INVANDRARE UPPSAGD = DISKRIMINERING

Hossein Zahedi har fått sparken! Givetvis anklagar han sin arbetsgivare för diskriminering och går ut i media. Östran hjälper givetvis till och låter Hossein komma till tals med anklagelser mot arbetsgivaren i en artikel. Läs artikel i Östran.


Hur många svenskar blir inte uppsagda i dessa tider utan att de får egna artiklar i den lokala median.


Jag tror inte media är medvetna om vad deras artiklar och deras jagande efter rubriker innebär i verkligheten. Hossein är tydligen inte heller medveten om de konsekvenser som hans handlande kommer att utlösa enligt min mening. Nästa drag från Hossein är väl en anmälan till DO som så många andra "krängta" invandrare brukar göra. Facken brukar ju inte heller vara sena att bidra till stacken. Efter detta är Hossein helt rökt på den svenska arbetsmarknaden och han kan förvänta sig att få leva på bidragssamhället. Men det kanske han inte gråter för.


Om jag vore arbetsgivare skulle jag tänka mig för mer än en gång innan jag anställde en invandrare om jag inte hade mycket goda referenser från någon bekant person. För det första kan de finnas problem med utbildningar och givetvis svenska språket. Sedan finns ju även en annorlunda kultur och kanske även en annan religion och andra värderingar än devästerländska att ta hänsyn till. Bara dessa skillnader gör nog att många arbetsgivare och då speciellt småföretagare tvekar att anställa invandrare. När sedan risken för att som arbetsgivare bli anmäld till DO om man anställer en invandrare är stor och att det också skall vägas in är det nog inte så stora odds för invandraren i jämförelse med en svensk eller en västerlänning att få ett jobb.


Invandrare som gör dessa DO-anmälningar och de tidningar som slår upp dessa anklagelser med stora rubriker motverkar istället möjligheten för invandrare att få ett arbete och kunna försörja sig själva.


Läs hur har arbetsgivaren bemöter Hosseins anklagelser.


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Får se om min kommentar kommer med. Denna invandrare verkar inte förstå att det är lågkonjunktur för närvarande många får gå från sina arbeten. Ska allah börja anmäla till DO?

2008-10-16 @ 09:01:20
Postat av: S. Verige

Det ÄR svårt att få pengar till att digitalisera gamla arkiv och det lär inte bli bättre inför en kommande lågkonjuktur.

Kan man sen inte svenska nog för att hantera ett vaktmästarjobb, tycker jag att Hossein haft tur att ha haft ett arbete under 13 år.

Tycker denna anställning luktar illa redan från början med tanke på alla arbetslösa ungdomar, kunniga i svensk språket, under 90-talet fram till idag. Nä Hossein! Du borde vara tacksam mot museet och för guds skull, SLUTA vända er till de hastigt utdöende papperstidningar med sitt manipulerande, som varenda vaken svensk genomskådat sedan många år

2008-10-16 @ 09:02:16
Postat av: Fenrisulv

Märkligt att Hossein efter 13 års anställning helt plötsligt anser sig diskriminerad för att han blivit uppsagd? Det blir ju människor varje dag i detta land, invandrare som svenskar. Också märkligt är att det ALLTID är samma kategori människor som blir "krängta".

2008-10-16 @ 09:28:47
URL: http://www.rebels.org/bloggen/
Postat av: Kalle

Har inte museets chef en invandrarkaramar attityd enligt svensk statlig lag. Med andra ord gjort allt hon kunnat för att denne invandrare skall få jobba kvar. Till slut tröt museets kassa och hon var tvungen att avskeda honom och andra för att pengarna var slut.



Det saknas resurser till snart allt i det svenska samhället trots världens högsta skatter.



Nu tackar invandraren sin invandrarkramande chef med att anmäla henne för diskriminering.



Anställ ALDRIG en invandrare. Ni arbetsgivare skaffar er endast elände och problem med dessa otacksamma invandrare.



De sticker gärna kniven i ryggen på er som tack för hjälpen.



2008-10-16 @ 10:03:22
Postat av: AWSvensson

Varför måste museet spara, antagligen för att andra kostnader i samhället ökar, och det finns allt fler som sliter i våra gemensamma tillgångar. Socialhjälpen ökar inte får vi reda på av utkommenderade tjänstemän som försvar för det mångkulturella. Det må så vara men det som är intressant vore om fördelningen av socialhjälp mellan etniskt svenskar och personer som är en produkt av asylhanteringen är i % lika idag om man jämför med för 10 år sedan. Min spontanta känsla är att det åtgår mer socialbidrag till importerade än motsvarande andra grupp. Detta även om man inte tar hänsyn till äldreförsöjningsstödet, som tillkom just för att dölja kostnaderna för socialhjälp.

För att återgå till förra postningen, kan någon förklara varför media skriver immigranter om personer som tar sig illegalt in i länderna kring Medelhavet, men väl inne i Sverige är det flyktingar.

2008-10-16 @ 10:08:43
Postat av: S. Verige

Ingen tandläkare bryr sig om mig utan kräver hutlöst betalt. TROTS att jag vid upprepade tillfällen sagt att min bostadsrättsförening gömt mig, så får jag betala för vården.

Usch vad jag känner mig diskriminerad! DO! DOOO! anmälannnn........

2008-10-16 @ 10:36:04
Postat av: AWSvensson

Uppdrag gransning, om ett antal Rumänska zigenare som funnit Sverige Askim värt att campa i, underförstått livstidsförsöjning. Man fick veta att det finns statligt avlönade zigenarsnyftare och då självfallet en sådan som Maria Leissner, en person med stor naturlig fallenhet för idiotism med ett uttalande som sällar sig till de mer intellektuella man hört på länge. Ge dom jobb de vill försörja sig själva, i tider med varsel och uppsägningar så tror hon att någon vill anställa zigenare vars kompetens inte ens var gångbar på stenåldern.

2008-10-16 @ 11:34:54
Postat av: kalle

Maria Lesner vurmar för romernas situation i sverige. Det största intresset för Maria Leissner är EU. Hon behöver en riktigt god lön för hon aspirerar på en plats i EU. Hon blir antagligen invald efter detta reportage och då slipper hon ju den situation som han skapat i sverige.



Hon slipper då gråta när hon skrattande går till banken med handväskan överfylld av pengar.



Frånsett det vilket snyftreportage det var. Syftet är att skuldbelägg svenskarna för att de inte tar emot fler romer.



Det finns gudskelov fjärrkontroll så man kan byta kanal.



Isamlingen häromdagen för världens barn går de också till etniskt svenska barn som har det svårt i vårt givmilda samhälle???



När kommer en insamlingsdrive för svenska fattigpensionärer eller andra behövande etniska svenskar i TV???



2008-10-16 @ 12:04:42
Postat av: J Kraft

Bäste kalle. Lyckligtvis har du fel, för Bryssel är en av de mest berikade och dhimmifierade städerna i Europa. Om inte Maria Leissner väljer att arbeta dygnet runt, kommer även hon att få stifta bekantskap med det multikulturella paradiset.

2008-10-16 @ 12:07:59
Postat av: P

Det finns en sak i det hela som förvånar mig otroligt mycket.Hossein talar dålig svenska efter 20 års vistelse i Sverige. Det fanns 5 jobb som han hade möjlighet att få om hans svenska inte var så dålig. Man undrar hur mycket intresse han har för svenska samhället när hans kunskap i svenska inte är bra trots att SFI (svenska för invandrare) är gratis och man får t o m ersättning för att gå kursen. Frågan är om inte han har diskriminerat sig själv genom att ha struntat att lära sig svenska.

2008-10-16 @ 12:29:21
Postat av: Sven Duva

Om vi förutsätter att allt Hossein säger är sant så finns det flera

underligheter med artikeln. De säger iof mer om hur dålig journalisten

är, något som tyvärr gäller generellt för svenska tidningar oavsett

vilket ämne de skriver om.



1. Varför fick han 100:- mindre i månaden? Inga detaljer anges utom

en upphöjning från något okänt till fototekniker.



2. En arbetsgivare är visserligen skyldig att utbilda en anställd

så den anställda kan utföra en annan tjänst än den som dras in

men gäller det verkligen grundskolekunskaper?



3. De flesta av hans kollegors barn har fått sommarjobb men

uppenbarligen inte alla. Det kanske finns vissa regler för

sommarjobben?



4. "Första gången visste Maria Malmlöf inte att jag hade en dotter,

nästa år hade hon glömt det och så vidare."

Spelar det någon roll om chefen känner till det eller inte?

Vill man ha ett jobb får man själv ansöka om det? Hur gjorde

kollegorna?



5. Frun fick ingen fast tjänst efter bidragsjobb. Ett djävla otyg

som arbetsgivare utnyttjar friskt men som knappast diskriminerar

familjen Zahedi mer än någon annan oavsett ras.

2008-10-16 @ 13:37:33
Postat av: Kalle

>J Kraft



Förutom att Maria Leissner kan skratta hela vägen till banken med sin EU-lön så slipper hon en massa invandrare. Hon har alltid haft en förkärlek för jobb utomlands så att hon slipper eländet i Sverige med alla dessa invandrare/lycksökare/berikare



Belgien tar emot FÄRRE berikare än vad Sverige gör PER CAPITA enligt denna länk.



Postat av: Ronken

Bara i det nya, mångkulturella Sverige.....:

gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=452088

2008-10-16 @ 15:18:12
Postat av: D Puddingfjäll







Ska man skratta eller gråta åt Östrans snyftartikel ? Och har barometern smittats av Östrans journalistik?



Den senare frågan måste ställas för jag fick ett felmeddelande för följande insändare;



”Invandringspolitiken kostar för mycket



För inte så länge sedan drog Fredrik Reinfeldt upp sitt huvud ur sanden och kunde då inte undvika att kommentera invandringspolitikens orimligt höga kostnader.



Och det är pensionärer och sjuka som får betala för politikernas orimligt dyra invandringspolitik.



Men hur mycket kan man hoppas på Reinfeldt? Är det ett uppvaknande och har hans politik till och med - som Thoralf skriver på sin blogg - blivit sverigedemokratisk?



Kan vi till och med hoppas på att Sahlin och socialdemokraterna nu kommer att beakta de egna invånarnas väl och ve?



Kort sagt, är vi på väg bort från en vettlös flyktingpolitik som kostar så mycket?”



Frågan är alltså om Barometern förvandlats till samma slags dårhus Östran?

2008-10-16 @ 15:56:55
Postat av: Cap

Jsg tycker det är diskriminering faktiskt!



http://www.youtube.com/watch?v=TLkbh2Nw7ws

2008-10-16 @ 20:41:54
URL: http://www.youtube.com/watch?v=TLkbh2Nw7ws
Postat av: Annelie

Tänk om alla som har blivit uppsagda i dessa dagar skulle gå ut i media eller gå till tidningen östran och klaga. Varför skulle det bara vara synd om Hossein. Dåligt Östran att skriva en sådan artikel när så många andra har gåttt från sina jobb.

2008-10-16 @ 21:25:31
Postat av: Eric H

att Puddingfjäll

Om du fick felmmedelande på ditt inlägg kan bero på att tidningen likt Expressen har ett ordfilter där inlägg som innehåller vissa listade ord helt enkelt rejectas.

Automatisk censur m a o.

2008-10-16 @ 22:23:02
Postat av: D Puddingfjäll

Tack för upplysningen Eric. Synd att Barren sjunkit djupt ned i censurträsket.

Affärsvärlden håller sig dock på anständigt avstånd därifrån och har tagit in min insändare.

Heder åt denna tidning som håller yttrandefrihetens fana högt.

Postat av: robb@n

Det kallas moment 22 ! ju fler Husseins som kommer hit desto fler Hosseins får sluta sina bidrags jobb när det börjar blåsa runt knuten och lågkonjunkturen knackar på dörren, då räcker det inte med värdens högsta skatter utan då får herr Hossein ta och DO anmäla regeringen och riksdag som delat ut hans framtida lön till alla Husseins.

2008-10-23 @ 14:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0