HAR KALMAR KOMMUN GLÖMT BORT FANERDUN

I augusti 2006 presenterades en sensationell nyhet av kommunalråden och oppositionsråden i Kalmar. Det kinesiska företaget Fanerdun skulle bygga ett enormt mässcentrum i miljardklassen.

Som alla mina läsare vet har detta "sensationella" projekt kantats av bakslag.


Kommunalrådet Johan Persson (s) startade i december en egen blogg men han har fortfarande inte skrivit ett enda inlägg om detta kinesiska projekt vilket jag finner mycket märkligt.


I förra veckan kom en informationstidning från Kalmar kommun med titeln "Det nya Kalmar växer fram". Tidningen är på 20 sidor och handlar om företag och utvecklingen i Kalmar. Det som är märkligt är att det kinesiska företaget Fanerdun inte nämns överhuvudtaget i hela tidningen. Hur är detta möjligt?


Det säger allt om vad Kalmar kommun anser om Fanerdun idag men som man inte vågar säga öppet ännu..


Kommentarer
Postat av: S. Markurell

Man vill sopa det hela under mattan, och locka med WTC och Arenan istället! Det kan synas märkligt att

"det största som hänt Kalmar i modern tid" kan försvinna helt ur debatten. Det senaste kinesiska var "jätteresebyrån", som Thomas Davidsson och 60

byråkrater skrev ett "Letter of Intent" med när man besökte Kina. Om man tittar på resebyråns hemsida, Xianle AB, ser man att det är samma slags företag som Fanerdun.....och huvudkontoret är registrerat på Regionförbundet i Kalmar. Håhåjaja..

2008-06-18 @ 16:20:10
Postat av: AWSvensson

Det viktiga är att du har det i minnet, så deras blir lite uppfriskat i samband med valrörelsen. Vissa karameller måste man bara suga på.

2008-06-18 @ 17:24:31
Postat av: Robert

Sossarna vann valet med fanerdunsnacket, dom var till och med en av få kommuner där sossarna ökade.

Så varför överge en vinnande formula? WTC och arenan kommer nog ge dom nästa val ochså om folk bara kan glömma fanerdun. Och 2012 kommer nog nya satsningar i miljardklassen som andas framtidshopp, kanske en kommunal zeppelinarrutt som alternativ till ölandsbron?

2008-06-18 @ 18:11:36
Postat av: Roberth Ström

Alla som inte är dumma sossar vet at Kalmar är blåsta av kineserna. Thoralf kolla på sveriges landsting och kommuners undersökning angående den svenska skolan. Sämst resultat får sossekommuner och invandrartäta. Fast SLK säger att man inte finner ett samband. JAG HAR SAMBANDET!

2008-06-18 @ 18:52:12
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Rättvis

Här kan man verkligen tala om en studie i enfald och bedrägeri. Detta därför att hederliga smålänningar och svensakr har blivit bedragna av politikska lycksökare som transubstaniserat enfald och skojeri till en i salongerna accepterad politik, en maskerad dogm.

Dessa lycksökare och parasiter har inhöstat applåder för sina bedrägerier ,men nu vill de uppenbarligen lägga locket på. Media tiger självfallet - utom Du Thoralf. För det ska Du ha stor tack. Fortsätt att dra fram bedragarna i ljuset.

2008-06-18 @ 20:38:37
Postat av: Rättvis

Jag borde nog inte ha tagit den där sista. Här är i alla fall en rättelse av mitt senaste inlägg: Ta gärna bort det förra, om det går.Här kan man verkligen tala om en studie i enfald och bedrägeri. Detta därför att hederliga smålänningar och svenskar har blivit bedragna av politiska lycksökare som transubstansierat enfald och skojeri till en i salongerna accepterad politik, en maskerad dogm.

Dessa lycksökare och parasiter har inhöstat applåder för sina bedrägerier ,men nu vill de uppenbarligen lägga locket på. Media tiger självfallet - utom Du Thoralf. För det ska Du ha stor tack. Fortsätt att dra fram bedragarna i ljuset.

2008-06-18 @ 20:58:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0