INTE ENS EN AV TIOPå fyra dagar har endast 27 ledamöter av 349 ledamöter svarat på mina frågor. Det är 7,7 procent av Sveriges riksdagsledamöter som gjort sig besväret att svara. Noterbart är att vänsterpartisterna varit väldigt duktiga med att svara och det skall de ha all heder av.

Följande riksdagsledamöter har svarat.


LiseLotte Olsson (v), Lena Olsson (v), Ulla Andersson (v), Gunilla Wahlén (v), Kalle Larsson (v), Josefin Brink (v), Kent Persson (v), Peter Pedersen (v), Egon Frid (v), Torbjörn Björlund (v)


Ulf Holm (mp), Gunvor G Ericson (mp)


Magdalena Streijffert (s)


Sven Bergström (c), Fredrick Federley (c), Maria Kornevik Jakobsson (c), Staffan Danielsson (c), Anders Åkesson, (c), Eva Selin Lindgren (c)


Barbro Westerholm (fp), Karin Pilsäter (fp)


Margareta Cederfelt (m), Magdalena Andersson (m), Jan Ericson (m), Anne-Marie Pålsson (m)


Holger Gustafsson (kd), Annelie Enochson (kd)
Fredrick Federley                       Foto Thoralf Alfsson

Svaren är av blandad kvalitet och några svar vill jag gärna förmedla till mina läsare. Ett sådant är svaret från Fredrick Federley (c) som svarat på följande sätt.


1) Har du läst Lissabonföredraget i sin helhet?
Nej. Precis som jag inte läst Svea rikes lagar i sinhelhet.
2) Anser du att du förstått innebörden av detta till fullo?
Ja.
3) Nämn 3 fördelar för en svensk medborgare i detta fördrag som vi inte skulle kunna uppfylla om vi stod utanför EU (floskler undanbedes).
Man stärker den folkvalda arenan på bekostnad av samarbetet. Det gö att EU-parlamentariekrnas roll stärks på bekostnad av Reinfeldtvalda ministrar.

Vi får en tydligare uppdelning av maktbefogenehterna.

Vi tar tydligare steg mot ett demorkatiskt europa.
Jag omfamnar att vi går mot ett federalt Europa.


Ja så talar en sann "centerpartist"!


Socialdemokraterna är det parti med flest ledamöter i riksdagen men det är endast en enda som ansträngd sig att svara. Tydligen har de socialdemokratiska ledamöterna i riksdagen fått munkavel av sin partiledning när det gäller Lissabonfördraget. Vilket är mycket skrämmande i ett demokratiskt samhälle.

Istället har jag fått ett långt mail från partiet som börjar på följande sätt."Hej! Tack för det mail som du skickat till flera socialdemokratiska
riksdagsledamöter.

Vi och LO vill se det nya Lissabonfördraget träda i kraft. Fördraget är
viktigt för Europas löntagare eftersom det bland annat innehåller ett
starkare skydd för grundläggande rättigheter - däribland strejkrätten.


Lissabonfördraget rymmer även en rad andra fördelar. Med fördraget blir det
lättare att fatta politiska beslut. Det ger EU bättre möjligheter att
arbeta med utvidgningen, att kunna samla sig kring en klimatuppgörelse,
stimulera till tillväxt och jobb och bygga ett socialt och rättvist Europa.

...............


Med vänliga hälsningar
Socialdemokraterna (S)var Direkt"Tänk att inte en enda socialdemokrat har en avvikande åsikt, det är bara att ställa in sig i ledet, skrämmande. Tänk att vara medlem i detta parti och inte få svara själv på ett mail. Det är väl anledningen till att ingen av Kalmar Läns riksdagsledamöter svarat på mina mail.

Det är för långt för att återge hela detta mail men det räcker med att läsa det första stycket. Att LO vill se det nya Lissabonfördraget träda i kraft är väl verkligen en ren lögn från det socialdemokratiska partiet.

LO hade en manifestation i Stockholm i tisdags där Wanja Lundby-Wedin talade och bland plakaten kunde man läsa följande "Dumpa Lissabon inte lönen" eller "Vi slåss för den svenska modellen"
Sätt denna LO-manifestation i relation till det mail jag fick från socialdemokraterna så ser nog alla som har ögonen öpnna vilket hyckleri som råder hos Mona Sahlin och hennes partivänner. Hur kan man vara medlem i detta parti med gott samvete och acceptera detta hycklande?

Socialdemokraten Jan Andersson i Helsingborg röstar JA till Lissabonfördraget för att SD säger NEJ. Frågan är om det är den nya socialdemokratiska logiken som inrättats av Mona Sahlin.


Klicka på bilden och besök hans blogg och läs kommentarerna,


Kommentarer
Postat av: Frode Karlsson

Kul att det går utför med sossarna! Mona Muslim kommer att gå till historien - precis som Hitler och Stalin - som den som sänkte det socialdemorkatiska partiet! Vem gråter över Stalin och Hitler? När det gäller Mona kan jag väl fälla en tår av ren skadeglädje!Dessutom har jag tittat på SVT:s alla kanaler i kväll - och det var bara invandrare för hela slanten i alla program utan det om resan till Mars. Snacka om nyhetsvärde, som är lika med noll. Skjut sönder allt som liknar pirater! Skjut först och fråga sedan!

2008-11-19 @ 23:38:27
Postat av: Frode Karlsson

Vad man än kan tycka om Federley, och det är en hel del, så säger ju karln (?) i alla fall vad han tycker till skillnad från alla sossar! Men centerpartist - tveksamt???

2008-11-19 @ 23:44:22
Postat av: Anonym

Kolla denna sosse som vill att Lissabonfördraget godkänns bara för att sd är emot det!http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1755&blogg=27929

2008-11-20 @ 03:51:23
Postat av: Roger

Hela LO ställer sig inte bakom fördraget.

Läser man Transportarbetaren så är flera fackliga representanter mot L.fördraget

2008-11-20 @ 08:02:05
Postat av: Kurtan

Beträffande svaret från Federley:Han har brytt sig om att svara vilket är positivt tillskillnad från den största majoriteten av riksdagsledamöter...På fråga 1 medger han att han inte har läst hela fördraget, med en förklaring att han heller inte har läst hela Svea Rikes lag. En besynnerlig motivering med tanke på att de i riksdagen nu skall rösta om fördraget inte om Svea Rikes lag ?!Jag anser att det minsta man kan begära av riksdagsledamöterna, med tanke på att de tydlig har omyndigförklarat det svenska folket att ta ställning till denna fråga, är att de har läst och förstått konsekvenserna av detta fördrag för Sverige. Hur mycket har han läst 1 procent 10 procent 90 procent eller kanske endast det som "ledningen" har presenterat ?Han kanske borde informera sig om vad som står i Svea Rikes lag t.ex i brottsbalken -19 kap. Om brott mot rikets säkerhet1 § Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.Fråga 3 anges -

3) Nämn 3 fördelar för en svensk medborgare i detta fördrag som vi inte skulle kunna uppfylla om vi stod utanför EU (floskler undanbedes).Kan inte se några fördelar med hans svar för en svensk medborgare. Han har svarat med floskler som faktiskt undanbedes...Har han inte brytt sig om att svara på frågorna 3 och 4 ? som lyder -

4) Är du medveten om att genom detta "fördrag" kommer våra nationella lagar att vara av underordnad betydelse i jämförelse med EU:s lagar?

5) Är du medveten om att genom detta fördrag så kan EU stifta vilka lagar de vill utan att medborgarna i unionen kan invända?Jag undrar stilla vad regeringens och de etablerad partiernas (de 7 systrarnas) försvar blir då blir tydligt för hela det svenska folket att Sverige har upphört att existera som suverän nation när/om detta fördag träder i kraft och istället blivit en "lydstat" styrt av icke-folkvalde och ansvarsbefriade byråkrater i Bryssel ?Kanske - jag följde bara partilinjen från partiledningen ! Ger mig "kyliga" asso(ss)iationer från en viss rättegång i Nurenberg då bödlarnas i försvar rom regel var- jag följde bara order ?!.....MVH

2008-11-20 @ 08:50:31
Postat av: Anonym

Federley skriver på sin blogg att " Härtill är jag nödd(rädd) och tvungen"!

Under FRA anslöt han sig till ja-tryckarna i riksdagen efter att först efter påtryckningar tagit tillbaka sitt JA! Men efter lite kosmetiskt så röstade killen ja. Det lyser odemokratisk i neonskrift i pannan på denne gosse

2008-11-20 @ 10:13:41
Postat av: Galla Mattias

Köp mer land av kubanerna. Interneringarna av dessa sk folkvalda som omvandlar Sverige till en bananrepublik kommer att öka kraftigt inom en 5 årsperiod.

2008-11-20 @ 10:23:01
Postat av: bjorn

Tyskland-SverigeUt ur EU"Bäst" hade ju varit en norra allians ml Europa, Ryssland och Japan (stora krigarfolk)Om det inte går så Tyskland - Sverige2 alternativ egentligen1. stor armé (stående)

2. smartare - flexiblare variant = patent och innovation-kreativitet (och fellow ship) där ny kunskap och kompetent förädlar den gamla krigarmentalitetenÅ få igång världens främsta rymdprogram (Kiruna)

http://sverigepatentet.blogspot.com/2008-11-20 @ 11:21:58
URL: http://www.dagobertsbloggen.blogspot.com/
Postat av: Roberth Ström

Vänsterpartiet ska ha heder åt så många svar. Usch nu svor jag i kyrkan.

2008-11-20 @ 11:36:55
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: f d sverigeodemokrat

Märkligt! Dom som inte svarar på dina frågor är dumma i huvet å odemokratiska å dom svarar på dina frågor är också dumma i huvet å odemokratiska. Vad skönt det måste kännas att få va en så intelligent o smart person som du är. En stor förespråkare av alla människors lika värde.

2008-11-20 @ 11:41:33
Postat av: lasse

Fredrick Federley svarade och lite cred skall han väl ha för det? Dessutom var han ärlig om sitt läsande av fördragstexten. En mer slipad politiker hade blåljugit och sagt att han läst hela tjofräset, väl medveten om att frågeställaren säkert inte gjort det.

2008-11-20 @ 12:02:58
Postat av: AWSvensson

sverigeodemokrat , det måste väl vara nått vänsterrassel.

2008-11-20 @ 12:21:35
Postat av: Thoralf A

f.d. sverigedemokratLäs mitt inlägg en gång till och citera sedan var jag skriver att någon är "dumma i huvet"Och hur kom alla människors lika värde in? Jag redovisar de svar jag fått från olika partiers riksdagsledamöter och inget annat.Men någon socialdemokrat kanske känner sig trampad på tårna när jag informerar om hur de svarat eller rättare sagt inte svarat och då kommer flosklerna om alla människors lika värde som det ENDA motargumentet.

Man tar sig för pannan!

2008-11-20 @ 12:22:43
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Nu börjar mångkulturens fula tryne att visa sej mer och mer ! Vi ser hur det börjar bli i Rosengård i Malmö trångboende med alltför många i för små lägenheter kackerlackor har vi väl inte haft i Sverige ! TBC har också varit utrotat det har vi fått tillbaba . Översvämningar i lägenheterna kan man nog skylla på dom som bor där ! Översvämning kan jag också få hur lätt som helst ! Det hör ju till att se opp med att avloppet i badrummet är fritt från hår och sådant , rensar man inte så är det snart översvämmat ! Hyresgästerna i Rosengård har inte hum om att man måste se till deta själv !

Stora Småland .

2008-11-20 @ 12:39:52
Postat av: Stone

Pitbullen Federley har blivit en "lame duck". Vem fan bryr sig om stureplanscenterns och folkpartisternas drömmar om ett stor europa. Rösta bort fanskapet och alla andra drömmare i nästa val.

2008-11-20 @ 15:30:11
Postat av: LN

Minns någon den MORDHOTADE MUSLIMAN som var på tapeten för ett halvår sedan?

Hon är fortfarande i livet, fastän numera är den MORDHOTADEMUSLIMAN ej längre mordhotad, numera är hon förolämpad, om man skall ställa tilltro till den utredande poliskommissarien. Hon är förolämpad över att inte ha blivit MORDHOTAD, ty därigenom går hon miste om sitt begärda skadestånd på 50.000. Som förolämpad får hon nöja sig med 10.000.Oansvarigt och illasinnat har det framkastats en misstanke om att hon kanske skulle samarbeta med sin kriminalkommissarie beträffande skadeståndet -- i så fall ligger hon pyrt till -- då får hon bara 3.333 fattiga kronor, dvs hälften av vad poliskommissarien skall ha, ty enligt sharia är hon som bekant bara hälften värd som människa. Som kvinna har det sina klara nackdelar att ha underkastat sig den himmelska supertomten ALLAH.Den ondsinte gärningsmannen som blev utpekad för att ha dödshotat denna allahs dotter har anmält henne för falsk angivelse enl brottsbalken 15 kap 7§, men hennes gode vän kriminalkommissarien hävdar numera med en dåres istadighet att han inte kan påvisa att hon någonsin har angivit någon för att ha dödshotat henne.Har polisen mandat på och kapacitet att efter skön styra och ställa med verkligheten, eller att skriva om den? Finns verkligheten? Är verkligheten verklig eller är den blott en illusion av typ Matrix? Den fantasilöse gärningsmannen, som inte har tagit intryck av matrixmyten, har därför anmält den MORDHOTADE MUSLIMANS poliskommissarie till LO, JO och till allas vår rikspolischef Benke Svensson för brist på oväld samt ett korrupt agerande.Hursomhelst, den tidigare MORDHOTADE MUSLIMAN, lär vara på väg till en oväldig svensk tingsrätt för att få utdömt sitt skadestånd. Tag del av den senaste utvecklingen av ärendet,

som hittills har fått dansa en lustiger dans hos polisen; antingen googla MORDHOTADMUSLIMA eller klicka http://mordhotadmuslima.110mb.com Kontinuerlig uppföljning sker.

2008-11-20 @ 16:36:23
URL: http://mordhotadmuslima.110mb.com
Postat av: Antiism

Jan Andersson är en ren hycklare och har andra avsikter med sitt uttalande om SD och Lissabonfördraget! Har skrivit om detta här:

http://antiism.wordpress.com/2008/11/20/stor-osamja-inom-s-angaende-lissabonfordraget/

2008-11-20 @ 18:05:46
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: D Puddingfjäll

Förtalsorganisationen Expo försöker att låta så seriös som möjligt. Titta bara på hemsidan och se hur gediget det verkar.Men när Expo redovisar sina intäkter så står det så här:

Huvuddelen av stiftelsens inkomster består av intäkter för föredrag, prenumerationer och annonser.Detta slags finansiering låter så välbekant. Var det inte kommunisterna som finansierade sina tidningar med gåvoannonser från Moskva?Jo visst var det det. Metoden är alltså lånad från Sovjet.

Vilka är det då som står för fiolerna? Ja vilka är det som beställer deras

föredrag och gåvoprenumerationerna?Jo det är i huvudsak LO ( stöld från medlemmarna), sossarna och kommunisterna.Men om man finansieras enligt beprövad kommunistisk metodik från visst håll, hur kan man då kalla sig OBEROENDE?Och hur är det med de OBEROENDE medarbetarnas bakgrund? Rör det sig inte om en samling gamla kommunister och någon sparkad rättshaverist från förvaltningen?Är dessa människor OBEROENDE?Och läs gärna dagens artikel i Expo. Den ger som vanligt reklam åt kommunisterna och kallar till och med sverigedemokraterna för löntagarfientligt.Så var det med det oberoendet.

2008-11-20 @ 19:40:55
Postat av: vmm

Thoralf: du fick ju i alla fall några svar (även om det var skrämmande få). Kan du inte publicera dom svar du fått (förutom dom spektakulära exempel som du redan publicerat)?

2008-11-20 @ 20:06:29
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: D Puddingfjäll

Glömde att länka till Expos famösa artikel. Den finns här ovan.Men tänk vilket hyckleri och vilken påklistrad självgodhet. Dessa gamla kommunister försöker faktiskt att verka helt seriösa.

2008-11-20 @ 20:29:04
URL: http://www.expo.se/2008/48_2352.html
Postat av: Tore

Jag tror Centern därmed har grävt sin grop för evigt! Valet 2010 kommer sannolikt att bli upp-

görelsens val, där ett flertal nu verkande partier,

kommer att sörja sin undergång.

En mycket spännande tid framöver...

2008-11-21 @ 23:49:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Frode Karlsson: sänkte Hitler och Stalin sossarna?

2008-11-22 @ 14:56:40
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Frode Karlsson

Självklart inte! men det förvånar mig att det skall vara så svårt att förstå en analogi! Hitler och Stalin sänkte sina länder (efemism!), samma gör Mona Muslim med Sverige! Enkelt - alltså!

2008-11-23 @ 20:42:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0