LANDSHÖVDINGENS EGNA LILLA VÄRLD


Sven Lindgren skeninviger Fanerdun 2007                  Foto Thoralf Alfsson

I Kalmar län har vi tydligen en landshövding som inte har någon som helst verklighetsförankring i dagens samhälle. Tyvärr blir det kanske så när man ägnar sina dagar åt att klippa band och invigningstala och därefter inmundiga mat och "roliga" drycker tillsammans med sin ej nödbedda hustru på skattebetalarnas eller näringslivets bekostnad. Om man nu förstås inte håller hov på residenset i Kalmar.


Nu har denne landshövding drabbats av sjukdomen politicus correctus (Tack info) om han nu förstås inte alltid lidit av denna sjukdom. Troligen är sjukdomen politicus correctus en förutsättning för att nå positionen som landshövding även i Kalmar län.


I gårdagens Östran kan vi läsa att landshövdingen Sven Lindgren vill ha fler flyktingar till Kalmar.

Kommunerna i Kalmar län skall enligt Östran ta emot flyktingar från Malmö!

  

Att det vara illa ställt i Malmö är jag medveten om men att det var så illa är ändå en överraskning. Frågan är om det är svenskar som tvingas fly från Malmö när staden avsvenskas och istället muslimifieras.


Läs artikel i Östran.


Sven Lindgren tycks inte förstått att Sveriges största problem är att vi tar emot för många så kallade "flyktingar" och att ta dem till Kalmar län istället för till Malmö löser inte några problem. Orsaken till denna folkomflyttning är att det finns varken arbeten eller bostäder till dessa lycksökare i Malmö men det finns det tydligen i Kalmar län enligt landshövdingen. Jag blir helt förstummad över den okunskap som landshövdingen besitter! Han har uppenbarligen inte läst artiklarna om 1 100 varsel i Kalmar län under enbart september månad. Senaste statistiken från AMS (augustis siffror) säger att 3 390 personer i länet är öppet arbetslösa och att 1 484 personer befinner sig i någon form av åtgärd, trots att vi haft en högkonjunktur under de senaste åren. Bara i Kalmar kommunär ca 1 000 personer öppet arbetslösa och närmare 500 personer sysselsatta i åtgärdsprogram.

Möjligen har Sven Lindgren svårt med addition men i min verklighet innebär det att närmare 5 000 personer är arbetslösa i Kalmar län, ändå anser landshövdingen att det finns jobb och bostäder i länet. Situationen i länet och landet kommer ju inte att bli bättre i och med den globala lågkonjunktur som breder ut sig och som kan bli ett dråpslag mot välfärden i landet.

Jag anser att Kalmar kommun där jag sitter i kommunfullmäktige borde säga upp avtalet om 175 "flyktingar"/år och Migrationsverket och skriva ett nytt där kommunen endast tar emot några kvotflyktingar utsedda av FN varje år.

I artikeln skriver Östran följande

"I samarbete med arbetsförmedling, kommuner och länsstyrelserna i Småland, Skåne och Blekinge ska projektet drivas så att man först tar fram de orter där det finns arbete och bostäder och sedan försöker man slussa ut flyktingarna till dessa."


Det skall verkligen bli intressant att se vilka kommuner som dessa myndigheter kommer fram till att det finns arbeten och bostäder i. Men som vanligt i det svenskfientliga Sverige kommer det säkert skapas arbetstillfällen i länet för dessa "flyktingar" från Malmö som inga etniska svenskar får tillträde till.


Till på köpet har tydligen riksdagen ändrat på vissa regler hur dessa flyktingar skall registreras, (dubbel bokföring) så att ännu större bidrag kan betalas ut till kommunerna.


Sverige behöver ett vaccin mot politicus correctus snarast, kan det möjligtvis vara sverigedemokraterna som skulle kunna råda bot på denna farsot.

Läs även om Landshövdingens tiggarbrev.


Kommentarer
Postat av: D.horton

Eftersom du är så pigg på att ge dig på grupper i samhället, så vill jag se dig skriva om detta. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3449017.ab

Dessa grupper kostar en sjuhelvetes massa pengar. Har bett andra inom Sd göra detsamma. Dock vågar de inte röra ämnet. Vad kostar dessa lagbrytare oss skattebetalare? Visa nu ditt civilkurage, eller är du egentligen bara en fegis som gillar att sparka på de som ligger, du är kort och gott en mobbare egentligen???

Kom igen nu Thoralf, visa nu vad din såkallade grävande journalistik är för något. Men jag tror du är på tok för feg att börja rota i det.

2008-10-04 @ 20:01:13
Postat av: Info

Absolut. Politicus correctus. Utan att lukta efter vilka bakar som kan vara angenämast att slicka för tillfället.



Vad gäller detta nya virus, som nästan unikt angriper svenska hjärnor, ska släktnamnet skrivas med stor bokstav, artnamnet med liten: Politicus correctus. (Kanhända, att jag återkommer.)



ÖVER TILL KURT LUNDGREN



Kurt Lundgren, en kalmarbloggare, berömmer sig sedan flera år av att alltid låta andra få komma till tals. Därpå blev han den första att förhandscensurera alla meningsyttringar, som inte gick honom själv tillmötes.



Detta har gällt mig många gånger. Som till exempel idag. Jag kommenterade ett yttrande av Kurt Lundgren rörande glaciärernas avsmältning i Himalaya. Kan ni tänka er – Kurt Lundgren ansåg sig tvingad att för hela nationens skull och ert eget bästa censurera och bannlysa följande lilla kommentar:



OCKSÅ ”KLIMATBLOGGEN”, en av nätets många rabiata klimatlobbare, har sin uppfattning klar:



”Från Newcastle University kom det idag ett pressmeddelande om just glaciärer i Himalaya. --- I Hindu Kush har man upptäckt att flera glaciärer växer. Det beror på att sommartemperaturen fallit med en grad celcius sedan 1961 samtidigt som vintertemperaturen ökat. Detta har genererat ökad nederbörd i form av snö och regn vilket fått den konsekvensen att glaciärerna, som är högt placerade, växer. Runt 50 miljoner människor är beroende av smältvatten från detta område, och när man börjar förstå hur glaciärerna där reagerar blir det lättare att hushålla med vattenresurserna. --- Samtidigt har avsmältningsvattnet från glaciärer till bergsfloder minskat med 20% sedan 1961 i takt med att sommartemperaturen sjunkit och glaciärerna växt.” (24/8 2006.)



NÅGOT HELT ANNAT berättar idag i Naturmorgon en sherpa för programmets utsända Himalaya-expedition. Denne sherpa, infödd vägvisare för Himalaya-bestigare, berättar om den pågående, dramatiska minskningen av bergskedjans glaciärer. Iakttagen redan av hans far och farfar, också sherpor. Väldiga smältvattensjöar bildas vårtid i glaciärkanterna, vilka, om fördämningarna genombryts, hotar att störta ned och dränka nedanförliggande byar och bebyggelse.



Ja, vem ska man tro?



Följande skriver Erik Klefborn i Miljöaktuellt 20/8 2008:



”Himalayas glaciärer smälter i rask takt och medför stor risk för översvämningar, rapporterar Vetenskapsradion, som träffat nepalesiska glaciärforskare på Världsvattenveckan i Stockholm.



Först kommer översvämningar och sedan torka. Himalayas glaciärer är en viktig källa till några av Asiens största floder, bland dem Indus, Ganges och Gula Floden. Idag smälter isen från den stora bergskedjan i mycket snabb takt. En studie visar att glaciärerna på den kinesiska sidan smält med fem procent på 24 år.



På lång sikt innebär fenomenet vattenbrist på de folkrika slätterna i Kina och Indien. På kort sikt ökar riskerna för störtfloder. Sjöarna nedanför glaciärerna växer till sig i snabb takt och blir både djupare och bredare. Enbart i Nepal finns det 20 sjöar som riskerar att spränga sina fördämningar.”



HUR FARLIGT var nu detta? Ligger ni avsvimmade på golvet? Känner ni er tacksamma för att Kurt Lundgren beskyddar er?



NYSS VAR DET – efter valet – nära en tredjedel av Österrikes befolkning som i svenska medier hånfullt kallades ”de främlingsfientliga populisterna på yttersta högerkanten”. Är det den här gången berättigat att utan vidare och med en överlägsen axelryckning kalla alla infödda sherpor och nepalesiska glaciärforskare för förvirrade miljömuppar?



2008-10-04 @ 20:14:47
Postat av: Thoralf A

D.horton



Aftonbladet har tydligen redan grävt i detta träsk, vilket är bra. I Kalmar finns det inga problem med dessa organisationer, vad jag vet.



Men du verkar ju själv vara väldigt intresserad av MC-gängen så du får väl själv gräva lite. Om du inte redan har en blogg så går det väldigt fort att fixa. Du kan ju skriva in en länk till din blogg i mina kommentarer när du skrivit ditt första inlägg så kanske du kan få en del besökare.



Lycka till D.horton

2008-10-04 @ 22:49:33
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Göran

"D.horton":

Typisk patetisk Pk-kommentar.

Blanda nu inte ihop päron&äpplen--tack.



Att varje land har en viss inhemsk "etnisk" brottslighet är beklagligt men sant, och mig veterligen så står SD för en mycket kraftigt förändrad "krimalpolitik" till skillnad från dagens lekstuga.



Att späda på denna "inhemska" brottslighet med massimport av kriminellt slödder vilket du och dina gelikar gissningsvis förespråkar inser gud ske lov allt fler uppvaknande svenskar vara av ondo för landet.



Du påstår vidare att Thoralf "sparkar på de som ligger".



Förutom att detta är en gammal Sozialdemokratisk floskel bland många andra så måste jag fråga dig, vad menar du??



Menar du alla falska sk "flyktingar" som till minst 90% gjort sig av med samtliga sina resehandlingar för att på falska grunder tillförskansa sig permanent uppehållstillstånd (PUT) i landet varefter man kvickt ÅKER PÅ SEMESTER TILL LANDET MAN NYLIGEN "FLYTT" IFRÅN, eller menar du kanske den stora mängd kriminella fd asylsökanden som illegalt uppehåller sig i landet trots avslagen asylansökan och att beslut om avvisning utfärdats!



Emotser ditt svar, men troligtvis är du nog en politiskt korrekt menlös typ som står sig fullständigt handfallen när floskelgeneratorn strejkar!



Tillsänder dig ett litet ord på vägen:



"Endast döda fiskar flyter med strömmen"





2008-10-05 @ 00:30:34
Postat av: Antiism

Thoralf, säger inte detta lite om hur situationen är i vissa delar utav Sverige?



När t o m utlänningarna själva nu även måste fly ifrån Malmö pga massinvandringen? ASGARVAR

2008-10-05 @ 02:38:19
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Putte

Undrar vilka D.horton syftar på när han säger "gillar att sparka på de som ligger"?



En pk-myt det också. Man vill försöka hjärntvätta svenskarna med att hela tiden måla upp offerbilden om de stackars förföljda, dödshotade och svältande stackare som fått en fristad i det hårda Sverige. I verkligheten är det bara ca 5% av all de som bor här som verkligen har asylskäl, men det vill pk-mupparna hålla hemligt. Deras asylgnäll och pk-politik är ett korthus som snart blåser i småbitar. Fler och fler vaknar och inser att vi har blivit bedragna i årtionden.

D.horton och de andra pk-lögnarna är så vana att ljuga att de inte längre kan öppna munnen utan att göra det. Lögnen har blivit en livsstil för dom.

2008-10-05 @ 07:23:43
Postat av: stefan

Såg ett program på tv häromdagen om ensamkommande flyktingbarn, bara att hoppas att det finns tillgång till rakhyvlar på "barn"flyktingsförläggningarna, var en del av "barnen" som var i behov av sådana. Så går det när man skickar signaler ut över världen att ankarbarn är välkommna och ett säkert sätt för att få put för hela släkten, eller också börjar arbetskraftsbristen bli så våldsam i pk-kretsar att barnarbetskraft behöver importeras.

2008-10-05 @ 08:24:33
Postat av: Stone

Man kanske behöver pressa ned lönerna i Kalmar och då är det toppen med importerade arbetssökande.

2008-10-05 @ 10:39:41
Postat av: BAW

Det är bara att beklaga att länet får dras med en fullblodsidiot som landshövding.

2008-10-05 @ 11:41:43
Postat av: Sverigebesöket

Ganska patetiskt. Ja jag menar att Aftonbladet ju ALDRIG brukar hänga ut folk för att de är förtidspensionärer



Annars är det ju ganska vanligt att folk efter något år i arbetslivet ordnar förtidspension och åker till sitt hemland.

Där är kronan värd flera gånger mot i Sverige och många kan starta en rörelse i hemlandet och leva som kungar.



För svensken är det dock bara nedskärningar och social nedrustning som gäller. Den sociala nedrustningen är en följd av den invandringspolitik som inte minst Aftonbladet hetsat fram.



När kunde man senast läsa i Aftonbladet om en person med tre fruar och socialbidrag och olika lägenheter för alla dessa tre familjer?



2008-10-05 @ 11:49:55
Postat av: Kalle

Apropå vilka som räknas som barn?



Utlänningslag (2005:716)

1 kap

2 § Med barn avses i denna lag en person som är under 18 år.

-----------------

Sedan är det nog många som ljuger migrationsverket rakt upp i ansiktet om sin ålder. Pass och papper om identitet. Vad är det för något??? Måste man ha det när man kommer till Sverige???





Den där så kallade landshövdingen har då aldrig varit i Södertälje för då skulle han inte glappa med käften som han gör.



Landshövdingen lever omgiven av politiskt korrekta ja-sägare samt pk-regering. Lealösa utan egen vilja. Utan att förstå något om vad som händer i Sverige.



2008-10-05 @ 12:49:33
Postat av: AWSVENSSON

Kan inte säga att jag följt Kalmars framfart i allsvenskan, men jag har efter dagens TV match lättare att förstå Rydströms bloggande. Att inte Bergstrand plockar ut ett hjärnsläpp.

2008-10-05 @ 16:52:28
Postat av: Tore

En Landshövding-plats är en avstjälpningsplats för

de personer, som politiskt eller bland den konkursande eliten, erhåller ett avslut till den

samlande pensionen. Denna plats som Landshövding,

kan man stryka, utan att ha ett "dåligt samvete"...

2008-10-07 @ 13:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0