HAR OIKOFOBERNA TAGIT ÖVER NATIONALDAGEN?Något traditionellt nationaldagensfirande t.ex. på Stortorget i Kalmar är inte aktuellt för mig. Det räcker med att läsa om vad dessa mångkulturella talare har sagt i tidningen eller på Kurt Lundgrens blogg. Det är endast "trogna och säkra" oikofober som idag släpps fram som talare på vår nationaldag.


Jag firar istället med fyrverkeri, nypotatis, sill, nubbe och öländska jordgubbar.


Ikväll firar jag och mina närmaste in nationaldagen. I år ser planeringen ut som följer, jag skall ha grillat kött, bakad potatis och klyftpotatis och diverse tillbehör klara tills alla anländer framåt sena kvällen. Det hela sköljs ner med något "gott" att dricka. Strax före midnatt vandrar vi ner till stranden och skjuter in nationaldagen med ett fyrverkeri ut över Östersjön. (tillstånd finns, skall bara ringa sjöräddning enligt polisen så ingen tror att det är nödraketer men på sätt och vis är det ju faktiskt just det)

Jag och prinsessan Madeleine apterar raketer vid midnatt 2006.


På fredagen blir det stranden och sol o bad om det fina vädret består sedan väntar nypotatis, sill, nubbe, öl, köttbullar, prinskorv, jansson, ägghalvor, omelett, revben o.s.v.  glömde varmrökt lax.

Sedan toppar vi det hela med öländska jordgubbar, vispgrädde och glass.


Renate Clumska nationaldagstalar på norra Öland (Skäftekärr) eventuellt kanske vi besöker det men risken är stor att man stöter på Ulf Wickbom som bor i närheten och med tanke på vad Kurt Lundgren skrev om hans tal i Kalmar för några år sedan kanske jag startar en diskussion om Sverigedemokraterna.

Så här skrev Kurt Lundgren 2006

Det var tur att jag tog mig till nationaldagsfirandet uti vår lilla stad; det hölls på Stortorget och nationaldagstalare var journalisten, författaren, radiorösten Ulf Wickbom. Jag sammanfattar hans tal i några punkter.


. Det skall inte kallas nationaldag utan Sverigedagen.


. Nationalism är detsamma som chauvinism och sådana kryp är mestadels sverigedemokrater.


. Vi bör inte hålla på Sverige allt för mycket i fotbolls-VM, ty det är nationalism.


. Vi bör inte tala så mycket om svensk historia eftersom de som invandrat kan känna sig utanför.


. Kungen bör hålla tal inför muslimernas firande av ramadan på samma sätt som han håller jultal.


. Fädernas kyrka är också en moské.


. Det var  Gustav Vasa som skapade den hemska nationen; förr fanns bara små länder inom landet och dit bör vi återvända, till det lilla och hanterliga, som Dacke vill ha det.

Jag hörde om en undersökning angående fotbolls-EM häromdagen och enligt den skulle svenskarna vara det mest trogna och starkaste supportrarna av sitt landslag. Tacka faan för det! Det är ju enda gången som det är tillåtet att vara nationalistisk utan att bli kallad för främlingsfientlig eller till och med rasist. Nu är till och med tillåtet att ha Sverigetröjor utan att någon tittar snett, även i skolan.

Mina läsare har kanske märkt vad Sverigetröjor som säljs och många butiksanställda har även Sverigetröjor. Detta har alltså inget med vår nationaldag att göra utan bara med Zlatan och de andra att göra......    Zlatan har förresten inte gjort mål i landslaget sedan 2005 läste jag i någon tidning. Upp till bevis Zlatan!!!

Synd att det inte är fotbolls-EM eller VM varje år så folk ser det normala i att vara lite nationalistisk.

Hur som helst vill jag önska alla mina läsare och Sverigevänner en trevlig nationaldagshelg med förhoppningsvis god mat och trevligt sällskap, vädret är ju strålande så det kan ingen klaga på.

HA DE GOTT!

Vill ni ändå bli ordentligt taggade så kan ni lyssna på professorn Jonas Frykman från Lund i dagens Studio P1. Om någon är korkad så tar han priset.
Lyssna på Jonas Frykman, kommer ca 4-5 min in i inslaget.


Vilken idiot, han ger verkligen den svenske oikofoben ett ansikte. 

Citat "Det går inte att köpa en fläskkotlett utan att den har svenska flaggan på sig"

Svd


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Jag har lyssnat på P1 inslaget med Jonas Frykman. Bedrövligheternas bedrövlighet.Såväl programledaren som den i Stockholm ansvariga för nationaldagsfirandet, verkade rätt så besvärade över den arrogans som han visade.Avslutningsvis tycker han bl.a. att nationaldagen kunde döpas om till invandrardagen. Får be om ursäkt för mitt ordval, men med hänsyn till hans hånfullhet kan jag bara betrakta honom som en enda stor dj-a skitstövel! Thoralfs konstaterande att han ger den svenske oikofoben ett ansikte, håller jag helt med om.Med professorer som Jonas Frykman och Tiina Rosenberg vid Universitetet i Lund, kan man börja undra vilket rykte denna anrika institution kan komma att få?

2008-06-05 @ 21:11:24
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, så sant som det är sagt.

2008-06-05 @ 21:25:01
Postat av: Skånepåg

Ett PS till mitt tidigare inlägg.Jag orkar inte lyssna igenom hans dravel en gång tíll, men rätta mig någon om jag minns fel.Någonstans i inslaget har jag absolut för mig att han t.o.m. ondgjorde han sig över att det finns så många flaggstänger i Sverige. Vilket som var värst för honom, att tvingas leva i ett samhälle där svenska flaggan visar ursprungslandet för fläskkotletten eller att behöva se flaggstänger lite här och där, framgick inte!

2008-06-05 @ 22:05:43
Postat av: Fint Väder

Skånepåg

Snart förses väl professorerna med madrasserade tjänsterum. Ibland tror jag att behovet är skriande redan nu.

Men allting är politik och tillsättandet av professorer är inget undantag.

Exempel. Först hittar kommunister på en ny vetenskap “genusvetenskapen” , kommunisterna spänner blicken i Göran Persson och ger honom order om att tillsätta Tiina Rosenberg till professor i denna nonsensvetenskasp.Persson får sitta kvar och därmed, via hustrun, del i kassaflödet från systembolaget. Han får sin herrgård.

Alla är vinnare, utom sanningen och anständigheten.

2008-06-05 @ 22:28:47
Postat av: Geoffrey Goines

Varför flirtar du med mångkulturen och använder dig av fyrverkerier...?

2008-06-06 @ 00:20:37
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Fint Väder

Just i dag, nationaldagen, finns det särskild anledning att gratuleras SD. Det har just kommit in rapport enligt vilken sju av tio svenskar anser att de riksdagspartierna ska föra dialog med Sverigedemokraterna om dessa väljs in i riksdagen 2010.Mer än var tionde svensk, 13 procent, anser att nuvarande riksdagspartierna ska låta Sverigedemokraterna ingå i en regering,Särskilt den senare siffran är glädjande och utgör ett kvitto på att sossekommunisternas lkampanj är förfelad. Pengarna, många gånger tagna från LO, är slängda i sjön.

2008-06-06 @ 08:17:55
Postat av: nicklas eriksson

Han är inte alls korkad, då hade han aldrig blivit professor. Han håller bara inte med dig och det löper inte du att han inte gör.Jag håller inte riktigt med honom heller, men bara för det anser jag honom inte vara korkad.Om sjätte juni alltid inföll på en måndag hade jag inte haft ett piss emot dagen, för jag bryr mig i alla fall inte om den, men annandag pingst inföll alltid på en måndag, och sjätte juni kan infalla vilken dag som helst. Det gillar jag inte.Men fira på du för alla del.

2008-06-06 @ 09:07:43
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Fint Väder

Du har missuppfattat sammanhangen. En professor tillsätts numera på samma sätt som en landshövding, dvs politiskt. Sen är det även så at politikerna kan skapa en vetenskap av rent nonsens. Genusvetenskap är ett exempel på en sådan nonsensvetenskap.

2008-06-06 @ 09:15:13
Postat av: Geoffrey Goines

F ö så borde midsommarafton ha gjorts till Sveriges nationaldag. Med större förankring i svenskars hjärta så skulle den dagen ge sig i uttryck såsom 17e Maj i norge.

Valet av 6e Juni hade ju tydligen inte ens ngn anknytning till historiska händelser i Sveriges historia.

2008-06-06 @ 09:26:29
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Robert

Professor Frykman... Varför blir jag inte förvånad att en som lever gott på skattepengar avskyr och föraktar Sverige så mycket som han gör?

2008-06-06 @ 09:32:27
Postat av: Fint Väder

Bra inlägg Robert.

2008-06-06 @ 09:41:24
Postat av: Sessan

> Geoffrey Goines"Varför flirtar du med mångkulturen och använder dig av fyrverkerier...?"What?Att associera fyrverkeri till en "flirt med mångkultur" är ett svårslaget rekord i absurd slutledningsförmåga.Som du kanske inte vet, kom krutet ursprungligen till Europa från Kina. Tack vare detta har man utvecklat en massa vapen som dödat hundratals miljoner människor i olika krig. Krutet borde aldrig ha uppfunnits. Kineserna bör med andra ord skämmas ordentligt för vad de har åstadkommit och be hela världen om ursäkt.Familjen Alfssons initiativ till aftonens begivenheter med ett fyrverkeri, kan därför inte tolkas på annat sätt än att det är en enda stor hyllning till att krutet fortsättningsvis endast skall få användas under fredliga och festliga omständigheter.Thoralf Alfsson bör därför med anledning av detta magnifika initiativ, givetvis vara en stark kandidat att nomineras till Nobels Fredspris.

2008-06-06 @ 09:43:33
Postat av: Truckdriver

För de som inte visste, så finns det en historiskt händelse. Geoffrey Goines har på nytt visat sin okunskap och vilken stor glappkäft han är.Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges kung. Kalmarunionen upphörde slutgiltigt och Sverige blev på nytt en självständig stat.

2008-06-06 @ 09:57:20
Postat av: Fint Väder

Inget dumt förslag Sessan och bra mycket bättre än de som är komna från sossarna.

Eller vad sägs om sosse-riksdags-mannen som skrev till norska stortinget och föreslog Adolf Hitler till Nobels fredspris.

2008-06-06 @ 10:00:30
Postat av: Geoffrey Goines

>sessanFyrverkeriet vid festliga sammanhang har ju sitt ursprung i Kina. Borde inte ngn som föredrar monokultur framför mångkultur hålla sig till det svenska vid firandet av nationaldagen...?>Trucdriver

Det var väldigt snabbt du tar till personangrepp. 6 juni 1809 så instifades även en ny regeringform i sverige. MEN, ingen av dessa två händelser var skälet till att 6e juni en gång i tiden valdes till svenska flaggans dag. Hur var det med okunskap?

2008-06-06 @ 10:16:23
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Fint VäderVi svenskar har någonting unikt, nämligen en mycket lång tradition av frihet, frihet från träldom.

Amerikanerna, som skryter så mycket om sitt land of freedom, avskaffade slaveriet i mitten på 1800-talet.

Till och med ryssarna hann före!

Tyskarna avskaffade livegenskapen i början av 1800-talet. Men det fanns delar av Tyskland där man slapp träldomen tidigare, nämligen de delar som tillhörde det svenska riket!Bellmans farfar ( eller var det farfars far) var en av di svenske frigiven träl, som nu ville pröva lyckan i Sverige.Men när avskaffades då slaveriet i Sverige? Jo någon gång på 1300-talet började de fromma svenskarna att tolka bibeln och kom då fram till denna för oss så lyckosamma och hedrande slutsats.Det är vår urgamla frihet som utgör stommen i svenskheten och det är den vi vill fira.

2008-06-06 @ 10:27:37
Postat av: Sessan

> Fint väderSkadar inte att då och då vara lite ironisk. Finns en och annan som behöver påminnas om verkligheten.Flaggorna vajar här i villakvarteret, den första rosen har slagit ut, humlorna surrar bland rhododendron, bina sköter pollineringen bland hallonplantorna, vinet till laxen ligger till kylning och så gör även sherryn till desserten som blir rabarberkola med glass.Solen skiner från en klarblå himmel och det ser ut att bli en njutbar dag i kalmartrakten. Bloggeriet här i familjen kommer nu att gå på sparlåga framöver, men ett och annat inhopp blir det förhoppningsvis då och då.

2008-06-06 @ 10:34:03
Postat av: Sessan

Whops!Ser att det själutnämnda geniet Geoffrey Goines på nytt inte klarar av att förstå innebörden av vad som skrivs. Som vanligt vrids och vänds allt till att missförstås. Han har inte ens förmågan att förstå ironin i vad jag skriver. Men det säger ju en hel del om den som inte fattar detta.Menherregud människa, du talade om en historisk händelse och det Truckdriver refererade till var just en sådan. Du klarar uppenbarligen inte själv av att hålla reda vad du skriver. Självständigheten som stat är enligt dig OK att fira i andra länder men inte i Sverige.Det är bara att konstatera att antingen är du ett praktexemplar till virrpotta i alla avseenden alternativt ett s.k. Internettroll, vars stora glädje är att vara så destruktiv och fördärva så mycket för alla andra som det bara går. Jag lutar åt det senare och rekommendationen är att troll skall nonchaleras, eftersom all diskussion med dessa är meningslösa och innebär endast att man föder dessa!

2008-06-06 @ 11:04:30
Postat av: Geoffrey Goines

>SessanFrågan är väl vem som inte förstår ironi...Och snacka om att vända på saker och ting. Jag påpekade att valet av 6e juni inte hade ngn historisk anknytning, och därmed så skulle midsommarafton passa de svenska hjärtat bättre som nationaldag.

(Man valde 6e juni som svenska flagans dag därför att veckan innan, den 31 maj så var vädret för dåligt)

2008-06-06 @ 11:14:48
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Truckdriver

> Geoffrey Goines"(Man valde 6e juni som svenska flagans dag därför att veckan innan, den 31 maj så var vädret för dåligt)"Moahahaha, där föll trollets sista skruv!

2008-06-06 @ 11:25:59
Postat av: Geoffrey Goines

>TruckdriverLyckligtvis är vi alla inte lika okunniga om svensk historia som du är...

2008-06-06 @ 11:30:41
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Fint Väder

ra inlägg TruckdriverNationalstaten har visat sig vara den enda bärkraftiga värdegrunden för modern demokrati, anser den engelske filosofen Roger Scruton.

Nationalitet skapar nämligen en gemensam värdegrund för den moderna demokratin. Därför är det alltavgörande att vi bevarar den nationella lojaliteten och suveräniteten samt den territoriella jurisdiktion som kännetecknar nationalstaten.

Kloka ord. Och det finns mycket mer på länken nedan

http://snaphanen.dk/2004/11/23/oikofoberna/Många tycker säkert att det Scruton säger är självklarheter Men när internettrollen börjar att prångla ut det sitt kommunistiska falskmynteri kan det vara bra att ha sådana som Scruton i ryggen.Och, Sverige är inte vilken nationalstat som helst. Vår urgamla frihet är unik. Det är ett faktum som ingen kan ta ifrån oss. För alla dem som kommer från länder där träldom ses som ett omistligt element i en civiliserad kultur framstår vi självfallet som dumma. Men det bjuder vi på. Och åk gärna hem och njut av träldomen. Detta sagt till alla som inte trivs i Sverige och som kommer från en sådan kultur.

2008-06-06 @ 11:56:05
Postat av: Skånepåg

Thoralf, ber om ursäkt för att detta blir långt.

Tack til F.S.Tänkvärt av vår store skald Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941."Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan - på frihetens grund.Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter - andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.Det verkligt svenska är sålunda ursprunget - vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom - men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga."

2008-06-06 @ 12:05:49
Postat av: Skånepåg

Ett tips till alla Sverigevänner dagen till ära.Nationalsången finns på http://www.youtube.com/watch?v=EBQlcLb5ocwEnbart musik, så det är bara att sjunga med efter bästa förmåga.

2008-06-06 @ 13:28:31
Postat av: Skånepåg

Det var en gång ett parti med sunda värderingar och som numera är vaddå?”Fosterlandskärleken är inte och kan inte vara villkorlig.

Den finns i oss, den leder och driver oss, den är mäktigare än någon annan makt.Just därför bör dess flöden förenas till en gemensam svenskmannagärning för att göra det svenska fosterlandet till ett tryggt hem för alla svenskar, på samhörighetens fasta grund.Vår blågula fana är symbolen för denna samhörighet.”Per Albin Hansson

1936

2008-06-06 @ 15:12:09
Postat av: Fint Väder

Skånepåg.

Det är nog många som saknar statsmannen och nationalisten PerAlbin Hansson i dessa dagar.

Per-Albin skulle nog vända sig i sin grav om han var medveten om hur hans gamla parti tum för tum gett upp Sveriges suveränitet och svikit den svenske arbetaren. Det är förbluffande att ett parti så snabbt kan vända ut och in på alla begrepp och bli en aggressiv advokat för lönedumping.Om drygt ett år, den 7 juni 2009, är det EU-val. Och dessvärre är det nog bara SD som går till val med Per Albins arv i bagaget.

Visst finns det en intern opinion inom socialdemokraterna mot att ratificera Lissabonfördraget innan det är klarlagt att svenska kollektivavtal inte kan ifrågasättas. Men som regel brukar den interna oppositionen i det partiet inte vara annat än munväder. Det är ju också främst från fackligt anknutna debattörer som oppositionen kan skönjas. Och vad har dessa att säga till om när det verkligen gäller, om de överhuvud taget är seriösa i sin EU-kritik.

2008-06-06 @ 17:27:24
Postat av: Camilla

Geoffrey Goines, av dina inlägg att döma, är du dum i huvudet.

2008-06-07 @ 00:33:49
Postat av: Prinsessan Madeleine

Fantastiskt trevlig afton där traditioner blir förda vidare... Har saknat fyrverkerierna men tagit igen det med skåne och sill! =)

Har utvidgat firandet och insett att SD kommer gå bättre än någonsin i nästa val!

2008-06-07 @ 01:33:58
Postat av: Geoffrey Goines

>>CamillaJag tackar för det genomtänkta inlägget. Det är alltid lätt att bara avhysa dom som inte tänker som en själv som "dumma i huvudet" eller dylikt. Ungefär som större delen av sverige beter sig mot SD... Mkt intelligent att anamma den debatttekniken

2008-06-10 @ 01:10:11
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Truckdriver

> Geoffrey Goines"Ungefär som större delen av sverige beter sig mot SD..."Vem påstår att större delen av Sverige beter sig på detta sätt mot Sd?

2008-06-10 @ 18:03:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0