FREDRIK REINFELDT OCH SVERIGEDEMOKRATERNA ENIGAFredrik Reinfeldt bekräftar idag sin groda från söndagens partiledardebatt om att ökade socialbidragskostnader beror på flyktingmottagningen i en intervju i Sveriges Radio.


Hur kommer media att behandla detta "främlingsfientliga" budskap från landets statsminister. Och hur kommer vänsterblocket agera? Är det någon som vågar ta upp invandringspolitiken på den politiska agendan eller blir det locket på hos media och oppositionen?

Och då skall alla vara medvetna om att lågkonjunkturen knappt börjat ännu och antalet arbetslösa ännu inte börjat öka i statistiken. Bäva månde landets socialförvaltningar och då speciellt i kommuner som haft stor flyktingmottagning som t.ex. Växjö.


Lyssna på intervjun.

Läs artikel.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Vikten av att ord användes rätt. Ordet flykting är genom Genevekonventionen definierat. Det rätta vore att prata om immigranter, i likhet med våra immigranter som åkte till Amerika. Ingen skulle väl benämna dessa flyktingar även om det i vissa fall fanns de som flydde från länsman och en havande kvinna.

2008-10-15 @ 12:17:08
Postat av: Ruskprick

Verkligen intressant. Förmodligen kommer massmedia tiga och vänstern kommer i fortsättningen vara livrädda för att angripa aliansen för detta med socialbidragen. Så kommer det att bli. Folk som uppsnappat detta uttalande måste nu äntligen förstå att SD har rätt.

2008-10-15 @ 13:02:37
Postat av: Sunbe

Konstigt detta med alla invandrare och socialbidrag. De ska ju rädda våra framtida pensioner, men då ska de jobba och inte leva på bidrag, eller...?

Reinfelts lilla miss kan bli intressant i framtiden...

2008-10-15 @ 14:02:31
Postat av: Marthin

Ökade socialbidrag kommer när det väl smäller till att delvis förklaras med att 500k lämnat a-kassan; även om den officiella versionen av det - nu idag – förklaras med att de som lämnat a-kassan är medborgare inom yrken med låg arbetslöshet eller som är nära pension.Nu skall man minnas, att över de 100k immigranter som anlänt till livstids försörjning, lättar nu regering upp för ytterligare inflöde i form av arbetskraftinvandring. Har Sverige lyckan så är detta tänkt att gå om lott och ersätta det ena inflödet; svaret på det återstår att se.En sak är dock säker, och det är att ”vänsterblocket” kommer att gå till val med ett manifest som innebär skattehöjningar. Devisen att allting fungerar bara man skyfflar kontinuerligt och tillräckligt med pengar på det – tycks aldrig försvinna.

2008-10-15 @ 14:02:39
Postat av: Eric

Snyggt jobbat av Reinfeldt. DEt var ingen "miss".

Han VISSTE att han inte var nödvändigt att ta till storsläggan när detta förhållande nämndes utan han bedömde rätt, att det korta yttrandet skulle få önskad spridning på många andra vägar än "direkt"!

2008-10-15 @ 14:26:09
Postat av: D Puddingfjäll

fråga till Reinfeldt (från SR):

Den här typen av samband är ju sådant som till exempel Sverigedemokraterna gärna plockar fram. Är det här ett sätt för dig att skicka en signal till sverigedemokraternas eventuella väljare att ni också ser de här problemen?

Ja, det framgår tydligt att SR tillrättavisar Reinfeldt för att han - för en gångs skull - låter lite sanning om invandringspolitikens kostnader skymta fram.

Att Reinfelt talar lite sanning kan inte bero på annat än SD:s stabila tillväxt i opinionen.

Vi får nog se mer av tillnyktring, även från socialdemokraterna.

Postat av: D Puddingfjäll

En sak till. Lägg märke till följande i SR:s fråga ( ovan)" sverigedemokraternas eventuella väljare"

SR talar fortfarande om EVENTUELLA VÄLJARE. Trots att SD nu är större än flera riksdagspartier.

Detta är inte bara häpnadsväckande utan är ett ytterligare bevis på att SR bedriver sin egen valrörelse och för sin egen politik.

2008-10-15 @ 14:43:25
Postat av: Micael Foghagen

>D puddingfjäll ( och alla andra )rent krasst är vi faktiskt än så länge bara "eventuella" SD-väljare. Hur gärna vi än vill synas/höras i debatten får vi inte tappa modet därtill, utan kämpa på oförtrutet.Som du gör bra (och jag försöker också dra mitt strå till stacken.)

2008-10-15 @ 17:18:59
Postat av: Martin

"socialbidragskostnaderna för flyktingar som fått uppehållstillstånd steg med tolv procent det första halvåret", står det i artikeln. Om ökningen fortsätter i denna takt kommer denna alltså ha fördubblats inom 3 år, troligtvis mycket tidigare än så med tanke på alla varsel som läggs. Notera även att det handlar om flyktingar, alltså bara en bråkdel av alla bidragsparasiter som väller in i landet. Tydligen är denna bråkdel så kostsam att inte ens PK-Fredrik kan hålla tyst om den. Detta bekräftar ju bara att den totala kostnaden är ofantlig - och ökar i samma takt.

2008-10-15 @ 17:46:41
Postat av: AWSvensson

En svensk man har dödats av amerikanska styrkor i Irak. Läs artikeln i Aftonbladets nätupplaga och bedöm hur mycket svensk han är. Sådant pack föder vi vår barm. Fy F-n.

2008-10-15 @ 19:16:33
Postat av: LP

Rätelse:"En svensk man har dödats av amerikanska styrkor i Irak." = En man med svenskt medborgarskap har dödats av amerikanska styrkor i Irak.

2008-10-15 @ 19:52:16
Postat av: B. Warborn

Man kan ställa sig frågan hur många terrorister som gömmer sig i Sverige. Vad skulle hända om vi

försökte avhysa alla lycksökarna från Sverige? Snacka om en trojansk häst här! Man kan få mardrömmar för mindre!

2008-10-15 @ 20:16:12
Postat av: Peter

@AWSvensson "Vikten av att ord användes rätt. Ordet flykting är genom Genevekonventionen definierat. Det rätta vore att prata om immigranter..."Nej! Det rätta borde vara att tala om Kolonialister. En benämning på alla dem som kommer hit och inte vill anpassa sig till oss, utan vill att vi skall anpassa oss till dem.Se: http://sv.wikipedia.org/wiki/KolonialismP.S. Såssarna har tydligen blivit ett enfråge parti, talar bara om A-kassa numera.

2008-10-15 @ 20:51:54
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kolonialism
Postat av: nils.a

Och alldeles dödstyst i media..men nån gäng måste väl ändå frågan komma upp på bordet !? Man kan ju inte dölja kaoset i evighet ?! Folk måste ju fatta nån gång att vi är på väg mot en katastrof!!!

2008-10-15 @ 20:57:20
Postat av: Tore

Sannolikt har vi även fött denne terrorist tills

han dog! Heja USA...

2008-10-16 @ 00:02:49
Postat av: Ruskprick

En död terrorist är en bra terrorist. Synd bara att vi fött aset med Svenska skattepengar som hade gjort många pensionärer mätta och glada. Så ser Sverige ut idag.

2008-10-16 @ 00:30:38
Postat av: Putte

Nu väntar vi bara på att JK ska betala ut ett miljonskadestånd till terroristens anhöriga. Tyckasyndom-kärringarna kommer att kräva att al-Qaida ges asyl och PUT i Sverige.

2008-10-16 @ 06:15:09
Postat av: Tore

Läste att han "smällde av" ett bälte, och tog med

sig ytterigare 3 banditer. Även en kvinna med 3 barn! Kan det vara så, att han ville ha sin svenska

konvertit med sig och 3 av sina 5 barn till de 72

oskulderna? Man kan verkligen undra!...

2008-10-16 @ 22:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0