste väl alla ämdå hålla med om att det FF har presterat är fantastiskt,

Ny arena till Kalmar!

2008-10-03 @ 14:39:21
Postat av: Peter

Jag förstår mig inte på dina argument här Thoralf. Nanne menar självfallet att det hade varit en fördel att inte behöva åka på bortamatch när man har en hemmamatch, oavsett vad han tycker om Fredriksskans så handlar det om hur långt man får resa för att spela sin match, resor tar på krafterna - vilket jag tror du är fullkomligt medveten om.Jag måste också säga att jag förstår Nannes argument till fullo om att hoppa av CL. Vad vinner klubben på att anordna matcherna som förmodligen är dom största som kan komma att spelas i klubbens historia i en annan stad? Har man tur lär man väl gå plus noll minus noll. Nä, ingen ny arena - skit i Champions Leauge.Foghagens resonmang här ovan om att "större och pampigare" arenor skulle leda till fler fotbollsrelaterade bråk känns bara att kommenterer är överflödiga.

/ FF-supporter.

2008-10-03 @ 14:43:00
Postat av: Thoralf A

För det första vill jag säga att jag är en stor fotbollssupporter och har endast missat en av Kalmars hemmamatcher i allsvenskan denna säsong. Bortamatcherna brukar jag försöka se på någon pub i stan, oftast Pipes of Scotland.

Jag kommer troligen också se bortamatchen mot Trelleborg på söndag på plats i Trelleborg.Det enda som kan stoppa en arena är att någon får rätt i sitt överklagande till länsrätten.När en ny arena står klar är alltså högst osäkert och därför bör man utreda vad det kostar att få Fredrikskans godkänd av Uefa till nästa år. Kalmar kommer spela Europafotboll även nästa år och då måste man väl ändå försöka få spela dessa matcher i Kalmar.

Jag tycker det vore bedrövligt om föreningen redan givit upp!!2008-10-03 @ 15:55:18
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, riv eländet Fredrikskans och bygg nytt! Den är snart den sämsta i hela Allsvenskan i konkurrens med Vrångavallen, Stockholms (urgamla) Stadion och Starke Bonddrängs Arena i Ljungskile!

2008-10-04 @ 10:48:56
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0