”PLASTMEDBORGARE” MED ALLA RÄTTIGHETER MEN INGA ……

Tänk att en debattartikel i DN kan röna så stor uppmärksamhet som den i gårdagens Dagens Nyheter där ett par mångkulturella förespråkare föreslår att man redan skall kunna få svenskt medborgarskap efter 2 år om man kan säga några "meningar" på svenska.


Redan idag har Sverige generösa regler vad det gäller medborgarskap i jämförelse med en rad andra EU-länder. Sverige borde istället närma sig övriga EU-länder och skärpa sina regler. I Danmark ser man säkert med vånda på ett sådant förslag vilket skulle ge många individer som vill till Danmark eller något annat nordiskt grannland en mycket smidig bakdörr eller genväg till dessa länder genom ett svenskt medborgarskap. Jag antar att våra grannländer och då speciellt Danmark skulle protestera mot en sådan galenskap.


Jag anser att förslaget i DN-debatt är ytterligare ett tecken på den oikofobi som råder hos många inflytelserika personer i vårt land.

Sverigedemokraterna föreslår raka motsatsen i sitt handlingsprogram om Invandring och integration som antogs 2007. I detta handlingsprogram finns följande.


"Kraven för att få svenskt medborgarskap skall skärpas kraftigt. Grundläggande krav skall vara att man varit bosatt i landet i minst tio år och att man under denna tid uppvisat en klanderfri vandel. Genom ett obligatoriskt medborgarskapstest skall man också visa att man tagit till sig det svenska språket och skaffat sig grundläggande kunskaper om svensk historia och svenskt samhällsliv. Därtill skall man också underteckna en deklaration där man bekräftar sin lojalitet med Sverige och förbinder sig att respektera svenska lagar och övriga samhällsregler."


Det som ändå är mest beklämmande och skrämmande är att så få om ens någon politiker vågar kritisera detta förslag. Ingen politiker med någon form av ställning eller ekonomiskt beroende av politiken vågar så mycket som harkla sig på grund av rädslan av att förlora sin ställning eller sin ekonomiska inkomst från politiken.

Flera etablerade politiker från riksdagspartierna har sagt till mig att det är tabu inom deras partier att kritisera offentligt något som har med invandring eller islam att göra.


Idag har Studio P1 haft ett långt reportage om hedersvåld med flera vittnesmål om hur det fungerar i dessa familjer. Detta borde leda till skarpa reaktioner och högre krav på dessa grupper men i landet Sverige kommer det med stor säkerhet inte leda till någon reaktion från några politiker överhuvudtaget. Med tanke på den enorma invandringen från just länder med hederskultur kommer problemen bli enorma under de närmaste decennierna.


När dessa sedan blir svenska medborgare på 2 år har vi sedan ingen möjlighet att utvisa dessa individer efter hedersbrott


Kommentarer
Postat av: Tyke Viking

"Högerkänga"/"Tyke Viking" nersläckt igen!Ny adress:http://tyke-viking2.blogspot.com

2008-06-10 @ 02:11:29
URL: http://tyke-viking2.blogspot.com
Postat av: norrland

Ingen som tänkt på att det kanske vore bra om man måste ha ett jobb innan man kan få medborgarskap...säg kanske...att man har jobbat och betalat skatt i minst 5 år innan det blir aktuellt med medborgarskap....läser aldrig att detta skulle vara något krav folk verkar vilja ställa på invandrare....men det lär välfärden(svenskarna)märka förr eller senare törs jag lova.

2008-06-10 @ 04:10:59
Postat av: s-e karlssonEtt tårfyllt reportage i ON om en palestinsk familj som nu mera bor i Ruda i Högsby , berättar för oss att hustrun i familjen återvänt till Gaza och nu är det problem för henne att komma ut därifrån !Då frågar man sej om man flytt från ett land på grund av krig och annat , då borde man väl akta sej från att återvända dit? Då är man väl inte flykting i ordets rätta bemärkelse ? Det är nog så att man hört att Sverige är det mest generösa landet i världen och att man där kan leva utan att behöva ha arbete !Skulle inte förvåna mej det minsta om vi svenska skattebetalare får stå för hennes " hemresa " !Mvh S-E Karlsson .

2008-06-10 @ 07:18:49
Postat av: Eric

Ska det vara så lätt att "bli svensk" dvs få svenskt medborgarskap då ska det ställas krav under tiden!

Temporärt medborgarskap tills man visat sig värdig att erhålla det fullt ut.

2008-06-10 @ 09:43:39
Postat av: Peter

HEJ Thoralf.

Att man föreslår att man kan få medborgarskap efter två år i Sverige visar bara hur naiva och oansvariga dessa människor är, detta kommer bara att leda till att Sverige får ännu mer problem i

framtiden.

Sedan har jag en fråga till dig Thoralf som är off-topic men ändå viktig att ta upp och det är om ni Sverigedemokrater kommer att bedriva valkampanjer i alla de kommuner som vägrar att ta emot flyktingar samt om ni kommer att besöka olika regementen runt om i landet för att värva ännu fler röster då regeringen nedrustar försvaret?

Mvh Peter.

2008-06-10 @ 12:09:46
Postat av: Anonym

HEJ Thoralf.

Att man föreslår att man kan få medborgarskap efter två år i Sverige visar bara hur naiva och oansvariga dessa människor är, detta kommer bara att leda till att Sverige får ännu mer problem i

framtiden.

Sedan har jag en fråga till dig Thoralf som är off-topic men ändå viktig att ta upp och det är om ni Sverigedemokrater kommer att bedriva valkampanjer i alla de kommuner som vägrar att ta emot flyktingar samt om ni kommer att besöka olika regementen runt om i landet för att värva ännu fler röster då regeringen nedrustar försvaret?

Mvh Peter.

2008-06-10 @ 12:12:21
Postat av: CamillaUndrar vad man skall göra för att kvalificera sig för utvisning.

Det verkar ju vara mer eller mindre omöjligt!

http://hd.se/skane/2008/06/10/frigiven-moerdare-misshandlade/Jag kokar...

2008-06-10 @ 12:31:57
Postat av: Micael F

Svensk massinvandringspolitik de senaste 20-30 åren har fört Sverige dit vi är idag. Som man bäddar får man ligga. Ska nu tokstollar till utredare ev göra det ännu enklare att få medborgarskap går det åt h-e.Klart som korvspad att människor söker sig hit. Det skulle jag nog själv gjort...men till skillnad av det stora flertalet som söker sig hit skulle jag assimilera mig och inte kräva mina kulturella principer hit och dit i allt.Minst 10 år för klanderfritt leverne i Sverige, goda språkkunskaper, assimileringsvilja, och inget semesteråkande till hemländer under den tiden - sedan kan vi diskutera medborgarskap.

2008-06-10 @ 16:07:24
Postat av: Roberth Ström

Jag ska till Kina kan någon två meningar manadarin jag satar på medborgarskap.

2008-06-11 @ 11:10:47
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Roberth Ström

ursäkta stavningen s

2008-06-11 @ 12:40:44
URL: http://surabloggen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0