HAR OIKOFOBERNA TAGIT ÖVER NATIONALDAGEN?



Något traditionellt nationaldagensfirande t.ex. på Stortorget i Kalmar är inte aktuellt för mig. Det räcker med att läsa om vad dessa mångkulturella talare har sagt i tidningen eller på Kurt Lundgrens blogg. Det är endast "trogna och säkra" oikofober som idag släpps fram som talare på vår nationaldag.

 

Jag firar istället med fyrverkeri, nypotatis, sill, nubbe och öländska jordgubbar.

 

Ikväll firar jag och mina närmaste in nationaldagen. I år ser planeringen ut som följer, jag skall ha grillat kött, bakad potatis och klyftpotatis och diverse tillbehör klara tills alla anländer framåt sena kvällen. Det hela sköljs ner med något "gott" att dricka. Strax före midnatt vandrar vi ner till stranden och skjuter in nationaldagen med ett fyrverkeri ut över Östersjön. (tillstånd finns, skall bara ringa sjöräddning enligt polisen så ingen tror att det är nödraketer men på sätt och vis är det ju faktiskt just det)

Jag och prinsessan Madeleine apterar raketer vid midnatt 2006.


På fredagen blir det stranden och sol o bad om det fina vädret består sedan väntar nypotatis, sill, nubbe, öl, köttbullar, prinskorv, jansson, ägghalvor, omelett, revben o.s.v.  glömde varmrökt lax.

Sedan toppar vi det hela med öländska jordgubbar, vispgrädde och glass.


Renate Clumska nationaldagstalar på norra Öland (Skäftekärr) eventuellt kanske vi besöker det men risken är stor att man stöter på Ulf Wickbom som bor i närheten och med tanke på vad Kurt Lundgren skrev om hans tal i Kalmar för några år sedan kanske jag startar en diskussion om Sverigedemokraterna.

Så här skrev Kurt Lundgren 2006

Det var tur att jag tog mig till nationaldagsfirandet uti vår lilla stad; det hölls på Stortorget och nationaldagstalare var journalisten, författaren, radiorösten Ulf Wickbom. Jag sammanfattar hans tal i några punkter.

 

. Det skall inte kallas nationaldag utan Sverigedagen.

 

. Nationalism är detsamma som chauvinism och sådana kryp är mestadels sverigedemokrater.

 

. Vi bör inte hålla på Sverige allt för mycket i fotbolls-VM, ty det är nationalism.

 

. Vi bör inte tala så mycket om svensk historia eftersom de som invandrat kan känna sig utanför.

 

. Kungen bör hålla tal inför muslimernas firande av ramadan på samma sätt som han håller jultal.

 

. Fädernas kyrka är också en moské.

 

. Det var  Gustav Vasa som skapade den hemska nationen; förr fanns bara små länder inom landet och dit bör vi återvända, till det lilla och hanterliga, som Dacke vill ha det.

Jag hörde om en undersökning angående fotbolls-EM häromdagen och enligt den skulle svenskarna vara det mest trogna och starkaste supportrarna av sitt landslag. Tacka faan för det! Det är ju enda gången som det är tillåtet att vara nationalistisk utan att bli kallad för främlingsfientlig eller till och med rasist. Nu är till och med tillåtet att ha Sverigetröjor utan att någon tittar snett, även i skolan.

Mina läsare har kanske märkt vad Sverigetröjor som säljs och många butiksanställda har även Sverigetröjor. Detta har alltså inget med vår nationaldag att göra utan bara med Zlatan och de andra att göra......    Zlatan har förresten inte gjort mål i landslaget sedan 2005 läste jag i någon tidning. Upp till bevis Zlatan!!!

Synd att det inte är fotbolls-EM eller VM varje år så folk ser det normala i att vara lite nationalistisk.

Hur som helst vill jag önska alla mina läsare och Sverigevänner en trevlig nationaldagshelg med förhoppningsvis god mat och trevligt sällskap, vädret är ju strålande så det kan ingen klaga på.

HA DE GOTT!

Vill ni ändå bli ordentligt taggade så kan ni lyssna på professorn Jonas Frykman från Lund i dagens Studio P1. Om någon är korkad så tar han priset.
Lyssna på Jonas Frykman, kommer ca 4-5 min in i inslaget.

Citat "Det går inte att köpa en fläskkotlett utan att den har svenska flaggan på sig"

Svd

Trackback
RSS 2.0